Deputatul PSD Aurelia Cristea a cerut Guvernului să introducă un program naţional de tip Prima Baie, respectiv acordarea unei subvenţii de 200 de euro pentru amenajarea unei băi în locuinţele care nu dispun de una.

Ea spune că datele colectate în susţinerea acestei propuneri trag un veritabil semnal de alarmă şi nu pot fi ignorate de către o ţară cu pretenţii europene, respectiv că în doar 45% din gospodăriile din România există apă curentă în locuinţă şi că doar în 28% din gospodării există un grup sanitar în interiorul locuinţei.

“Acest program este gândit similar cu Prima Casă, oferă posibilitate accesului la dotarea cu minimul de utilități necesare într-o baie, unde este rezolvată racordarea la sistemul public. După datele noastre, suntem extrem de deficitari. La primăriile din comunele respective, acest lucru poate fi inventariat. Nu am un răspuns de la Guvern încă, sigur că programul poate fi îmbunătățit, am lucrat la el și cu societatea civilă și cu jurnaliști”, a explicat Cristea, într-o intervenție telefonică la emisiunea Esențial, la Antena 3.

6 COMMENTS

  1. Ce tembeliune! Ce faci cu 200 euro=800 lei, cînd toate sunt scumpe? Doar troaca wc plus rezervorul costă în jur de 250 lei, un bideu în jur de 180 lei, mai costă şi manopera că nimeni nu-ţi face de pomană, hîrtie igienică plus apa care nu e potabilă dar consumatorului i se impune ca fiind de cea mai bună calitate, săpun, şampon, periuţe de dinţi conforme cu standardele de viaţă şi pasta de dinţi pentru adulţi şi copii, prosoape pentru baie… Wau! Cîte se pot cumpăra cu 800 lei? Doar mucegai de conjunctură dintrun creier limitat care se vrea ales indiferent de situaţie!
    Sos! Nebunia politică a ciolănarilor a luat avînt puternic!”marş fă” în scrumul legii împotriva drepturilor unei părţi din societate, nu şi cea civilă adunată la fiecare vorbăreală pentru manipulare în numele oricui şi plătită gras!

  2. Bai ”parere” tu bati campi’. Calm. Glumesc. Faza amuzanta e ca tu vorbesti de ”troaca wc plus rezervorul costă în jur de 250 lei, un bideu în jur de 180 lei, mai costă şi manopera că nimeni nu-ţi face de pomană, hîrtie igienică plus apa care nu e potabilă dar consumatorului i se impune ca fiind de cea mai bună calitate, săpun, şampon, periuţe de dinţi conforme cu standardele de viaţă şi pasta de dinţi pentru adulţi şi copii, prosoape pentru baie…”. Ma omule, apa ”care nu e potabilă” nu ca ”nu e potabilă”:NU E PUR SI SIMPLU!

  3. Cine se da zilnic cu transportul in comun sau ia contact cu aglomeratiile cotidiene poate simti pe propria piele lipsa “primei bai”.

  4. E o descompunere a programului ”prima casă”.
    Prima baie, prima bucătărie, prima sufragerie și primul dormitor.
    Pas cu pas…

Leave a Reply