Ambasadorul Federaţiei Ruse în România, Valeri Ivanovici Kuzmin, a făcut marţi o vizită de informare la sediul Obştei Cazacilor din România (OCR), unde s-a întâlnit cu înaltul ataman şi cei şapte atamani ai staniţelor căzăceşti din România.
Referitor la întâlnirea pe care reprezentanţii Obştei Cazacilor din România au avut-o cu ambasadorul rus, atamanul staniţei Constanţa, Laurenţiu Gogoi, a declarat pentru AGERPRES că diplomatul s-a arătat interesat de activităţile desfăşurate de asociaţie pentru păstrarea şi conservarea tradiţiilor căzăceşti în România.
‘Fiind prima vizită a domnului ambasador, acesta a remarcat succesele obţinute de Obştea Cazacilor din România în desfăşurarea activităţii statutare, rolul activ al cazacilor în istoria României, de-a lungul veacurilor până în prezent, precum şi contribuţia pozitivă a acestora la îmbunătăţirea relaţiilor dintre România şi Federaţia Rusă. Acesta ne-a asigurat de tot sprijinul său pentru eforturile OCR de a reînvia tradiţiile istorice ale căzăcimii şi pentru eforturile depuse de noi pentru dezvoltarea economiei, industriei şi a agriculturii în toate regiunile şi ţinuturile locuite de căzăcime în România. La rândul său, în cadrul întâlnirii, consulul general al Federaţiei Ruse în România, Vladimir Borisovici Volkov, a lăudat entuziasmul cu care membrii OCR au identificat îngrijit şi sfinţit, în satul Rusca, lângă Vatra Dornei, mormintele a nouă cazaci, căzuţi în Primul Război Mondial, în anul 1916, în timp ce luptau alături de Armata Română’ – a declarat atamanul Gogoi în exclusivitate pentru AGERPRES.
Alături de ambasador şi de consulul general, din delegaţia care a vizitat sediul central al Asociaţiei Obştea Cazacilor din România a făcut parte şi Pavel Alekseenko, secretar II al Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti, scrie Agerpres.

2 COMMENTS

  1. In asteptarea comentariilor off topic despre verzi si uscate sau despre cat de buni sunt rusii comparativ cu oligarhii, soros si alte intruchipari care vor sa ne faca o colonie, semnalez 2 teme cheie ale discursului specios rus: cele sfinte si primul razboi mondial pana in 1916. Urmariti-le, sunt exemplele ipocriziei kremlinului.

    • ipocrizia asta face parte din instrumentele puternice ce manipulare si diversiune ale regimului putin. si din pacate multi romani si-au lasat mintile sucite

Leave a Reply