Calendar Agerpres. 26 Februarie 2016.
2004 – Legea privind aderarea României la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) este adoptată de parlament în unanimitate, cu 454 de voturi favorabile, în prezenţa preşedintelui Ion Iliescu, a premierului Adrian Năstase şi a membrilor guvernului. Documentul a fost semnat la Washington, la 4 aprilie 1949.
Cel mai important moment al revenirii Romaniei in spatiul de valori democratice occidentale, cu securitatea garantata. La 30 Decembrie 1947 era abolita ilegal Monarhia si Romania era aruncata in negura celor peste 40 de ani de comunism. Servetelul de la Yalta ne trimisese la cosul de gunoi al istoriei.
Stirea de mai sus nu ma opreste sa constat cat de slab e PSD la capitolul comunicare si imagine : in mandatul sau Romania a intrat in NATO. Imaginea e insa una de partid fara ancore puternice in Occident, cu afinitati chinezesti, o formatiune de “baroni, comunisti si corupti”. Ca sa-l citez pe fostul presedinte Victor Ponta. Iliescu e considerat si azi de multi drept simbolul nostalgiei comuniste, Nastase doar coruptul condamnat. Iar Parlamentul la genunchiul broastei increderii.
PSD, acest partid important, la fel de influent azi ca si istoricul PNL, nu stie sa-si evoce marile decizii pozitive din trecut. Putine, cate sunt. Momentul 26 Februarie e unul dintre ele. Poate vreo figura importanta a PSD sa spuna 2 cuvinte azi, in urma acestei postari. Altfel, tacere.
PS : Unanimitatea din 2004 ne arata ca si micul (pe atunci) PNL a votat favorabil. Sub conducerea lui Stolojan. Oare ei vor marca momentul? Nu cred. PNL are imaginea formatiunii pro-occidentale, este in PPE, n-are nevoie de argumente de imagine. Sunt destui care se ocupa de acest domeniu pentru ei.
:))) au pus bazele distrugerii totale a patriei şi naţiunii române :)))
Wau!
– Cît tupeu au ăştia?
Nu voi toţi perindaţii politicieni şi numiţii politic, cei după 1990 aţi fost contribuitorii la dezastrul care este acum în ţară?
Mai terminaţi cu gestul voastru de a plînge pe spatele cetăţenilor şi a bolnavilor de orice vîrstă! Voi vă trataţi în străinătate şi aici ştergeţi pe jos cu medicii pe care tot voi le impuneţi ce să facă? Mi-e scîrbă de vorbele vorbite de voi perindaţilor! Dacă ar fi vot nominal (mai multe persoane întrun colegiu) ar crăpa inima-n voi după alegeri!
http://www.dcnews.ro/din-pnl-am-devenit-piata-de-desfacere-a-produselor-expirate-din-europa_498363.html
Tot voi vă plîngeţi după ce aţi înrădăcinat caracatiţa mafiei în toate?
Este problema liderilor de atunci, cross party, cum ar zice partea vestica a NATO, care nu a educat urmatoarele generatii pentru ca ele sa priceapa cum stau lucrurile cu organizatiile astea. Culegem acum ce au semanat politicienii acum 15 ani. dar peste 15 ani cum vom fi? mi-e si groaza sa ma gandesc.
Pe plan intern sunt chestiuni dureroase care ne macina si acum in 2016. Suntem la limita dpdv al stabilitatii politice si chiar economice! Norocul a fost ca macar am cotit-o catre Vest/NATO.
Numai spun de momentul ’89, ce macel a fost, de mineriade, de privatizarile care au facut parf economia, de degradarea tuturos sectoarelor de activitate, exodul celor 3 mil de roamani.Romania nu a avut parte de ”o minte limpede”!Ma si mir ca am ramas intregi ca teritoriu, noroc ca si rusii erau praf la acel monet. De ex cei doi din poza, unul a ramas ”cinstit si sarac”, celalalt ”draga Stolo” a intrat in gasaca baronilor. Pacat de expertiza batranilor, care a degenerat in actuala Mafie.
…iar PNL, a devit un perdant , a dat mana cu cea mai toxica grupare PDL, care cred ca o sa-i cante si prohodul!
Subscriu regretului exprimat de Dvs., si as vrea sa spun ca este greu daca nu chiar imposibil sa fie scoase in evienta lucrurile bune facute in decursul timpului atita timp cit acestea sunt puse intr-un con de umbra de multe fapte de coruptie si scandaluri politice.
Aderarea la NATO s-a facut cu o serie intreaga de sacrificii, au fost luate angajamente si sunt resimtite urmari si implicatii pe care nimeni nu a avut deschiderea sa le explice. Din necunoasterea acestor fapte, se nasc pareri contradictorii. O mai buna cunoastere se intilneste doar la nivelul strategilor militari in timp ce pentru multi altii…. este blank!
Deci, da, lipsa unei comunicari pertiente poate sa provoace confuzie si chiar adversitati.