O stire ce vine de la Guvern dezvaluie o adevarata lovitura pe care o poate da Romania : transfer de tehnologie pentru avioanele de lupta F-16 de la faimoasa companie americana Lockheed Martin in tara noastra. Potrivit surselor mele, beneficiarul ar putea fi compania Aerostar Bacau, cea mai performanta din domeniul aviatic din Romania. Extinderea cooperarii cu Lockheed Martin pe achizitiile militare mari in urma alocarii bugetului de 2% din PIB la Aparare in urmatorii 10 ani ar putea revigora serios industria romaneasca de aparare. Romania ar putea deveni un centru regional pentru mentenanta si modernizarea avioanelor F-16 achizitionate si de alte tari NATO din Europa de Est.
—————–
Premierul Mihai Tudose a avut miercuri o întâlnire cu reprezentanții companiei Lockheed Martin, pentru a discuta despre transferul de tehnologie la cele mai înalte standarde pentru avioanele F16, au declarat, pentru AGERPRES, surse guvernamentale.
Conform surselor citate, la întâlnire au fost prezenți Jonathan Hoyle, vicepreședinte al companiei Lockheed Martin, și secretarul de stat în MApN Mircea Dușa.
Discuțiile între oficialii români și reprezentanții Lockheed Martin pentru transfer de tehnologie la cele mai înalte standarde sunt “foarte avansate”. La întâlnire s-a discutat și despre producția de camioane și despre modernizarea companiei Romaero, au precizat sursele citate.
Și ministrul Apărării, Adrian Țuțuianu, s-a întâlnit marți cu o delegație a companiei americane Lockheed Martin, discuțiile axându-se în principal pe o posibilă colaborare cu industria națională de apărare, după cum a informat MApN într-un comunicat transmis AGERPRES.
Potrivit comunicatului, reprezentanții companiei americane, specializată în cercetarea, dezvoltarea, producția și integrarea tehnologiilor avansate din domeniul militar, au prezentat oportunitățile de cooperare industrială și propuneri de colaborare cu industria națională de apărare. La rândul lor, oficialii români au detaliat cele opt programe esențiale de înzestrare a Armatei României, dar și alte intenții privind dezvoltarea de noi tehnologii militare în țara noastră, se menționa în comunicatul MApN.
In luna iulie, ministrul apararii Adrian Tutuianu a precizat ca Romania va cumpara alte 36 de avioane de vanatoare multirol pana in 2022. Viitoarele avioane vin sa completeze flota actuala de F-16 – 9 intrate deja in dotare si 3 care vor veni in acest an din Portugalia.
https://radu-tudor.ro/revolutia-inzestrarii-militare-sute-de-rachete-36-avioane-f-16-camioane/
Ma bucur pentru Romania. Acum suntem cu adevarat o putere militara de temut.
https://cristianmoldoveanu.wordpress.com/2017/08/29/legile-justitiei-institutul-cantacuzino-si-mickey-mouse/
Pai, si sa inteleg ca o sa intretinem si o sa “modernizam” noi avioanele produse de Lockheed Martin? Asta e tare, inseamna ca noi putem moderniza si SR-71 Blackbird, ala hipersonic care atingea Mach 4 sau ceva de gen. Probabil ca noi o sa fim cei care le vor implementa talanga de vaca pe ele sau retrovizor de masina de spalat carne eventual, caci alta tehnologie de exceptie eminamente romaneasca produsa in ultimii 27 de ani nu am stiinta sa fi produs pana la aceasta data.
P.S. Respekt deosebit!
modernizam ce luam noi de la lockheed martin, adica F-16
Eeee. am inteles, noi numai cu manopera. Intelesesem, dar faceam si eu haz de necaz, bagam o ironie sa ne mai treaca tristetea si ofurile ultimilor 27 de ani de marasm si promiscuitate, vai de soarta noastra. Nu ziceam de altceva. Noi, cei pe care I-a scolit comunismul, trebuia sa facem ravagii in aceasta tara in ultimii 27 de ani. Cu toate astea am realizat mult mai putin chiar si in comparatie cu marea industrializare realizata de comunisti cu oamenii adusi de la tara, deturnati de la munca campului si facuti meseriasi pe diverse calificari la oras. La ce a mai folosit atata scoala si scolarizare obligatorie, daca ea a condus la ceea ce vedem in jurul nostru ca am “realizat”?! Nu ma intrebati, pentru ca eu inca nu reusesc sa gasesc un raspuns coerent.
Buna observatia si intrebarea amara. S-ar putea ca raspunsul sa nu-l aflam in aceasta viata. Tinerii au o sansa sa afle raspunsul si mai apasa pe umerii acestora ridicarea Romaniei, avand o sarcina grea.