Un coleg al poliţistului ucis cu mai multe lovituri de cuţit în gara Burdujeni din Suceava a transmis pe Facebook un mesaj către ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, prin care o întreabă retoric câţi oameni ai legii trebuie să mai moară ca să se ia măsuri.

Colegul poliţistului ucis la Suceava, către Carmen Dan: Câţi mai trebuie să murim, doamna ministru?

“Nu a trecut o lună de când «urlam» public: NE MOR COLEGII ÎN STRADĂ!! I-a păsat cuiva? NU…au decis să fiu cercetat pentru asta. Colegul meu, iertate fie-i păcatele, lucra SINGUR, cu bună-ştiinţa şefilor, pe care personal îi consider direct răspunzători, VINOVAŢI de moartea lui Sorin…încă nu-mi vine să cred că nu mai e… Câţi mai trebuie să murim, Doamna Ministru? Pe câţi dintre noi mai trebuie să avansaţi subinspector post-mortem, Doamna Ministru? Câte soţii şi copilaşi mai trebuie să plângă, «consolaţi» de mesajele fade ale MAI, în timp ce îşi înmormântează eroii?”, a scris Bogdan, un coleg al poliţistului Sorin Vezeteu, pe pagina sa de Facebook.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, vineri, că poliţistul ucis se afla în misiune de patrulare, însoţit de cel puţin un coleg.

“Din informaţiile pe care le am până acum, poliţistul executa serviciul în tură de 12 ore în intervalul orar 20.00-08.00, fiind planificat împreună cu un coleg, agent şef principal de poliţie. În acea perioadă se desfăşurau zilele oraşului Fălticeni, dar era şi Sfântul Ilie şi cei doi desfăşurau activităţi în staţia Burdujeni, sub coordonarea unui comisar de poliţie, însuşi şeful acestei secţii de poliţie a fost prezent în momentul în care s-a petrecut incidentul. Din informaţiile pe care le-am primit, agentul se afla în tură, însoţit de cel puţin un coleg”, a declarat Carmen Dan, la Antena 3.

Ministrul de Interne a admis însă că, din informaţiile primite, poliţistul era singur pe peron în momentul în care a fost atacat şi a fost ajutat de trecători până ce ceilalţi poliţişti au ajuns.

“În momentul în care s-a întâmplat agresiunea, agentul era în faţa gării, cu faţa către liniile de cale ferată, iar la distanţă, la aproximativ 150 de metri erau cei doi colegi, care se aflau în patrulare. De ce poliţistul a fost singur în momentul agresiunii ţine de tactica poliţienească. Detalii vreau să dea cel care a elaborat planul de măsuri”, a completat Carmen Dan.

Carmen Dan a adăugat că agresorul avea antecedente penale, nu în România, şi că se pare că “ura uniforma de poliţist”.

Poliţistul Sorin Vezeteu se afla, joi noaptea, pe peronul gării Burdujeni, din Suceava, când un bărbat a venit spre el şi l-a înjunghiat din spate, în jurul gâtului. Omul legii a căzut, apoi agresorul l-a înjunghiat din nou de mai multe ori. Poliţistul nu a supravieţuit. Sorin Vezeteu avea 38 de ani şi lucra de 15 ani în Poliţia TF, fără să fi fi avut vreo abatere. Bărbatul era căsătorit şi avea doi copii minori.

Atacatorul a fost prins imediat după comiterea faptei şi ulterior a fost reţinut. Potrivit poliţiei sucevene, nu a existat niciun fel de conflict între poliţist şi agresor anterior atacului, scrie Mediafax.

14 COMMENTS

 1. Doar in filme mai vezi asa ceva.In filmele cu psihopati scapati de sub tratament…Bine,acum e usor sa dai vina pe unul sau altul,faptul e consumat,oricate masuri s-ar lua pe moment ele se vor pierde in timp si peste cateva luni in alt colt de tara cine stie,doamne fereste…Singura masura e sa se elaboreze proceduri ferme la nivel de minister.

 2. Este regretabil, dar i-aș spune dlui Coarnă că este și explicabil. Dacă la nedreptățile pe care le fac polițiștii s-ar găsi numai descreierați, ar fi mult mai multe cazuri de acest fel. Am pățit-o pe propria piele. Printr-un mic „nu” strecurat în declarațiile martorilor (scrise de polițist – cică așa e procedura) dar omis la citire (tot polițistul le-a citit, ca să nu piardă vremea), fapta penală nu a existat (tulburare de posesie și distrugere), am fost și păgubit și am plătit tot eu. Făptuitorul era tatăl grefierei de la secția penală a tribunalului. Aveam vreo șansă?

  • Aveati sanse daca va citeati dosarul,descopereati ” nu ” si rechemati martorul la audiere.
   Apoi faceati plangere politistului.
   Nu toti sunt la fel.

   • Nu am avut martorii în instanta. A fost decisiva cercetarea prealabila a polițistului. La apel am constatat citind dosarul. Un amic, ofițer de politie, mi-a sugerat sa nu fac plângere împotriva polițistului pentru că ar fi urmat un proces undeva prin țară și nu mi-aș fi permis să duc martorii (revoltați, de altfel) la sute de km.

   • Ulterior am discutat chiar cu polițistul care a efectuat cercetarea prealabilă. Acesta mi-a mărturisit că nu-și permite să se pună rău cu infractorii pentru că riscă să-i fie incendiată casa și sau să-i fie amenințată familia. Pe ofițerul despre care făceam vorbire l-am întrebat dacă ar interveni în cazul că ar fi martorul unei omucideri. Mi-a răspuns sec: ”Ce vrei, să mă omoare pe mine?”. Comentariul era pus aici special pt. dl Coarnă care cere salarii egale cu ale medicilor (medicii intervin în caz de urgență chiar dacă nu sunt de serviciu). Pentru ce salarii mari? Doar pentru că există polițiști și că se feresc să protejeze pe cetățeanul cinstit? Pentru ei nu contează adevărul, contează doar să rezolve speța (poți să dai de necaz și numai că-ți permiți să faci o sesizare, deci să le dai de lucru. Acum nu vom plăti degeaba doar unul, ci patru (în patrulă, pe care nu-i vom vedea). Ar face bine dl. Coarnă să-i trimită acasă pe cei plătiți degeaba. Dar aceia îi apără și lui interesele.

 3. Problema este mult mai complexa si vizeaza aspecte sociale. Probabil era un “lovit de soarta” care isi gasise un adapost prin gara si pe care politistul il tot alunga (deranja calatorii, risc de incendiu etc.). Un om exclus din societate, care nu mai are ce sa piarda reactioneaza primitiv. Aici statul trebuie sa se implice prin asistenta sociala, consiliere psih. etc. pentru a reintegra acesti oameni.
  Brutalitatea naste brutalitate. Legea nu-ti apara spatele indiferent de numarul de politisti . Solutia este sa-i ajutam pe semenii nostri sa ne urasca mai putin si sa nu le facem viata mai grea decat o au ei acum.

 4. Uite asa ii inteleg pe americani cu….. scaunul electric/injectia letala.
  Ce merita criminalul asta?. Asta merita!. Pedeapsa capitala

  “De ce poliţistul a fost singur în momentul agresiunii ţine de tactica poliţienească. “Cum adica tine de tactica politieneasca. Cand stii de toate gradele mari de infractionalitate -pana la crima! ce DRACU’ de tactica e asta?. Daca se poate numi “tactica”, mie mi se pare incompetenta/nepasare daca politistul a fost trimis singur.

  Planul de masuri prevedea 2 politisti, NU A FOST RESPECTAT? Asta trebuia sa spuna Ministrul Carmen Dan.

  “sub coordonarea unui comisar de poliţie, însuşi şeful acestei secţii de poliţie a fost prezent în momentul în care s-a petrecut incidentul. Din informaţiile pe care le-am primit, agentul se afla în tură, însoţit de cel puţin un coleg”, a declarat Carmen Dan, la Antena 3. ”
  Chiar ea spune asta. Deci de ce o “da dupa cires” ? Intrebarea ei trebuia sa fie clara anume: unde se afla colegul lui? care de fapt trebuia sa fie cu Sorin V.
  a). Nu a fost respectat planul de masuri
  b). Colegul lui, desi trebuia sa fie cu Sorin V. nu se afla acolo
  Ce e asa greu si tot felul de declaratii ambigue, cum vad in acest raspuns al Ministrului.
  Pana la ora asta trebuia Ministrul sa stie si sa spuna public!.

  Trist, tara unde nimeni nu RASPUNDE!. De aceea se intampla astfel de nenorociri.
  Tot sistemul, in toate domeniile trebuie scuturat! din temelii.
  Peste tot e o delasare si indolenta maxima. Oameni care lucreaza la interne sau justitie sau, sau…..o cloaca,unii corupti, sau neprofisionisti, altii tipa lenea in ei!, ii doare in cot de tot si toate!.

 5. Trebuie urgent reinstaurat respectul pentru uniforma, aici in acest caz particular pentru politistii de langa noi, cei pe care-i intalnim zi de zi in strada. Respectul pentru cel de alaturi in Romania este pe moarte. Aud zi de zi tot felul de vorbe grele aruncate de unii cetateni celorlalti, tineri batrinilor, barbati femeilor si invers. Foarte multi dintre concetatenii de langa noi au diverse probleme care refuleaza intr-un mod nu tocmai civilizat, chiar periculos. Cei chemati sa asigure ordinea si linistea publica au o sarcina extrem de grea in aceasta lume nevrotica.

 6. Ma intreb de ce nu se da in posesie arme la toti politistii si sa se modifice legile in favoarea lor adica ca acel om saracul sa aibe cu ce sa se apere si legea sa ii dea voie sa traga nu un spray paralizant ce naiba sa faci cu el… Upgradati politia la nivel european arme camere etc.

  Tin sa spun ca nu am legaturi cu politisti sau jandarmi sau orice alt ceva dar am vazut cum se practica in afara…(germania..anglia..)POLITIA E POLITIE

 7. Cu siguranta asasinul este un Psihopat…un o sanatos mintal oricat de mult ,,uraste uniforma de politist,,nu poate baga cutitul intr-un om cu care nu ai un conflict,nu-l cunosti,nu ai macar un schimb de cuvinte,dar un bolnav mintal,o poate face .Pacat de tineretea lui,de cei doi copilasi ramasi fara tata,de o sotie si de parintii lui ramasi neconsolati.De ce nu introducem pedeapsa cu moartea in asemenea cazuri,,,,ar trebui sa functioneze zicala,,dinte pentru dinte,,,,ochi ptr.ochi,,si atunci cred ca nu vom mai intalni asemenea tragedii!!!

 8. Si daca avea un coleg ,ce era?
  Ar trebui un sondaj/ consultare mediatica sa vedem daca putea al doilea coleg sa foloseasca arma ,ca sa si salveze colegul.
  Pentru ca de tras de criminal, au tras mai multi , dar politistul a murit.
  Sunt sigura ca se gasea un magistrat sa i faca dosar penal.
  Poilistii evita sa foloseasca arma din cauza magistratilor din incubatoare.
  Tare as vrea sa stiu cum ar reactiona ei in astfel de situatii.

 9. Radule,sti de ce se intimpla asemenea cazuri ? Pune intrebari tuturor liderilor de sindicat citi copii ,sotii,soti,veri,verisori au angajat pe pile in serviciul administrativ,la loc caldut,pe salarii babane,iar fraieri care sint prin strada(circulatie,etc)OPERATIV sint munciti la greu.Dna.Ministru prin oug sa bage si jandarmi in paine,nu sa stea in U.M. sa se calce pe bocanci,pe salarii exact ca ale noastre. Acelasi lucru se intimpla si in pnt.ma refer la pile.

Leave a Reply