www.g4media.ro

Paul Stănescu, PSD: Bineînțeles că ne gândim la o moțiune de cenzură/ Eu cred că poporul va ieși în stradă și ei vor pleca / Acest guvern nu va rezista un an de zile

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a declarat, luni, la Antena 3, că PSD analizează depunerea unei moțiuni de cenzură după dezbaterea legii bugetului de stat în Parlament. Stănescu a mai spus că, în opinia sa, ”poporul va ieși în stradă și ei vor pleca”, comparând guvernul Cîțu cu guvernul CDR din perioada 1996 – 2000. ”Acest guvern nu va rezista un an de zile, nu are cum să reziste un an de zile la măsurile pe care le iau”, a mai spus Stănescu la emisiunea Punctul de Întâlnire, moderată de Radu Tudor.

Cele mai relevante declarații

  • Eu aș numi guvernul Cîțu și guvernul Orban ”guvernul minciunii”. Au spus în campanie că vor mări pensiile, iese acum Ludovic Orban și spune că nu poate să mărească pensiile. Mai mult, spune că nici voucherele de vacanță, nici gratuitatea pentru studenți. Vorbim de 5 milioane de pensionare, de 600 de mii de studeți, de 1, 2 milioane care lucrează în sistemul bugetar. Șapte milioane. Au mințit pentru vot toată România.
  • În PNL sunt două grupări, gruparea Orban și Cîțu. În USR/ PLUS gruparea Barna și Cioloș. Trebuie să ia lumină de la ambele grupări. Nu ai timp să te califici la locul de muncă, nu ai timp. Parcă ar fi în opoziție, nu la putere.
  • Despre tăierea sporurilor. Era o chestiune mascată, dar avea un venit salarial acceptabil. Veniturile salariale de la stat nu sunt mari. Sunt și aberații, e posibil. Dar nu putem pleca de la excepții să facem reguli.
  • Vin cu legea bugetului și bineînțeles că ne gândim la o moțiune de cenzură, când avem și artimetica în sensul ăsta. Că nu depunem o moțiune de dragul moțiunii. Eu cred că poporul va ieși în stradă și ei vor pleca. Ne aflăm în situație 1996 – 2000. Acest guvern nu va rezista un an de zile, nu are cum să reziste un an de zile la măsurile pe care le iau.
  • Sprijin ideea unui guvern de uniune națională. Va fi o decizie politică.

Context

Angajații prefecturilor nu vor mai primi în acest an sporul de 30% din salariul de bază acordat pentru lupta împotriva pandemiei, a anunțat astăzi președintele PNL, Ludovic Orban, la finalul ședinței PNL.

Orban a mai anunțat și o decizie luată de guvern privind pensiile: acestea nu vor mai crește aîn acest an, ci vor fi indexate din 1 ianuarie 2022 cu o formulă care va lua în calcul inflația, plus 50% din creșterea salariului mediu brut pe economie pe anul precedent.

www.dcnews.ro

https://www.dcnews.ro/bogdan-chirieac-este-o-sansa-pentru-ludovic-orban_800569.html

Iată dialogul dintre jurnalistul Radu Tudor și analistul politic Bogdan Chirieac despre posibila revenire a lui Ludovic Orban în funcția de premier: 

Radu Tudor: Bogdan Chirieac, te întreb pe tine, e vreo șansă pentru PSD să răstoarne actualul Guvern? Mie mi se pare că, în ciuda fricțiunilor după o lună de guvernare, când va fi vorba de vot, se vor strânge…

Bogdan Chirieac: Nu, dar este o șansă pentru Ludovic Orban să redevină premier, dacă-și dorește acest lucru.

Radu Tudor: Nu-l mai vrea Klaus Iohannis.

Bogdan Chirieac: Asta nu avem de unde să știm. Dacă nu-l mai voia, îl schimba din funcția de președinte al PNL. Dacă-l dorea demis, avea loc o întâlnire între președintele Klaus Iohannis și președintele PNL, iar Ludovic Orban demisiona singur.

 


https://www.dcnews.ro/nu-mai-cresc-pensiile-chirieac-pensionarii-nu-au-vrut-aceasta-majorare_800562.html

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat mișcarea făcută de Guvern astăzi, după ce Ludovic Orban a anunțat că nu vor crește pensiile anul acesta. 

Plecând de la declaraţia lui Paul Stănescu, care susţine că Guvernul Orban şi Guvernul Cîțu au minţit în campanie pentru voturi, analistul politic Bogdan Chirieac a punctat:

“Nu au spus întotdeauna adevărul până la capăt, dar asta nu înseamnă că publicul din România nu a fost în permanenţă informat. Chestiunea pe care o spune Radu Tudor, că se aruncă în aer scena politică, eu nu o văd. Eu cred că pensionarii din România nu au dorit această majorare de pensie. Un Guvern spune ce vrea. S-a trecut, prin legea bugetului adoptată prin angajarea răspunderii, – a fost prima dată când nu s-a mai discutat în Parlament Legea bugetului, v-a fost băgată pe gât – majorarea pensiilor la 1 septembrie cu 40%. Guvernul a spus tot timpul – o văd pe doamna Violeta Alexandru şi acum – “se va respecta legea, se va respecta legea”.

“Înaintea campaniei electorale din septembrie, de la locale, au dat mărirea de 14%, spunând că e o lege în vigoare, că trebuie respectată, că a fost promulgată de Klaus Iohannis. Dacă au respectat-o atunci şi au dat 15%, înaintea campaniei electorale, de ce nu dau şi acum diferenţa de 26%?”, l-a întrebat Radu Tudor pe Bogdan Chirieac.

“Pensionarii nu au vrut această majorare de pensii”

“Nu este cazul să mai dea fiindcă zona asta de pensionari este apropiată de socia-democrație. Este adevărat că, la ultimele alegeri, foarte puţini pensionari au ieşit la vot şi mai puţini pensionari au votat cu PSD, iar liberalii şi USR-ul nu sunt interesaţi de această zonă care, în mod normal, nu îi votează pe dânşii. Chestiunea asta, că publicul nu a fost informat… Ba da! Dacă eu am promis 40% şi v-am dat 14%, este clar că nu îmi ţin promisiunile.

Să nu credeţi că pe 1 ianuarie 2022 se majorează pensiile. De unde să majoreze pensiile? Să fim serioşi! Câtă naivitate să ai să mai crezi în astfel de promisiuni? Câtă naivitate poate avea o persoană? Atunci când PSD a spus “băi, fraţilor, ieşiţi la vot”, lumea a spus “eu nu mai pot cu ciuma roşie, nu mai pot că nu e Dragnea la puşcărie” – când se majoraseră pensiile, salariile. Dragnea e la puşcărie, deţinut politic, nu e niciun fel de problemă. Poporul muncitor este în extaz. Și, atunci, despre ce vorbim? Pensionarii nu au vrut această majorare de pensii”


www.stiripesurse.ro

https://www.stiripesurse.ro/paul-stanescu-va-dau-scris-ca-guvernul-citu-nu-rezista-un-an-video_1633550.html

Secretarul general PSD, Paul Stănescu, a declarat luni la Antena 3 că în opinia sa Guvernul Florin Cîțu va pica în urma unor manifestații în stradă:

  • „Ce trebuia sa facem noi cand Klaus Iohannis n-a desemnat premier de la PSD, partidul de pe primul loc? Ce putem sa facem? Nu putem sa facem decat motiune de cenzura cand aritmetica ne permite, ca altceva nu puteam sa facem. De ce ziceti ca facem noncombat? Nu avem parghii democratice.
  • Bineinteles ca ne gandim la o motiune de cenzura dar ne gandim cand avem si aritmetica facuta in sensul asta, ca nu depunem o motiune de cenzura de dragul motiunii de cenzura. Probabil ca nemultumirile care vin dupa buget…Cred ca oamenii politici fac o mare greseala, in toate discutiile nu iau in calcul oamenii, poporul. Eu cred ca poporul de fiecare data a avut dreptate. Poporul va iesi in strada si ei vor pleca. Noi o sa ne aflam exact in situatia ’96 – 2000. Eu va spun, Guvernul asta, si va dau scris, nu va rezista un an de zile, nu are cum sa reziste un an de zile. La masurile pe care le iau, felul in care merg lucrurile in coalitie.
  • Analizam si acest lucru (sa organizam proteste). Nu putem spune ca noi maine PSD iesim in strada”

„Guvernul Citu si Guvernul Orban sunt la pachet, le-as numi ‘Guvernul minciunii’. Imi aduc aminte ca Orban spunea in ianuarie 2020 ca sunt in legea bugetului bani de pensii si salarii. Citu ne-a spus in noiembrie 2020, eram in campanie electorala, ca vom mari cu 46% pensiile in patru ani si ca in 2021 marirea va fi de 8%. Iese acum Ludovic Orban si spune ca nu poate sa mareasca pensiile ca si cum pensionarii in 2021 ei n-ar trai, ei ar trebui sa moara. Mai mult, spune ca nici vouchere de vacanta care au efect pentru HORECA si nici gratuitatea pentru studenti. Asa, facand un calcul scurt, matematic, vorbim de 5 milioane si ceva de pensionari, peste 600.000 de studenti, peste 1,2 milioane angajati din sistemul bugetar”, a declarat Paul Stănescu.

„Nu cred că se va întâmpla ceva bun cu pensiile nici în 2022. Sa va spun de ce. Logica e simpla si scurta. Daca ne uitam la coalitie, in PNL sunt două grupări, gruparea Orban și gruparea Cîțu. În USR sunt grupările Barna și Cioloș. Si mai e grupul UDMR. Miniștrii ăia trebuie să meargă mai întâi să ia lumină de la partid sau de la grupare și pe urmă merg în Guvern sa faca lucruri. Am mai observat ceva, nu poți să te califici ca ministru la locul de muncă pentru că nu ai timp, ma uit la unii ministri parca nu au nicio responsabilitate”, a adăugat acesta.

„Pensiile reprezinta 8% din PIB. Mi se pare penibil sa spui ca pensia e mare sau trebuie sa tai pensia sau trebuie sa nu maresti pensia. Oamenii astia au muncit zeci de ani, trebuie sa traiasca decent in tara asta”, a mai spus Paul Stănescu

Leave a Reply