Rusia porneste masinaria diversiunilor la adresa Romaniei. Problema Transnistria este deja pe agenda Rusiei invadatoare. Putin cauta pretexte (false) de invazie a regiunii de est a Republicii Moldova. Mai multe voci ale Rusiei au mentionat cu argumente fake regiunea transnistreana, controlata de facto de ei de peste 30 de ani. 

Nu exista nici un fel de intentie militara din partea Romaniei in privinta Republicii Moldova, cu atat mai putin in legatura cu Transnistria. Nici vorba de vreo intentie agresiva la adresa populatiei rusofone de acolo. Dar toata constructia manipulatorie devine deja o matrita KGB pe care am vazut-o in ultimele decenii. O uriasa minciuna e rostogolita, in special pentru populatia rusa, ca mai apoi sa devina un pretext al Kremlinului de a lua decizia unei invazii militare.

Impiedicata in propriile neputinte militare in razboiul sangeros si irational din Ucraina, Rusia a pornit deja bombardamentele asupra Odesei si viseaza la o jonctiune terestra cu Transnistria pentru blocarea completa a Ucrainei la Marea Neagra si inchiderea zonei de nord a zonei maritime. Cu un masiv ajutor militar occidental, Armata Ucrainei poate face fata cu succes acestei etape a invaziei si razboiul de aparare poate lua o turnura buna. 

Politologul Serghei Markov a declarat pentru un cotidian rus că ”România, cu sprijinul NATO și cu participarea armatei ucrainene, intenționează să pună mâna pe Transnistria”.

Serghei Alexandrovici Markov, vicepreședinte al Forumului public rus pentru afaceri internaționale, copreședinte al Consiliului Național Strategic al Rusiei și fost consilier al lui Vladimir Putin, susține că România intenționează să atace Transnistria cu sprijinul NATO, urmând apoi să anexeze Republica Moldova, potrivit Pravda.

Expertul a remarcat că armata română a fost deja dislocată în Moldova, iar grupul se formează deja. În curând, potrivit analistului, ar trebui să urmeze provocări militare, urmate de un atac.

“România, cu sprijinul NATO și cu participarea armatei ucrainene, intenționează să pună mâna pe Transnistria și să efectueze represalii politice masive împotriva tuturor susținătorilor Rusiei. Acest lucru va pune Rusia într-o poziție foarte dificilă. După operațiunea militară, România plănuiește anexarea Moldovei”, a anunțat Markov în ziarul rus.

Anterior, fostul ministru al Apărării al Republica Populară Donețk, Igor Strelkov, a declarat că potrivit informațiilor pe care le deține, România se pregătește pentru ocuparea Republicii Moldova, scrie antena3.ro
Chiar si ministrul de externe Serghei Lavrov lanseaza provocari si amenintari la adresa tarilor NATO. El isi bazeaza argumentele de tip sovietic pe faptul ca Ucraina invadata de Rusia nu are dreptul sa se apere prin procurarea de arme. Dar Rusia invadatoare are dreptul sa distruga Ucraina prin razboi si sa omoare zeci de mii de civili de peste 2 luni.

Livrările de armament occidental către Ucraina înseamnă că alianţa NATO este “în esenţă implicată în război cu Rusia”, iar Moscova consideră aceste arme ca fiind ţinte legitime, a declarat ministrul rus de externe Serghei Lavrov într-un interviu difuzat luni, relatează Reuters.

“Aceste arme vor fi o ţintă legitimă pentru acţiunea militară a Rusiei în contextul operaţiunii speciale”, a afirmat Serghei Lavrov într-un interviu pentru televiziunea de stat postat pe site-ul ministerului de externe.

“Au fost vizate instalaţiile de depozitare din vestul Ucrainei de mai multe ori (de către forţele ruse). Cum poate fi altfel?” a spus Serghei Lavrov.

“NATO, în esenţă, este angajată într-un război cu Rusia printr-un proxy şi înarmează acel proxy. Războiul înseamnă război.”

Viktor Vodolatski, prim-vicepreședintele Comisiei Dumei de Stat pentru afacerile CSI, integrarea eurasiatică și relațiile cu compatrioții, a amenințat direct Republica Moldova.

“În Transnistria locuiesc cetățenii noștri. Ei, ca și cei din Lugansk și Donețk, doresc un viitor sigur, alături de Rusia”, a declarat Viktor Vodolatski, prim-vicepreședintele Comisiei Dumei de Stat pentru afacerile CSI, integrarea eurasiatică și relațiile cu compatrioții, scrie presa rusă.

“Locuitorii din regiunea transnistreană sunt cetățenii noștri. Ei vor același lucru pe care îl doresc atât RPD, cât și LPR și Osetia de Sud. Ei înțeleg că numai împreună cu Rusia ei înșiși, copiii și nepoții lor pot continua să trăiască în siguranță și pace. Având în vedere că președintele RM, Maia Sandu a interzis Panglica Sf. Gheorghe pe teritoriul Moldovei, aceasta va fi o repetare a scenariului ucrainean.

Nu trebuie să-i permitem lui Sandu și curatorilor săi români să declanșeze astăzi un alt război pe teritoriul Transnistriei.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a avertizat că invazia Rusiei în Ucraina a fost doar “începutul” și că apoi Putin intenţionează ”să captureze alte ţări”.

Argumentele fake folosite de Moscova sunt in continuare parte a razboiului declansat de Rusia in Ucraina. Genocidul, crimele de razboi, incalcarea grosolana a oricaror prevederi ale dreptului international se regasesc si in asa zisa diplomatie rusa, in fapt, o portavoce a invaziei ilegale.
In 1992, rusofonii din Transnistria au declansat un razboi in care au fost ucisi sute de romani din Republica Moldova :

Leave a Reply