Home Articole Un moment istoric, slab mediatizat

Un moment istoric, slab mediatizat

5469
19

Ştiu, veţi spune că sunt subiectiv citind articolul meu de azi din Jurnalul national. Dar nu am cum să ignor un eveniment istoric ce se petrece în România, sub ochii noştri. Şi care e prea puţin mediatizat.

Armata Română, instituţia care se bucură de cea mai mare încredere din partea populaţiei, inaugurează în aceste zile primele două comandamente NATO pe teritoriul ţării noastre. Veţi spune poate că e o chestiune tehnică, un amănunt de tip militar care-i interesează doar pe cei din domeniu. Vă spun că e mult mai mult decat atât. E istorie făcută în prezent.

De fiecare dată când în comunism ne-a fost foarte greu, când Moscova a călcat în picioare tradiţii, istorie, identitate românească, cand a ucis sute de mii de români de elită în puşcăriile-gulag care împânziseră România, când Gheorghiu-Dej înspăimânta pe toată lumea, iar Ceauşescu ne enerva în fiecare zi a celor 25 de ani petrecuţi cu el – inevitabil apărea o replică a cunoscătorilor : “Asta a fost soarta noastră nenorocită! Ne-au abandonat occidentalii în mâinile ruşilor şi ăştia ne distrug bucată cu bucată”.

Supărarea, necazurile, dramele şi frustrarea imensă a străbunicilor, bunicilor şi părinţilor noştri e azi răzbunată. Într-un context foarte dificil din punct de vedere al provocărilor de securitate – agresiunea Rusiei, instabilitate uriaşă în Orientul Mijlociu, imigraţia masivă – România este în cel mai bun moment al istoriei sale moderne. Statutul de membru NATO, aliat cu toate ţările democratice (acolo unde ar fi trebuit să rămână dupa al Doilea Război Mondial) ne fereşte de grijile mari. Avem teritoriul garantat, populaţia e protejată să-şi ducă traiul aşa cum poate. Necazuri sunt destule în România pentru fiecare cetăţean cu nevoi şi probleme. Dar după 70 de ani, Occidentul nu ne-a mai abandonat. Aliaţii noştri americani, francezi, italieni, spanioli şi alţii sunt aici, în două comandamente NATO, în bazele noastre militare. Şi împreună reuşim să descurajăm orice nebun, să facem faţă oricărei provocări. Singuri n-am fi reuşit, nimeni nu o poate face în faţa atâtor provocări. Pentru prima oară de la înfiinţarea NATO în 1949, două comandamente sunt pe teritoriul României.

Istoria se răzbună pe şerveţelul scris de Churchill lui Stalin: “România, 90% Rusia”.

800px-Percentages_Agreement

http://jurnalul.ro/editorial/un-moment-istoric-slab-mediatizat-695555.html

http://www.nato.int/nato_static_fl2014/assets/pdf/pdf_2015_09/20150901_150901-factsheet-nfiu_en.pdf

19 COMMENTS

 1. :))) las’ că ne salvează puzderia de DOCTOR HONORIS CAUZA că sunt destui! Acum citesc că şi Merkel a fost onorată cu acest titlu în 2009 după ce a vizitat Universitatea din Berna în 2008! Se practică şi la case mari chiar dacă ”eşti varză”(nu ai studiile necesare sau nu ai avut timp de absolvire dar lauzi totul în jur fie şi prin afaceri sau buzunare).http://www.thelocal.ch/20150903/merkel-makes-rare-official-trip-to-bern
  Aşa să fie???
  ”Ungaria spune: refugiații sunt “problema germană”
  Prim-ministrul maghiar Viktor Orban a insistat joi criză migrant a fost o problemă germană, nu una europeană ca el a apărat manipularea guvernului său de mii de refugiați inundații în țara sa.
  “Problema nu este o problemă europeană, problema este o problemă germană”, a declarat Orban la o conferință de presă cu președintele Parlamentului European, Martin Schulz, la Bruxelles.”
  http://www.thelocal.de/20150903/hungary-says-refugees-are-german-problem
  :))) hai cu protestele: porcii în supermarketuri şi până la 1.700 de tractoare, împreună cu mii de fermieri -Paris http://www.thelocal.fr/20150903/french-farmers-bring-tractor-protest-to-paris
  :)))))))

 2. Domnule Tudor am sa fiu din nou rautacios sper sa nu va deranjeze prea tare spusele mele.
  Din capul locului trebuie s-o spunem ca ceea ce se intampla in aceste zile, instalarea celor doua comandamente, este un lucru excelent datator de siguranta pe termen lung.
  Ma deranjeaza acest revansardism si frustrari continue iar, traditiile mult clamate le lasam intentionat in urma, foarte multi tineri necunoscandu-si istoria.
  Se tot vorbeste de agresiunea Rusiei insa pe de alta parte nu bagam de seama acest razboi al migratiei si toate consecintele acestia, care mi se par la fel de grave daca nu mult mai grave. Rusia neprovocata nu declanseaza conflict. Nu se scoate o vorba de problemele Romaniei cu vecinul de la rasarit si situatia grava a romanilor din acele teritorii nemaipunand la socoteala situatia interna a tarii, situatia infrastructurilor.
  Din pacate istoria n-o putem rescrie iar, cei care cuteza s-o faca comit un sacrilegiu.
  Traiesc cu speranta ca pana la urma toate vor fi asa cum ne-o dorim cu totii cu largul concurs al unor politicieni patrioti si cu iubire pentru cei care i-au trimis in acele inalte demnitati.

 3. Dupa 1945 Moscova trimitea in Romania politruci pentru mentine tara sub ordinea Rusiei si luau aproape tot ce se producea ca prada de razboi, iar in prezent SUA isi trimite politrucii in Romania (ambasadori , ministri ,sefi din CIA sau generali NATO ) pentru a mentine la putere tradatorii si lacheii lor ca sa ne fure resursele si sa ne foloseasca in interesul lor ! Care este diferenta dintre rusi si americani ? Nici o diferenta , si unii si altii ne-au furat resursele materiale, bogatiile naturale si DREPTUL LA VOT !!! Dupa 1945 , erau securisti scoliti la Moscova ca sa fie instruiti cum sa tina poporul in lat si sa nu maraie in front ,iar in prezent sunt securisti scoliti la Washington pentru acelasi scop !!! Care este momentul istoric ? O repetare a istoriei cu alti actori si aceleasi slugi !

 4. Este un moment istoric, trebuie să recunoaştem. Sper să mai prind un moment istoric: acela în care Churchill va fi declarat criminal de război. Pentru Yalta…

  • Ha. N-a fost declarat el criminal de razboi pentru “carpet-bombing” Dresda. Pentru asta merita sa se legene la capatul unei funii la Nurnberg dar istoria e scrisa de invingatori, nu?

 5. “România este în cel mai bun moment al istoriei sale moderne.”

  Domnu’ Tudor, statutul de colonie este “cel mai bun moment al istoriei” noastre moderne? Băsescu nu e la puşcărie, ‘binomul’ rămâne cum rămâne, iar speculaţia (faptul că această ipoteză există e îndeajuns sinistru) că există un birou FBI/CIA la DNA, ca să se asigure că dna. Kovesi rămâne acolo, spune cu totul altceva.

  Scuzaţi-mă că sunt sceptic, dar când bunicii şi străbunicii sperau să vină americanii, cred că se aşteptau la altceva decât statutul de colonie prin favoritisme/protecţionisme externe, aşa cum pare să fie, ca prim-exemplu, Băsescu.

  Aa, şi să nu uit: e bine că suntem în cel mai bun moment al istoriei moderne, altfel, să fim fericiţi că nu sunt lunetişti să ne împuşte de pe acoperişuri.

  Cu stimă.

   • Nu sunt singurul colonizat (nostalgic nici atât, am doar o memorie cât de cât de bună) dar, spre deosebire de majoritatea conaţionalilor, nu sunt în autonegare.

    Cu stimă.

  • Atunci hai să construim împreună cel mai important moment al istoriei. Și să începem prin a ne ajuta unii pe alții la nevoie.

 6. In acest context am sa-mi permit un citat:
  Gheorghe Brătianu către Statele Unite in anul 1944.
  “Torța din mâna statuii Libertății este menită să lumineze sau să incendieze planeta ?”

 7. In cateva zile vom depune o lista cu angajatii Ministerului in care se gasesc rude , fiice , fii , sotii , amante , pe listele angajatilor ! Se va regasi si cazul violului ” executat” de militarul de la Deveselul ! Vom primi nr. de inregistrare dupa care vom merge mai departe ! NU SE POATE SA ANGAJEZI DOAR PILE NEPRICEPUTE IAR OAMENII DE CALITATE STAU SOMERI !!! Avem nevoie de oameni nu de top modele si cretini ! Ne vom ocupa serios mai ales ca NATO e aici ! Cu respect Mr.al armatei romane !!!

 8. P.S. Si nu ii mai ridicati atata in slavi pe americanii astia ! Am intrat in NATO pentru ca am avut OAMENI DE CALITATE CARE AU MUNCIT SI ORE SUPLIMENTARE PENTRU TERMINAREA PROIECTELOR LA TIMP !!!!! Si-au sacrificat sanatatea si familiile facand adevarate sacrificii ! Americanii au venit ca fata mare si s-au asezat in mesei ca la nunta ! Dar nu toata lumea stie asta nici macar analistii militari care acum sunt mandri cu CEEA CE AU REALIZAT ROMANII !!!!!!!!

Leave a Reply