Jurnalistul Sorin Rosca Stanescu arunca “bomba lui Dragnea”. Potrivit jurnalistului, liderul incontestabil al PSD si al Guvernului ar pregati nici mai mult nici mai putin decat o nationalizare, act fara precedent de la caderea comunismului. Este vorba despre Petrom, cel mai mare contributor privat la bugetul de stat din ultimii 10 ani.

Iata articolul :

http://www.corectnews.com/politics/bomba-lui-liviu-dragnea

Nu cred in ipoteza lui Sorin Rosca Stanescu. Ar fi prea de tot. Nationalizarea a mai avut loc sub comunisti, in 1948, dupa invazia sovietica.

Nu cred ca Liviu Dragnea va face asa ceva.

Si el, ca orice om informat stie si intelege ca economia privata a dus PIB-ul Romaniei de la 50 de miliarde de dolari in anii ’90 cand totul era de stat la peste 200 miliarde de euro azi. PIB care-i permite sa faca alocari serioase pentru Sanatate, Educatie, Aparare, etc.

Esenta dezvoltarii Romaniei este mediul privat, de la cea mai mica firma la marile companii. Peste 80% din venturile bugetului de stat sunt azi asigurate de privati. Din 5,2 milioane de angajati, peste 4 milioane sunt in mediul privat.

Sorin Rosca Stanescu e specializat in dezvaluiri spectaculoase, dar aceasta presupunere trebuie dezmintita/confirmata de oficialii mentionati.

 

 

13 COMMENTS

 1. Și care i baiul,cu privatizarea(dacă s ar produce) ,bre ??..Ce tot o dai cu comuniștii ?.Apropo: cu România cănd vei ține și nu cu alții ?? întreb și eu ,așa într o doară !!

 2. Un cred intr-o asemenea miscare sinucigasa, insa as dori din partea guvernantilor o mai mare rigurozitate in privinta platii redeventelor catre statul roman, o mai mare atentie acordata bancilor care isi bat joc de creditati purtandu-se cu acestia ca si cum ar fi sclavii lor.
  Raman la parerea ca si mediul etatist poate deveni competitiv ca si mediul privat, insa trebuie oprate schimbari ici colo prin partile esentiale, mai ales la nivelul mentalitatii.

 3. Si de ce nationalizarea ar fi ceva rau? Din cite stiu eu, Franta, Anglia si Germania au facut nationalizari de rasunet (si de succes); or fi trecut ei la comunism si pe mine nu m-au anuntat? Nu prea cred 🙂
  E drept ca decit sa facem nationalizari asa cum am facut privatizari, mai bine ne bagam un deget in… nas!

 4. nationalizare si fondul suveran de investitii ,bai nu e rau ,DAR avem oameni capabili sa managerieze astea si cel mai important ,in interesul Romaniei ? Well ,cel mai bun exemplu este TAROM ,CFR oare? Are dreptate Augustin Radescu ,dar noi nu suntem Franta ,UK si Germania !

 5. Da! Si ce gasiti rau in asta?
  Poate ca pretul pentru consumatorii din tara va fi mai mic, ceea ce nu cred!
  Afacerile sun afaceri in orice domeniu si nu cruta nevoiasii majoritari din tara! Vezi donatiile si ajutoarele primite din strainataturi(haine,incaltaminte, papica) toate sunt trimise cu transport gratuit(iehovistii) si in romanica se vand in magazine la pretul de piata, in nicun caz ca fiind ajutoare! Sa nu mai spun de calitatea josnica!

Leave a Reply