Calin Popescu Tariceanu pe Facebook :

Am văzut zvonuri care s-au răspândit în stânga, în dreapta cu o rapiditate fantastică și care dădeau drept sigură: ruperea coaliției, Tăriceanu prim-ministru al unui guvern bazat pe o majoritate cu PNL, cu USR ș.a.m.d. Voi spune ca să fie lucrurile clare pentru cetățeni, dar și pentru cei care sunt ziariști, comentatori, analiști: nu am avut de gând, nu am de gând și nici nu voi avea de gând să rup coaliția. Și același lucru cred că îl împărtășește și colegul meu, președintele PSD, domnul Dragnea.

Noi, mă refer la PSD şi la ALDE, ne-am angajat în faţa românilor la un program politic şi economic. Programul politic a fost clar, să facem o reformă în justiţie şi să revenim la statul de drept, cu alte cuvinte, să punem capăt tuturor abuzurilor, exceselor, lucruri care au ieşit clar din normele statului de drept. Şi, pe de altă parte, avem şi un program economic, care înseamnă creştere economică, bunăstare pentru români, adică salarii, pensii mai mari, o performanţă şi un climat mai bun în domeniul antreprenorial ş.a.m.d., infrastructură, pe învăţământ, pe educaţie, pe transport. Avem nişte lucruri la care ne-am angajat şi eu cred că avem această responsabilitate, în pofida unor momente în care pot să apară diferenţe de analiză şi acest lucru nu e nimic grav.

Sinteza zilei – Antena 3

Eu am spus că România nu e pregătită pentru preluarea preşedinţiei. Tehnic, la nivelul guvernului, nu am îndoială că lucrurile sunt făcute, numai că preluarea preşedinţiei Consiliului UE ar însemna pentru România o extraordinară ocazie pentru a-şi promova pe agenda Consiliului şi în perioada cât deţine preşedinţia unele subiecte importante pentru ea.

Vă dau un exemplu: trebuie să rezolvăm chestiunea aderării la Schengen, trebuie să rezolvăm problema ridicării MCV-ului. Dar România nu poate să facă sau nu va putea să facă acest lucru, pentru că este o ţară ruptă în două, este o fractură uriaşă între putere şi opoziţie. De ce? Trebuie să recunoaştem că este o luptă pentru putere fără menajamente, o luptă pentru putere sălbatică, camuflată – spunea Alina Mungiu – camuflată prost, sub eticheta luptei împotriva corupţiei. Eu spun că este camuflată foarte bine, pentru că cei din străinătate cred că în România sunt unii care se luptă pentru a fi combătută corupţia şi alţii, majoritatea, pentru toleranţă faţă de corupţi. Asta cred foarte mulţi din străinătate, asta e realitatea.

Noi, în loc să ne prezentăm în momentul preluării preşedinţiei ca o ţară care are nişte obiective comune, pe care le promovează în egală măsură puterea şi opoziţia, ce o să facem? O să continuăm să meargă unii la Bruxelles, să denunţe tot felul de bazaconii, să vorbească în termenii cei mai deplorabili despre propria ţară, cum nu face nici o altă ţară, nu numai în perioada preluării sau deţinerii preşedinţiei.

Sinteza zilei – Antena 3

7 COMMENTS

 1. Toate bune si frumoase in Tara lui’ PSD-ALDE ,trist ca inca mai sunt oameni care nu s-au saturat de saracie si badjocora politicienilor romani, sa fi deputat/senator/ministru/Premier/primar si sa nu stii cat costa o paine , asta demonstreaza interesul lor pentru cetateni ! In rest DISCURSURI/VISE si minunatul” O SA ” !

 2. Inteleg ca dl. Tariceanu zice ca desi sansele de reusita a unei intelegeri intre partide sunt mici, trebuie incercat iar dl. Dragnea zice ca incercare n-are rost pentru ca este sortita esecului.
  In contextul enuntat chiar de dl. Tarieceanu, acela ca atat Comisia de la Venetia cat si voci din PE o cer, da, si eu consider – intr-un final – ca aceste discutii trebuie sa aiba loc, indiferent de cat de predictibila este finalitatea acestora.
  Pe partea politica, dl. Tariceanu are enorm de castigat, chiar dl. Chirieac a observat o chestie foarte interesanta, aceea ca dl. Tariceanu stie sa exploateze la maximum un procentaj mic.

 3. Ufffff!
  Ba nenicule, ati pus mana pe televiziuni pentru a le folosi in scop politic, altii pentru orice juridic/dosare infractori dovediti sau,nu, altii pentru pipite, altii pentru publicitate medicamente, in acest caz responsabilitatea e tot a medicilor din tara consumatoare!
  Da, mai e un calup cu vaccinurile “99% din parinti isi vaccineaza copii, mergi la medic…”. Ne-am tampit cu totii, cum 99% si-au vaccinat copii dar restul 1% nu! E obligatoriu ca procentul de vaccinare sa fie 100% fara garantia statului privind eficienta, nu are dreptul sa se impotriveasca nimeni?! Obligatoriu parintii sa fie o turma de executanti?! Dar dreptul omului de a se impotrivi, unde e? E mai ceva ca in comunism!
  Ma uit si eu la tv dar nu vad publicitate politica, publicitate juridica cu dosare plus restul, sau, publicitate medicamente! Doar publicitate pe papica, concerte, publicitate supermarketuri vanzari! Inteleg ca populatia globului se vrea sa ajunga un consumator de orice dar consumator perfect, dar nimeni nu asigura garantia calitatii si vietii!
  Ce schimbare oribila in televiziuni in tarile “de ultima mana” din cauza pupatorilor de conturi prin orice metoda!

 4. După ce treci granita spre vest și vezi ce infrastructură și ce nivel de civilizație exista în Europa te ia capul.Apoi cand vi in tara si vezi in ce hal arata Romania și vezi că mai mari politicieni români sant toți milionari in euro ,i-ti dai seama ce impostori mizerabili ne conduc și ne dau sfaturi la televizor.Ce rușinos sa stai fata in față cu Tăriceanu și să-i dai dreptate acestui politician care e la butoane de foarte multi ani de zile .Gâdea tu nu ai fost in strainatate nu vezi în ce mizerie și hoție trăiesc cetățeni României ?Cat o sa le mai cântați in struna acestor impostori?

Leave a Reply