Premierul Sorin Grindeanu a afirmat, joi, că a avut probleme în a găsi vaccinul de care avea nevoie pentru cei doi copii ai săi, precizând că vaccinarea nu trebuie să fie “legată de hazard”.

“Am doi copii, de șase și trei ani. I-am vaccinat pe amândoi, dar de fiecare dată (…) am avut probleme în a găsi vaccinul de care aveam nevoie. (…) Poate sunt eu unul dintre părinții care au avut noroc, dar vaccinarea propriului copil nu trebuie (…) să țină nicidecum de o chestiune legată de hazard”, a declarat Grindeanu, la evenimentul “Săptămâna Europeană a Imunizării — Vaccinarea: o problemă de sănătate publică. Copii, dincolo de cifre”, de la Palatul Parlamentului.

Potrivit șefului Executivului, rezolvarea problemei lipsei vaccinurilor este esențială, dar în același timp trebuie luate măsuri în privința lipsei de informare.

“Este o situaţie care nu mai poate fi tolerată sau acceptată. Este inadmisibil ca în România să existe an de an crize multiple din cauza lipsei repetate a vaccinurilor. Este de asemenea inadmisibil, pentru că această situaţie a adus suferinţă acelor familii ai căror copii au murit de rujeolă”, a afirmat premierul.

“Susțin ideea că părinții au dreptul de a alege ce consideră mai bine pentru copilul lor, dar, în același timp, mai cred că alegerile individuale trebuie puse în discuție, atunci când îi rănesc pe cei din jur, pentru că un copil nevaccinat nu-și riscă doar propria sănătate, ci și pe a celorlalți copii din jurul său”, a spus Grindeanu.

Premierul a precizat că este hotărât să ia măsurile necesare în acest sens.

“Sunt hotărât (…) să luăm măsurile necesare în dialog permanent (…) cu medicii, cu instituțiile responsabile în domeniu, astfel încât, pe de o parte să reușim să rezolvăm — și nu doar temporar — problema vaccinurilor, iar pe de altă parte să reușim să informăm și să educăm corect românii în legătură cu importanța imunizării, pentru că aceasta este calea corectă”, a mai afirmat Grindeanu citat de Agerpres.

 

 

9 COMMENTS

 1. Ma gandeam sa-i intrebam pe ai nostri politicieni, de ce a trebuit ras Institutul Cantacuzino, institut de cercetare fanion al Romaniei care asigura toate vaccinurile sub control riguros, pentru romani ?

  • Toata tara astepta sa vada daca Grindeanu a gasit usor vaccine pentru copii lui.
   Uuuuh…acum ne-am linistit omul a avut noroc !

  • @ Anonimul
   Pai s-a trecut pla economia de piata. N-a rezistat institutul? E ok, selectia naturala. N-au rezistat copiii ? E ok asa e in economia de piata. Rezista cei mai puternici nu-i asa?
   Doar nu vrem sa pastram comunismul , nu?

 2. Nu se mai gasesc medicamente pt bolnavii de cancer. Guvern criminal sustinut de cateva televiziuni.
  Tara de retarzi.

 3. Dragnea era suparat pe Tudorel ca e lent, desi el e abia pus in functie in timp ce Bodog de la Sanatate e de 100 de ori mai lent in a rezolva problema asta.

  Dar de Bodog, Dragnea nu spune nimic pt ca numirea directorilor de spitale si contractele cu dedicatie merg inainte !

Leave a Reply