Paul Manafort, fostul şef de campanie al preşedintelui american Donald Trump la alegerile din 2016, a fost găsit vinovat pentru opt fapte de evaziune fiscală, fraudă bancară şi ascunderea unor conturi ca parte a investigaţiei privind interferenţa Rusiei în alegerile din 2016, informează postul CNN.

Fostul şef de campanie este acuzat de 18 infracţiuni, printre care fraudă bancară, evaziune fiscală si ascunderea unor conturi bancare din străinătate în primul caz adus în instanţă de către consilierul special Robert Mueller, ca parte a investigaţiei privind interferenţa Rusiei în alegerile din 2016. Manafort a pledat nevinovat la începutul procesului.

Procesul are implicaţii majore pentru viitorul anchetei lui Mueller. Trump a numit în mod repetat procesul o “vânătoare de vrăjitoare”, deoarece nu s-au găsit dovezi ale implicării ruseşti în campania sa, iar aliaţii săi de la îşi Casa Albă spun că această comisie specială ar trebui să încheie activitatea.
Procurorii spun că Manafort a colectat 65 milioane dolari în conturile bancare străine din 2010 până în 2014 şi a cheltuit peste 15 milioane de dolari pentru achiziţii de lux în aceeaşi perioadă, inclusiv haine de calitate, imobile, amenajări peisagistice şi alte articole de valoare.

Aceştia susţin, de asemenea, că Manafort a apelat la bănci pentru împrumuturi de mai mult de 20 de milioane de dolari în urma activităţii sale politice din Ucraina din 2015 şi l-au acuzat că ascunde conturile bancare din străinătate de autorităţile federale. Manafort a primit împrumuturi de la Federal Savings Bank după ce unul dintre directorii săi a încercat să obţină un post în campania şi administraţia Trump, potrivit procurorilor.

Manafort poate primi până la 305 de ani de închisoare dacă este condamnat pentru toate acuzaţiile.


Michael Cohen, fostul avocat al preşedintelui american Donald Trump, a pledat vinovat într-un tribunal din Manhattan pentru încălcarea legilor privind finanţarea campaniilor electorale, informează postul BBC.

El a spus că a făcut acest lucru în direcţia “candidatului”, acţionând pentru “scopul de a influenţa alegerile”.

Recunoaşterea faptelor de către Cohen a fost legată de sumele plătite pentru presupusele amante ale lui Trump.

Avocatul de 51 de ani a recunoscut opt ​​fapte, inclusiv fraudă fiscală şi bancară, în cadrul unui acord cu procurorii.

El a declarat marţi în faţa instanţei că a fost condus de “un candidat la funcţia federală”, presupus a fi Trump, pentru a încălca legile electorale federale.

Acesta a pledat vinovat pentru cinci fapte de evaziune fiscală, declaraţii false către o instituţie financiară, pentru contribuţii financiare excesive la cererea unui candidat sau campanie şi pentru că a cauzat în mod intenţionat o contribuţie corporativă ilegală.

Un judecător a decis că poate fi eliberat marţi pe o cauţiune de 500.000 de dolari, scrie Mediafax.

 

Fotografia postată de Peter Felstead.

2 COMMENTS

  1. Ei,si? Sunt de dreapta! Cu dreapta faci cruce sau pui cruce, cu stanga mai scrii daca poti si ai ce. E totul politic! Imi amintesc de un articol pe cotidianul.ro de vreo doi ani,in care se dadea liber la saracirea populatiei din orice tara,pornise la la (UE si AMARLICA). S-a divedit realitate,prapastia intre cetateanul obisnuit si marii escroci e uriasa si in crestere! Ce coincidenta stranie!

  2. Asta e prost cu justitia in america: ca peste 80% din toate dosarele lor nici nu mai ajung la pricese, din cauza intelegerilor. Si multi declara fapte minore ca sa scape de procese majore, chiar daca sunt sau nu vinovati (si asta nu vom mai afla niciodata, pt ca justitia americana prefera sa aia la nr condamnari, chiar daca minore, in lic sa-i caute pe adevarat vinovatii, in pricese majore dar costisitoare pt contribuabili).america este o corporatie carr merge pe profit inclusiv in justitie. Deci ceea ce declara unii sau altii pt a face intelegeri si s nu sjunge la procese cu alte capete de scuzare, e oarecum irelevant.
    Oricum americanii nu l-au ales pe Trump pt ca era usa de biserica. Stiau ca are o treaba cu femeile mai tinere, ca e gambler de capital etc. l-au ales pt cu totul altceva. Asta cu astia de pe langa el gasiti vinovati de chestii pt care in Tomania esti considerat virtuos, sunt frectii dinspre Europa. Cainii urla, caravana trece si face America mare.

Leave a Reply