#Putin, #Rusia

De ce ne temeam nu vom scăpa! Vladimir Putin încearcă să prostească o lume întreagă, să ne păcălească cu argumentele sale false cum că e nevoie de protejarea unor teritorii care aparțin Ucrainei, dar pe care se află în majoritate etnici ruşi.

Vladimir Putin încearcă să transmită lumii întregi că în anul 2022 în secolul XXI se pot modifica frontiere cu ajutorul forței militare.

Este în afara oricărei reguli de drept internațional. Este o încălcare extrem de gravă pe care doar Stalin şi Hitler au mai practicat-o acum zeci de ani.

Ceea ce vedem acum este o mascaradă, o ședință al CC PCUS în care sunt aduse tot felul de argumente false în ceea ce, de fapt, Rusia pregătește de luni de zile, şi anume ocuparea de facto a estului Ucrainei prin aşa numitele republici autonome nerecunoscute de comunitatea internațională care fac parte din teritoriul Ucrainei şi care în momentul de faţă sunt dorite cu poftă imperială de Rusia. (…)

Ceea ce vedem este, într-un fel, transmiterea in direct a unei lovituri militare pe teritoriul unui stat independent.

https://www.antena3.ro/actualitate/radu-tudor-criza-rusia-ucraina-declaratii-vladimir-putin-629872.html

Președintele Vladimir Putin a făcut anunțuri de ultimă oră în ceea ce privește criza din Ucraina în cadrul unei ședințe a Consiliului de Securitate.

În cadrul unei conferințe de presă de la Kremlin, Vladimir Putin a reiterat ideea că includerea Ucrainei în NATO va însemna o amenințare sporită pentru Rusia, din cauza articolului 5 din tratatul NATO  care presupune că toate țările Alianței trebuie să își apere membrii în cazul unei agresiuni.

”Noi trebuie să facem față unei adevărate amenințări”, a spus președintele Rusiei vorbind despre dorința Ucrainei de a re-anexa Crimeea, teritoriul care-i apartine de drept.

„Trebuie să decidem împreună ce vom face în continuare și cum trebuie să acționăm în situația care a apărut astăzi”, a spus Putin.

Putin a spus că întâlnirea va lua în considerare, de asemenea, pași suplimentari legate de cererile sale de „garanții de securitate” din partea Occidentului, cum ar fi retragerea prezenței NATO în Europa de Est și un angajament obligatoriu din punct de vedere juridic care să împiedice Ucraina să adere vreodată la alianță.

„Pentru noi, aceasta este sarcina nr. 1”, a spus Putin. „Este o prioritate pentru țara noastră să-și asigure securitatea și condițiile de dezvoltare.”

Întâlnirea a avut loc la o zi după ultima rundă de diplomație cu mize mari a președintelui Macron, care părea să ofere o nouă speranță pentru o rezoluție pașnică asupra Ucrainei, deoarece oficialii de la Casa Albă au declarat că Biden va fi dispus să ia în considerare discuții directe cu omologul său rus, atâta timp cât Rusia nu invadează.

Putin a spus săptămâna trecută că forțele ucrainene au efectuat un „genocid” al vorbitorilor de rusă în estul Ucrainei, o afirmație falsă pe care oficialii occidentali o consideră o încercare de a construi un caz pentru o intervenție militară.

Televiziunea de stat rusă a difuzat afirmații nefondate că Ucraina pregătea o ofensivă împotriva teritoriilor separatiste susținute de ruși din estul țării.

Deși nu a confirmat planurile pentru un summit, Peskov a remarcat că ministrul de externe Serghei V. Lavrov plănuia să se întâlnească cu secretarul de stat Antony J. Blinken în această săptămână și că ar putea vorbi și cu omologul său francez.

Oficialii de la Casa Albă au spus că un posibil summit între Biden și Putin va avea loc numai după întâlnirile dintre cei mai mari diplomați ai celor două țări, care sunt programate provizoriu pentru sfârșitul acestei săptămâni.

Lavrov a părut de asemenea, nesigur în privința perspectivelor diplomației. „Nu suntem împotriva summiturilor, nu suntem împotriva întâlnirilor”, a spus el la conferința de presă de luni. „Dar înainte de a ne întâlni este important să înțelegem cum se vor încheia aceste summit-uri și întâlniri.”

Într-o declarație de la Casa Albă, Jen Psaki, secretarul de presă, a spus că domnul Biden a acceptat ideea unor discuții cu domnul Putin „în principiu” și a spus că Statele Unite rămân angajate să urmărească diplomația „până în momentul în care un începe invazia.”

„Suntem, de asemenea, gata să impunem consecințe rapide și grave dacă Rusia alege în schimb războiul”, a scris ea în declarație. „Și în prezent, Rusia pare să continue pregătirile pentru un asalt pe scară largă asupra Ucrainei”.

Greşeala Ucrainei. Istoria arată că Rusia nu respectă nimic din ceea ce semnează

Leave a Reply