Home Articole Turcan : PNL e praf, scârţâie din toate încheieturile

Turcan : PNL e praf, scârţâie din toate încheieturile

17724
8

Preşedintele interimar al Partidului Naţional Liberal, Raluca Turcan, a declarat, duminică, la Cluj, în cadrul Consiliului de Coordonare Judeţean al PNL Cluj, că formaţiunea pe care o conduce trebuie să atragă electoratul care a plecat spre “USR şi alte nebunii”, astfel încât să redevină o alternativă credibilă pentru PSD.

Raluca Turcan a explicat că PNL are nevoie de schimbări din interior cu care să convingă electoratul urban.

“Situaţia nu este atât de dezastruoasă, PSD a câştigat la nivel naţional cu 45%, sunt 55% care nu susţin politica PSD, care resping corupţia, superficialitatea şi aroganţa şi modul dominator al PSD de a face politică. Avem spaţiu, însă ca să îi atragem pe oameni alături de noi, să facem schimbări în interior. La alegerile parlamentare am luat 20%, iar în sondaje avem acum 24-25%. Cred că bazinul PNL e în jur de 20% însă ca să ajungem la 30-35% trebuie să venim cu valori care să ne credibilizeze. Trebuie să recuperăm electoratul urban, pe care primarii PNL au simţit că l-au pierdut, s-au dus spre alte curente, spre USR şi alte nebunii. Acei oameni sunt dezorientaţi şi avem datoria să le oferim o alternativă în PNL. Să demonstrăm zi de zi că PNL poate fi o alternativă credibilă la PSD”, a explicat liderul PNL.

 

“Gândiţi-vă că am fi ajuns la guvernare cu acest partid care scârţâie din toate încheieturile. Credeţi sincer că PNL ar fi fost mai breaz la guvernare decât cei de acum? Mie mi-e teamă că în unele locuri nu şi asta pentru că am fost în trecut fără fermitate, fără consecvenţă, fără o poziţie clară asumat, fără decizii urmate indiferent de ultimele persoane care sună pentru a le influenţa. Am avut o cruntă ruptură între centru şi baza partidului, o fractură între conducerile judeţene şi baza celor mulţi. Cu astfel de fisuri, PNL nu ar fi putut urmări cu decenţă, integritate, profesionalism şi consecvenţă valorile şi soluţiile la guvernare”, a spus Raluca Turcan.

Ea a atras atenţia asupra faptului că, la precedentele alegeri, “PNL a fost praf” şi că datoria ei este de a se asigura că “toţi colegii au înţeles ce s-a întâmplat”.

“Imediat ce am fost aleasă în funcţie, am comandat un raport profesionist pentru a înţelege ce s-a întâmplat cu PNL. Concluzia acestui raport a fost că, în pofida unor rezultate foarte bune, Partidul Naţional Liberal a fost praf. Am spus-o şi o repet cu riscul de a deranja. Nici nu e greu, mai ales că sunt femeie şi a fost o perioadă în care în PNL a fost mai greu să colaboreze cu o anumită structură de conducere. După acel praf obţinut la parlamentare, riscăm să nu fi înţeles unde am greşit şi să repetăm erorile în unele locuri. Asta mă doare şi mă preocupă. La viitoarele alegeri interne am datoria să mă fi asigurat că toţi colegii din PNL au înţeles ce s-a întâmplat şi măcar au încercat să corecteze. Să nu ne mai plângem după”, a mai spus Raluca Turcan.

La Consiliul de Coordonare Judeţean al PNL Cluj participă peste 400 de delegaţi care vor alege următoarea conducere a filialei judeţene. În competiţia pentru funcţiile de conducere este înscris câte un singur candidat, astfel încât europarlamentarul Daniel Buda a fost reales pentru un nou mandat, în timp ce funcţiile de prim-vicepreşedinţi le vor reveni senatorului Marius Nicoară, respectiv lui Mircea Moroşan, primar al localităţii Huedin.

viewscnt

8 COMMENTS

 1. Pot sa va zic ceva domnule Radu Tudor?
  Mi-asi dori sa va vad făcând emisiuni cu domnul Serbanescu..printre cele mai bune si mai dure emisiuni (desi mult,foarte multe emisiuni pe care le faceti sunt foarte bune)erau cele cu domnul Serbanescu …
  Respect

 2. :)) Asa a zis tucanul!
  Pai hai… toata lumea sa ia notitze de la tucan, jegosanus, bas & co.
  :))

 3. Da, e adevarat ce spune D-na Țuikar! PNL e praf, trebuie sa se redenumeasca PDL! Atunci isi revine…

 4. Sa spune mersi ca n-au avut soarta PNTCD ! M-as bucura sa vad ca un partid in care gasesti si basisti o ia la vale dar cand vad cat de prost merge PSD-ul (cu sau fara basisti) si mai vad cum Basescu a devenit frecventabil in medii in care asa ceva nu s-ar fi imaginat vreodata iar discursul lui a fost preluat de toti cei care au probleme cu DNA-ul inclusiv de catre marii lui “contestatari” ma intreb care-ar mai fi ratiunea sa-i consider ostili pe fostii lui oameni din PNL ? S-au amestecat toate,nu mai exista alb si negru.

 5. Desigur că scârţâie…pentru că l-au infestat şi spurcat mincinoşii moscoviţi…şi mulţi alţi limbrici convertiţi ce-şi schimba doctrina precum Oprea izmenele…!

 6. Daca sunt inteligenti l-ar propune ca presedinte al partidului pe Benonie Ardelean. E cam singurul care mai poate face ceva ca PNL sa redevina un partid sanatos.

Leave a Reply