Pe linga evacuarea Antena 3 fara existent unei hotarari judecatoresti, ANAF pregateste masuri si pentru concedieri masive in TVR.  ANAF a pus sechestru pe conturile televiziunii publice, sunt intarzieri serioase la plata salariilor. ANAF face bine, guvernul Ciolos e deosebit, the Licurici said.  
=========================
Premierul Dacian Cioloş a declarat, luni, că Guvernul nu va putea aloca bani pentru TVR înainte de luna iulie, când se face rectificarea bugetară, afirmând că până atunci trebuie luate măsuri “pentru a închide robinetul risipei la TVR” si principala responsabilitate revine Parlamentului.
“Ceea ce nu putem face oricât am vrea înainte de iulie este să dăm bani acum, în următoarele săptămâni televiziunii publice. Să dăm bani televiziunii acum ar însemna să luăm de undeva banii respectivi şi ar însemna să facem rectificare bugetară. Rectificarea bugetară este o idee de termen mediu, de câteva luni de zile, însă, până atunci, sunt câteva măsuri care ar trebui să fie luate pentru a închide robinetul risipei la TVR“, a declarat premierul Dacian Cioloş, la finalul dezbaterii Comisiilor reunite de cultură şi buget ale Parlamentului, potrivit Mediafax.
Dacian Cioloş a afirmat că TVR are nevoie de o soluţie rapidă care să permit “gâtuirea pierderilor” de la TVR pentru ca, ulterior să fie găsite soluţii pentru a relansa activitatea TVR şi a lărgi baza de finanţare.
“Eu cred, pornind şi de la scrisoarea pe care conducerea TVR ne-a trimis-o şi nouă şi dvs, că la TVR se aşteaptă acum o soluţie rapidă. S-a evocat aici eventuala administrare specială sau o nouă administrare care să ia nişte măsuri de restructrare, dar oricare ar fi conducerea respectivă dacă nu va fi în măsură să ia nişte decizii urgente de restructurare nu vom putea gâtui pierderile care continuă. Abia după ce gâtuim aceste pierderi cred că putem reuşi să vedem care sunt soluţiile pentru a relansa activiatea TVR şi a lărgi baza de finanţare pe baza unui plan pe care cineva să şi-l assume”, a spus premierul.
Cioloş a susţinut că lărgirea bazei de colectare şi creşterea taxei TV, soluţii propuse în cadrul dezbaterii, ?pot fi avute în vedere, însă, nu vor rezolva problema imediată, aşa cum se spunea mai devreme o să introducem banii printr-o sită?.
“Banii se duc în continuare pe măsuri care nu vor creşte performanţa TVR. Doamna director Irina Radu spunea că doar 5% din buget au fost bani investiţi în programe noi şi bani care ar putea să ajute televiziunea să se relanseze pe piaţa media”, a adăugat Cioloş.
Dacian Cioloş le-a transmis parlamentarilor că, în funcţie de deciziile pe care le vor lua cu privire la viitorul funcţionării şi conducerii televiziunii, “Guvernul va putea veni cu măsurile pe care le consideră fezabile în baza legilor actuale şi a responsabilităţii pe care o are”.
“Noi am venit cu o analiză legat de ce s-ar putea face în diferite situaţii sau în situaţii de statut diferit al televiziunii publice. (?) s-a vorbit despre o garanţie guvernamentală (care să permită TVR să facă un împrumut-n.r.). Trebuie să fie analizată de MFP pentru că, deşi garanţia nu înseamnă bani de la bugetul de stat, are un impact. Noi suntem în măsură să analizăm aceste posibilităţi. Am făcut deja o analiză, dar vom folosi această soluţie în funcţie de ce se stabileşte astăzi, aici”, a precizat şeful Executivului.
“Practic televiziunea continuă să acumuleze datorii fără posibilitatea de a relansa un proces de restructurare si de relansare a activitătii, a performantei. Ar trebui să vedem care sunt propunerile dumneavoastră legate de măsuri pe termen scurt, foarte scurt, în următoarele săptămâni, pentru că înteleg că până în luna martie, dacă nu se iau niste măsuri, televiziunea riscă să intre în incapacitate de plată. La sfârsitul lunii martie va trebui să numiti si un Consiliu de Administratie nou. Ar fi bine ca acest nou Consiliu de Administratie să aibă si un mandat”, le-a transmis premierul aleşilor.
Dacian Cioloş a susţinut că decizia privind rezolvarea situaţiei de la TVR este una politică.

20 COMMENTS

 1. Fără niciun ban plata abonament obligatoriu!
  S-au îmbogăţit destui prin furăciuni!
  F.A.L.I.M.E.N.T!
  Î.N.C.H.I.D.E.R.E !

  • Constatare corecta. TVR executa silit de un sfert de veac cetatenii romani prin factura de energie.

   • @părere,
    .
    N-am timp să scriu astfel încât să țin pasul cu tot felul de prostii pe care le debitează unii printre care și voi, ăștia doi(dar nu numai), și să vă răspund la timp și pe măsură așa că o fac acum.
    Ce să vă spun pe înțelesul vostru?
    Televiziunea Română are emisiuni, realizatori dar și tehnicieni deosebiți. Doar faptul că ea a fost condusă catastrofal în ultimii ani, că așa i-a dorit suflețelul (o fi spus antonescu, fiind ”felia” lui din Acordul USL)) de liberalul Săftoiu și apoi de liberalul Stelian Tănase (numit tot de antonescu crin-să nu fie vreo confuzie) care au politizat-o și au adus toate lichelele(băsiste, se-nțelege) care au supt sub toate guvernările realizând emisiuni la care nu se uită nici dracu, au adus-o aici.
    Un exemplu clar de management serios al TVR este cel din perioada, GHINION , a lui Năstase, când președinte-director general al Societății Române de Televiziune a fost (dumnezeu să-l ierte!)Valentin Nicolau.
    -Televiziunea Română nu trebuie distrusă, nu trebuie să piară…cioclilor!
    Ea, Televiziunea Română, așa cum spune cineva mai jos, nu trebuie să aibă decât un management de calitate, profesionist și atât. Este loc sub soare și pentru TVR și pentru Antena 3, binențeles pe o piață concurențială dar în care TVR să fie ajutată (doar) prin acest abonament, care nu-i gaură-n cer, și banii să se ducă UNDE TREBUIE. Eu vreau transmisiuni SPORTIVE ale competițiilor de nivel mondial și european din toate sporturile dar și din SPORTULUI ROMÂNESC (atâta cât mai este) cu discipline care nu se poate susține așa cum este fotbalul, vreau EMISIUNI CULTURALE (spectacole muzicale, de teatru și varietăți) care lipsesc de la televiziunile PARTICULARE unde predomină kitsch-ul(cu țâțe, puțe și vulgarități –sorry, n-am găsit altă rimă), vreau emisiuni EDUCATIVE.
    Unde vreți să dispară atâția profesioniști și specialiști în marea lor majoritate care n-au nici vină ? Sau la asta nu v-ați gândit? Cum să gândiți voi la așa ceva?

   • ii dai fleosc ambasadorului american? ia uite ce zice:”Sunt de acord cu prim-ministrul Cioloş că acţiunea ANAF nu a influenţat dreptul Antenei de a emite. ANAF doar a acţionat pentru a pune în aplicare o hotărâre judecătorească definitivă emisă de mult timp de recuperare a unor bunuri obţinute prin acte de corupţie şi furate de la poporul român”. cum tu ne spui sa luam lumina numai de la americani inseamna ca are dreptate? eu personal nu cred asta dar daca tu ne spui mereu ca licuriciul are dreptate ce sa mai zic? fleosc nu?

 2. aveti o atitudine ostila fata de guvernul ciolos de cand cu incidentul cu anaf.
  tvr-ul a fost o gaura neagra de mult timp. eu ca si contribuabil nu sunt de acord sa sustin companii de stat cu mari datorii, si nu il vad un atac la libertatea presei. din ce vad eu e o directie de guvern care cuprind toate comapniile de stat.

  • compania nationala a huilei are 1 milliard de euro datoria la stat? este sechestrata, evacuate, confiscate? tvr are 180 milioane de euro. aceleasi intrebari. noi avem datorii zero si suntem evacuate. cind guvernul ciolos va reusi sa devina si onest, am sa revin

   • Nici nu trebuie admis asa ceva. Aceasta companie este un punct pe harta desenata de killerii insarcinati sa distruga Romania. Managementul defectuos a fost “politica de stat”, intentionat promovat, pentru a se ajunge in astfel de situatii. Nimic din ceea ce este romanesc, nu trebuie lasat in viata. Punct
    Incercati sa puneti pe harta tarii, fiecare intreprindere la locul ei geografic, din lista celor aprox. 1300 de uzine, fabrici, etc. si aratati-o poporului. Efectul vizual va fi catastrofal dar este necesar pentru trezire.

 3. Întro ţară democrată, orice individ are dreptul de a alege singur ce canal tv accesează pentru a se informa!
  Să fie clar!

 4. Aferim! Dacă n-au putut inchide Antenele pe baza de recuperarea “prejudiciului” din dosarul Telepatia, măcar televiziunea publica s-o “recupereze”. Si-aici, din păcate, nu mai poate nimeni sa zică nimic fiindcă prejudiciul exista si ANAF & Co acționează in deplina legalitate. Când BBC-ul a fost amenințat cu privatizarea, cu ceva ani in urma si pe baza acelorași principii “de dreapta” cu eliminarea/”Gâtuirea” risipei (Ciolos, op.cit), a ieșit lumea in stradă in toate marile orașe ale Marii Britanii (aveam foști studenți in stagiu la BBC UK care ma țineau la curent cu evenimentele) si mesajul a percutat pana la regina si-napoi la guvern care si-a retras labele “drepte” de pe televiziunea publica, considerată ca imparțială de către public. La București, fenomenul s-a produs deja pe seama unui trust privat (Antenele) care nu avea probleme de risipa a banului public-ma întreb ce va face populația in cazul TVR? Guvernul Ciolos își va recupera din imaginea șifonată dând la cap televiziunii publice, asta e intenția, bănuiesc; dacă aveau si capete pe umeri tehnocrații, cu asta ar fi început misiunea de eradicare a 80% din presa românească (promovată de A.M-Pp), dar de unde nu e nici Dzeu nu cere.

   • Au destule, stai linistit…
    Intentia e sa n-aiba d-alea impotriva…
    (apropo : la A3 mi-e clar de unde i se trage : Badea, Gadea, Oana, Dana… gazda noastra:))) La TvR o fi de la Patraru ?! Ca, de ceva timp, ala “trage” in anaf din toate pozitiile – “sticla”, blog – mai ceva ca Osama in americani…intreb, ca am dreptu’ – platesc, prin factura de curent… pe firma nu, ca firma nu se uita la TvR… nici eu nu ma uit, da-mi trebuie curentu’:))

  • Comandoul trimis, are misiune clara si-o agenda cu puncte, pe care o intelegem pe masura ce “punctele”sunt devoalate prin actiuni. Intrarea in forta, avand ca fundal sonor urletele copiilor arsi de vii, ar trebui sa dea de gandit tuturor celor care inca refuza sa vada mai departe decat curticica lor, casa lor, familia lor, jobul lor. Cand tara este in primejdie, este cu fiecare, cu tot si toti ai fiecaruia.

 5. aici chiar are dreptate.gaura asta fara fund numita tvr ar trebui inchisa.toaca banii pe banda rulanta fara sa ofere mare lucru.doar butonand din plictiseala mai dau de ei.papa bani de la buget,de la cablisti,din abonamentele noastre au asigurate vreo 5-6 milioane de euro pe luna.si nici argumentul ca il urmaresc cei de la tara nu mai tine(aproape toate satele sunt cablate).sa il inchida si sa il faca muzeul televiziunii in romania.

  • Tocmai, ca p-aia “seriosi” (cu ochi albastrii ?) ii gasesc… si ni-i trimit aici… cu misiune; cazul de fata… ca n-o fi zis-o “democratu” asa, din mintea si cu tastatura lui !
   E in fisa postului, d-le Stan, se vede de pe Luna…

 6. Acesta a fost raspunsul meu (ieri!) la reactia (de ieri!) ambasadorului SUA privind LIBERTATEA DE EXPRIMARE. La raspunsul meu, d-l ambasador nu a reactionat. Probabil aceast domn reactioneaza numai in contact cu…ectoplasma!!! “Domnule…ambasador, am pus puncte puncte fiindca nu-mi vine sa cred ca sunt cuvintele dumneavoastra, cele referitoare la PROBLEMA DE INGRADIRE A LIBERTATTII DE EXPRESIE, avand in centru Antena 3, prim-ministrul unui guvern neales si ANAF. Reactia dumneavoastra e una specifica unui comisar sovietic al anilor ’50!!? Daca aceste cuvinte va apartin sunteti sau prost informat sau rau intentionat. Antena 3 NU A FOST PARTE IN PROCESUL LA A CARUI HOTARARE JUDECATOREASCA VA REFERITI! ANAF a actionat FARA SA EXISTE O HOTARARE JUDECATOREASCA DE EVACUARE CARE SA PRIVEASCA Antena 3!!! In cruntii ani ai comunismului stalinist copiii erau inchisi odata cu parintii pentru “vinovatii” inchipuite, ca aceea de a fi fost parintii lor membri vreunui partid istoric, sau sa fi fost considerati “burghezi” sau “chiaburi”!!! Acestia, in viziunea comisarului stalinist sovietic si a dumneavoastra ( conform decalaratiei pe care ati facut-o!) erau vinovati ca ar fi “furat” poporul roman! Daca asta a fost intr-adevar declaratia dumnevoastra, ar trebui sa reveniti (mai informat!) asupra ei si pana atunci sa va crape obrazul de rusine ca v-ati situat pe aceeasi pozitie cu un comisar sovietic stalinist! Iubesc USA din timpul dictaturii comuniste a lui Ceausescu. Va rog nu ma faceti sa-mi fie rusine de dragostea mea!”

Leave a Reply