Klaus Iohannis :

Am finalizat o discuție de lucru importantă pe care am avut-o împreună cu Premierul Orban, cu mai mulți miniștri și consilieri prezidențiali. Am analizat situația epidemiologică, măsurile care se impun pentru perioada următoare și pot să vă comunic câteva lucruri.

Situația epidemiologică nu este bună. Ați văzut că am avut și astăzi peste 600 de persoane care au fost detectate cu COVID-19.

Este mult. Este foarte mult. Și, în acest context, dragi români, vreau să vă spun trei lucruri: protejați-vă, protejați-vă și protejați și pe alții!

Purtatul măștii, păstrarea distanței sunt metode sigure pentru a opri răspândirea acestei epidemii. Respectați normele!

În aceste condiții, în care nu doar că nu scade numărul bolnavilor, ba crește iarăși, este evident că starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile. Deci, starea de alertă va fi prelungită. Însă se vor păstra doar restricțiile care sunt acum în vigoare.

Deci, nu se prevede acum introducerea de noi restricții, cum, din păcate, având această evoluție, nu poate fi vorba de a introduce noi relaxări.

În acest context, totuși îngrijorător, dorim să continuăm măsurile care vor duce la revigorarea economică. Nu vor fi luate măsuri care inhibă economia. Guvernul are în pregătire – și o să prezinte la momentul oportun – noi și noi acte normative și hotărâri care pun în practică programul de revigorare economică care a fost prezentat. Revigorarea economică este extrem de importantă după această perioadă complicată prin care am trecut.

Și tot în legătură cu revigorarea economică este și discuția pe care o voi avea vineri și sâmbătă la Bruxelles, în Consiliul European. Este foarte important ca România să obțină o sumă cât mai consistentă pentru revigorarea economiei. Pentru asta mă voi lupta acolo – împreună cu mine toată echipa României.

În concluzie, starea de alertă continuă. Atenție, protejați-vă, protejați-i pe ceilalți! Vă mulțumesc și vă doresc multă sănătate!

3 COMMENTS

 1. Atentie la internarea obligatorie !
  Daca un cetatean este internat cu forta coercitiva, fara un dg.prezumtiv bazat pe analize paraclinice este abuz .
  Daca se dovedeste ca NU este bolnav si a fost internat cu forta, Statul plateste, DSP plateste, spitalul plateste.
  Tot DSP are OBLIGATIA DE A TESTA SI DE A INFORMA CETATEANUL in.max.24 de ore !
  Nu poti obliga un cetatean sa fie internat cu forta si sa l tii abuziv internat , pana cand laboratorul se urneste sa furnizeze rezultatul.
  Laboratorul plateste daca rezultatul intarzie dar si daca rezultatul este fals/gresit.
  Si mai e ceva.Cine furnizeaza testele? Cine e producatorul? Imi aduc aminte in gripa aviara cand un lot intreg de teste era ciudat…toate testele ieseau pozitive .
  P.S. Dnul Arafat este victima sigura in epidemiologie.

 2. WHO ? A dat o in bara de cateva ori in pandemia asta.
  Medicii romani trebuie sa se ghideze dupa ce au invatat, dupa experienta proprie, dupa marii specialisti si institutii de cercetare prestigioase.
  Nu in ultimul rand, dupa “simtul medical”.Daca nu l ai, nu si ce cauta in profesia asta.

Leave a Reply