Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat luni, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, că procesul în care a fost trimis în judecată de DNA este o „înscenare” ca urmare a recomandărilor făcute în cadrul MCV şi că este „foarte amărât” să vadă că „practici specifice unei procuraturii din anii ’50 au revenit în actualitate”.

ICCJ a terminat de judecat luni apelul în dosarul în care preşedintele Senatului a fost achitat în primă instanţă pentru mărturie mincinoasă.

Instanţa a anunţat că va da sentinţa definitivă în acest dosar pe data de 8 aprilie.

„Consider că acest proces în care am fost antrenat este o înscenare ca urmare a recomandărilor făcute în MCV, ca rezultatele luptei împotriva corupţiei să se soldeze cu ‘big fish’. Datorită poziţiilor pe care le-am avut sau le deţin, fac parte din această categorie. Au încercat să mă târască într-un proces de corupţie, nu au avut alte elemente şi au încercat cu evaziunea fiscală. Ar fi fost simplu pentru procurori să vadă că acea presupusă tranzacţie nu a fost în realitate făcută. Au încercat să sugereze că eram la curent cu acea tranzacţie. În anul 2008, aveam o agendă suficient de încărcată ca să ştiu şi agenda cabinetului de notar al soţiei mele. La audiere, fosta mea soţie a fost întrebată dacă mi-a zis de tranzacţie. Eu i-am spus: ‘Să faci ceea ce este legal’. Tranzacţia nu s-a făcut. DNA a zis nu putem să-l agăţăm pe evaziune, hai să-l luăm pe mărturie mincinoasă. Sunt acuzat că aş fi favorizat foştii mei consultanţi pe achiziţia acelor drepturi litigioase. Pe de altă parte, prinţul Paul face plângere penală împotriva mea din care rezultă că, în viziunea lui, eu aş fi obstrucţionat ca el să obţină acele drepturi litigioase. Or, nu se pot ambele. Sunt foarte amărât când văd că practici specifice unei procuraturii din anii ’50 au revenit în actualitate în ultimii ani”, a spus Tăriceanu, în ultimul cuvânt în faţa instanţei.

3 COMMENTS

  1. cine era prim-ministru, dle Tariceanu, cind s-au adoptat legile justitiei ale lui Macovei si cind a debutat statul securist oficial? 2005, 2006,…. e, ring a bell?

    si eu sunt foarte amarit ca unii nu dispar, ca nu se retrag, ca sunt eterni si isi tot fac de treaba prin politica, in lipsa oricarei alte ocupatii si aptitudini: Nastase inca vorbeste, Basescu inca mai candideaza, Ponta inca misca, Antonescu e inca disponibil, Blaga, Boc, Orban, Dragnea, Turcescu, Ciolos, Oprea, samd …pina la infinit. Toti o apa si-un pamint.

    Ar trebui sa se limiteze orice functie publica la un singur mandat si nimeni sa nu aiba voie, in viata, sa aiba mai mult de doua mandate in oricare doua functii publice diferite, functii elective. Numai asa s-ar termina cu politicianismul, cu politrucii de profesie, profitorii eterni, manevrele, traseismul, carierismul, hotiile, cu “angajatii grupurilor de interese”, cu vindutii sau cu cei disponibli pentru pretul corect – toate “calitatile” politrucului mioritic.
    (apropos, ce mai face amicul dv Vladescu? scrie, scrie…?)

    Iata, asta tema de referendum!
    Da sa fie unul obligatoriu, nu consultativ, ca stim noi cum il aplicati dupa….

Leave a Reply