Secţia de anchetă a magistraţilor a publicat, vineri, acuzaţiile care i se aduc Laurei Codruţa Kovesi, fostul procuror-şef DNA fiind cercetat, printre altele, pentru că ar fi determinat un procuror-şef de secţie să confirme un rechizitoriu nelegal prin care au fost trimise în judecată cinci persoane.

Secţia de anchetă a magistraţilor a publicat, vineri, acuzaţiile care i se aduc Laurei Kovesi, fostul procuror-şef DNA fiind cercetat, printre altele, pentru că ar fi determinat un procuror-şef de secţie să confirme un rechizitoriu nelegal prin care au fost trimise în judecată cinci persoane.

Procurorii din cadrul Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie anunţă, vineri, prin intermediul unui comunicat de presă remis MEDIAFAX, că au dispus urmărirea penală faţă de Laura Codruţa Kovesi, pentru constituire de grup infracţional organizat şi cinci infracţiuni de complicitate la represiune nedreaptă sub forma participaţiei improprii.

Faptele cercetate constau în aceea că, pe durata exercitării mandatului de procuror şef la Direcţia Naţională Anticorupţie, în perioada 2015-2016, ar fi coordonat, prin activitatea efectiv desfăşurată, prin ordine si dispoziţii date, grupul infracţional iniţiat de doi procurori şi un ofiţer de poliţie judiciară, la care au aderat alţi trei procurori şi un alt ofiţer de poliţie judiciară, iar aceştia ar fi acţionat, în mod coordonat, în scopul comiterii infracţiunilor de cercetare abuzivă, represiune nedreaptă, influenţarea declaraţiilor, inducerea în eroare a organelor judiciare, fals intelectual şi uz de fals“, arată reprezentanţii Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Procurorii Secţiei de anchetă arată că ordinele şi dispoziţiile avute în vedere constau într-o circulară prin care a admis posibilitatea audierii pe parcursul urmăririi penale a aceleiaşi persoane, atât în calitate de martor cu identitate protejată, cât si în aceea de martor cu identitate reală. Totodată, a fost admis şi un ordin, privind adoptarea unor practici unitare în administrarea probelor audio/video la nivelul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, ordin prin care ar fi fost încălcate dispoziţiile art. 143 alin. 2 si 4 Cod procedură penală, întrucât s-a dispus transmiterea către instanţele de judecată numai a suporturilor care conţin convorbirile relevante în cauză.

Totodată, prin conduita sa de procuror ierarhic, prin dispoziţiile pe care le-a luat cu privire la un act de sesizare al instanţei prin ignorarea referatelor procurorilor cu funcţii de conducere din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie — Structura Centrală, Laura Codruţa Kovesi l-ar fi determinat pe un procuror şef secţie să confirme, fără vinovăţie, un rechizitoriu nelegal şi netemeinic.

Astfel, au fost trimise în judecată cinci persoane, despre care un număr de patru procurori au precizat în scris că nu se impune trimiterea în judecată.

Joi, procuroii Secţiei de anchetă i-au adus la cunoştinţă fostului procuror-şef DNA acuzaţiile.

Surse judiciare au confirmat, pentru MEDIAFAX, că Laura Codruţa Kovesi a fost pusă sub acuzare în dosarul procurorilor Lucian Onea şi Mircea Negulescu, de la DNA Ploieşti. În acest dosar, cei doi sunt sub control judiciar. Mircea Negulescu este cercetat pentru participaţie improprie sub forma complicităţii la favorizarea făptuitorului şi complicitate la represiunea nedreaptă, iar Lucian Onea, pentru participaţie improprie sub forma complicităţii la favorizarea făptuitorului, represiunea nedreaptă şi cercetare abuzivă. În fapt, cei doi sunt acuzaţi că au constrâns anumiţi martori să facă sesizări şi tabele false cu alegători din Republica Moldova, documente din care să rezulte că alegătorii ar fi primit bani drept „mită electorală”. Cei doi, alături de alţi procurori din cadrul DNA Ploieşti, sunt acuzaţi şi de constituire de grup infracţional organizat.

Este al doilea dosar în care Laura Codruţa Kovesi este urmărită penal, primul fiind cel în care omul de afaceri Sebastian Ghiţă o acuză că i-a cerut bani pentru extrădarea lui Nicolae Popa din Indonezia, fostul procuror-şef DNA fiind cercetat pentru luare de mită, mărturie mincinoasă şi abuz în serviciu. Primul dosar a fost deschis în decembrie 2018.

Cititi aici replica data de Kovesi :

https://www.stiripesurse.ro/ultima-ora-replica-violenta-a-laurei-codru-a-kovesi-dupa-acuza-iile-oficiale_1332332.html

Radio Europa Libera, opinie surpriza :

Mesajul presedintelui Parlamentului European

https://www.stiripesurse.ro/mega-lovitura-data-de-laura-codru-a-kovesi-presedintele-parlamentului-european-a-transmis-oficial-guvernului-romaniei-decizia_1332336.html

www.stiripesurse.ro :

https://www.stiripesurse.ro/laura-codru-a-kovesi-i-i-toarna-subordona-ii-recunoa-te-ca-martorii-erau-audia-i-in-mai-multe-calita-i-iar-dosarele-ajungeau-in-instan-a_1332333.html

7 COMMENTS

 1. Pana aici Sectia Speciala poate sa “detalieze” ce vrea, cum vrea, cat vrea. Pana dosarul ajunge la camera preliminara. Acolo o sa se fasaie cum s-a fasait si primul dosar, cu Ghita care a fost mai mult material pt propaganda TV, nimic solid la capitolul dovezi, gargara 100%. Pt ca doar in Romania elucubratiile unui fugar pot fi luate in considerare oficial de o sectie de procurori numita politic, infiintata la ordin politic prin Ordonanta de urgenta. Unde era urgenta? Nicaieri, era graba sa fie blocata Kovesi, o sa vedeti ca n-o sa fie blocata. Asa cum procurori abuzivi ca Portocala, Onea, Eva si altii carora nu le mai retin numele au fost scosi din magistratura pe legislatia dinainte, fara “sectia speciala” tot asa se putea continua dar , repet, asta a vrut Tariceanu prin cureaua de transmisie Toader iar lui Dragnea i-a placut. Desi el stie ca Tariceanu se va plia cumva si pe o viitoare majoritate protejandu-se astfel si in viitor pe cand el nu o va putea face dar va fugi in Brazilia. Ma intreb toate slugile astea care le servesc azi cauza ce vor face atunci, vor fugi toti in Brazilia? Nuuu, vor ramane aici si vor raspunde. Pana atunci se pot distra cu LCK, pentru ca pot si pentru ca pentru asta guverneaza, nu pentru o justitie echilibrata, corecta, “nimeni deasupra legii”, nu…evident pentru una la dispozitia lor, o justitie a lui Basescu IN OGLINDA. Sa fie orgoliul lor satisfacut, averile lor obtinute in fel si chip sa fie salvate samd Nu pentru asta am intrat in Europa si am ajuns pana aici, asta puteau sa o faca si pe vremea FSN-ului, ei au ramas acolo. Manifestatie, contramanifestatie la puterea a treia. In stadiul asta am ramas, al razbunarilor tampe din care Romania sa iasa ca o carpa de sters toaletele, nu-i intereseaza asta.

  • stimate domn,
   este vb de plângerea penală a unui procuror (Liviu Tudose) care a stat în arest preventiv și ulterior achitat de judecătorii de la ÎCCJ. plângerea penală nu are nici o legătură cu dl S. Ghiță (dacă vb despre cel de-al 2 lea dosar penal )

   • Am spus si eu ca e al doilea dosar, primul, cel al lui Ghita, si-a indeplinit misiunea propagandistica, au trecut mai departe. Dar nu inteleg de ce acest al doilea dosar nici nu a fost anuntat atunci cand au chemat-o, punerea sub acuzare nici nu era semnata iar anuntul ca e suspecta a fost facut de niste avocati ai “partilor vatamate”. Nu va suparati, nici in comediile cu prosti nu vedem asa ceva, ok vor mai curge niste dosare , sa fie masa mai bogata, sa nu spuna Dtagnea suparat “Tudorele n-ai facut nimic sa o impiedici”, dar sa stiti, cei din PE sunt hotarati s-o numeasca, si-a castigat cu brio postul si o vor numi indiferent ce eforturi impotriva vor mai veni. Ordonanta oricum nu va trece de CCR, tot ce face acum aceasta Sectie “speciala” reprezinta doar material propagandistic pentru burtierele televiziunilor si sa i se alimenteze sperantele lui Dragnea, Valcov si altii. Probabil ca pe Tariceanu l-a informat deja Toader ca n-au cum s-o mai opreasca.

 2. Sunt grele,de unde si disperarea pedestrasei cu noroi pe picioare,n-am spus-o eu,n-as putea exalta metaforic in halul asta,ci nasul ctp,slujirea nemarginita,faraoanca din egipt cu cocoratii ca leana lu”ceasca,adevarat,fara honoris cauza!I s-a infundat si are loc asigurat in beci cu wc turcesc,pe placerea ei,nimic mai mult!Cauza si efect!Simplu!

 3. Din stirile pe care le vad LCK nu respecta nici macar dispozitiile pe care le dadea ea cand conducea o ancheta.

  1. “Penalul” nu poate face declaratii in fata presei.
  2. “Penalul” nu poate intra in contact cu nimeni dintre cei suspecti sau martori in dosar.
  3. “Penalul” nu avea voie sa critice procurorul de caz pentru ca ii incalca independenta si integritatea (CSM nu spune nimic acum?)
  4. “Penalii” erau penali lipsiti de incredere in tot ceea ce spun (ea face acelasi lucru).

  Alba ca zapada a devenit vrajitoarea cea rea.

 4. Nu e nimic de comentat, insa poza de mai sus face cat o mie de cuvinte si-mi vine sa pun o intrebare. Cine esti dumneata d-na LCK ?

Leave a Reply