Agentia guvernamentala de presa Agerpres ne anunta ca doi importanti lideri ai PSD l-au primit cu fast la Craiova pe ambasadorul Rusiei la Bucuresti, Valery I. Kuzmin. Acesta s-a remarcat de-a lungul timpului cu pozitii anti-romanesti pe durata mandatului sau la Chisinau dar si cu mesaje anti-NATO.
N-as ocoli un detaliu foarte important : Armata Romana a facut eforturi remarcabile pentru infiintarea unei Brigazi multinationale NATO la Craiova, gratie eforturilor sefului SMG Nicolae Ciuca, un craiovean cu merite deosebite. Iar politicienii locali invita pe seful misiunii diplomatice rusesti la Craiova sa lanseze mesaje anti-NATO….

Valeri Ivanovici Kuzmin, mutat de Putin de la Chisinau la Bucuresti

 

Ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti, Valery I. Kuzmin a vizitat miercuri municipiul Craiova unde a avut o întâlnire cu preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, primarul interimar al Craiovei, Mihai Genoiu, la finalul căreia a avut o întâlnire cu presa. Valery Kuzmin a susţinut şi prelegerea ‘Politica externă a Rusiei de la începutul Războiului Rece până în prezent’, la Biblioteca ‘Alexandru şi Aristia Aman’ şi a avut o întâlnire cu reprezentanţi ai oamenilor de afaceri.

Ambasadorul rus a afirmat că la nivel de stat se lucrează la reînnoirea activităţii comisiei mixte interguvernamentale pe problemele economice şi continuă pregătirile pentru Forumul economic ruso-român, care se doreşte a avea loc la Moscova şi în alte oraşe din Federaţia Rusă. Desi e supusa sanctiunilor UE si internationale pentru anexarea ilegala a Crimeei si pentru invadarea militara a Ucrainei, Rusia incearca sa-si gaseasca musterii prin tramsmiterea unor mesaje de cooperare economica. I-a gasit la PSD Dolj…

SUPUSA SANCTIUNILOR, RUSIA BAGA FITILE…

‘Din punctul meu de vedere, noi trebuie să vorbim despre legăturile economice şi relaţiile reciproc avantajoase care au existat în istoria relaţiilor noastre. Şi numai specialiştii se pot pronunţa în legătură cu posibilităţile noi care pot fi descoperite. De profesie eu sunt diplomat şi nu am soluţii pentru toate problemele. Vom continua pregătirile pentru forumul economic ruso-român care sperăm că va avea loc la Moscova şi în celelalte oraşe ale ţării mele. La nivel de stat, dacă pot spune aşa, noi lucrăm la reînnoirea activităţii comisiei noastre mixte interguvernamentale pe problemele economice. Cu alte cuvinte, noi suntem într-o căutare a soluţiilor care pot duce la îmbunătăţirea comerţului nostru bilateral. Sunt sigur şi convins că dezvoltarea relaţiilor noastre este posibilă pe baze pragmatice, pe un interes mutual avantajos, fără niciun amestec politic şi ideologic. Aceasta este convingerea mea. De ce vorbesc de punctul de vedere ideologic? Pentru că m-am întâlnit cu foarte multe persoane care vorbesc de Federaţia Rusă şi o învinuiau de comunism. Dar trebuie să subliniem că URSS a dispărut acum mai mult de un sfert de secol’, a spus ambasadorul rus la Craiova, la o întâlnire cu presa, potrivit traducerii oficiale.

MESAJ ANTI-NATO

Întrebat în legătură cu Brigada Multinaţională NATO de la Craiova, Valery Kuzmin a afirmat că acest subiect este unul intern al României, subliniind că Federaţia Rusă nu reprezintă o ameninţare pentru România, dar a considerat şi continuă să considere ‘această lărgire a NATO incorectă, care subminează condiţiile şi spiritul actului din 1996 dintre Rusia şi NATO’.

‘Este o chestiune a voastră internă şi de răspundere a voastră ca ţară, acesta este un lucru intern. Eu pot doar să subliniez că Rusia nu reprezintă nicio ameninţare pentru voi şi nu are niciun plan de ameninţare. În ceea ce priveşte apropierea NATO de frontierele ruseşti, acest proces este de destul de lungă durată, nu a început nici ieri, nici cealaltă zi, şi nu după ofensiva preşedintelui Georgiei, Saakaşvili, în oraşul paşnic din Osetia de Sud, ci cu mult timp în urmă. Rusia a considerat şi continuă să considere această lărgire a NATO incorectă, care subminează condiţiile şi spiritul actului din 1996 dintre Rusia şi NATO şi este bazată pe o chestiune cu totul incorectă şi aprecierea situaţiei incorectă’, a precizat ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti, potrivit traducerii oficiale.

21 COMMENTS

  • Daaa, te mira! Dar nu te mira ca ambasadorul SUA din Romania, Hans Klemm ala, se intalneste cu ministrul de interne din Romania! Asta nu te mira deloc, in basismul tau de ragaitor oparit “de dreapta” care-ai fost si esti!

   • Nu mă mira în schimb modul în care va exprimați. Violenta de limbaj, proasta creștere constanta, idei puține și fixe susținute de un fond lexical precar ce indica un minim de educație și aceea slab asimilată. În concret inadaptare cronica si frica de nou.

    • Nasule, asa e cand esti basist spoitor “de dreapta” si cand ramai fara argumente, o dai in Capra cu Trei Iezi. Da-te-n emoragie cerebrala de-aici si-n chinurile facerii, iesi in Piata Victoriei si ragaie-ti basismele “de dreapta” la alta masa ca ti s-a spart burduful la acordeon si ai distrus petrecerea, te-alearga lumea ca-n autogara sa te fragezeasca de mare literat ce esti! Nasuleeeeeei, du-te si lasa-ne! Sa nu uiti sa il iei si pe Basescu Sticle, idolul tau etern! Paaaa

   • @ultras basist oparit spalat pe creier

    Frate da tu chiar esti disperat, incearca o femeie ceva… serios.

    Ca sa ti-o spun pe a dreapta sincer sa fiu prefer oricand ordine de la Washington sau Bruxelles decat de la Moscova, macar astia nu isi omoara in piata publica adversarii politici.

    • Cu slugi din astea ca voi cu mentalitate de subordonati am ajuns noi romanii sa fim tratati asa cum suntem tratati, pe cand ungurii cand baga despre legea raspunderii magistratilor sau despre lupta anticoruptie de la noi din tara care este o gluma nu fac nimeni galagie, nici aia de la Bruxelles, nici ambasadele etc. Asa e cand te autopropui ca sluga si te prezinti ca un subordonat cu spinarea aplecata peste tot la masa negocierilor. Slugi cu spinarea aplecata, mentalitate de iobagi.

     P.S. Ungurii respectati ca desi sunt mai putini au imagine de pe vremea Habsburgilor si a Imperiului Austro-Ungar. Voi, iobagii cu spinarile aplecate care i-ati salvat de comunism cand nu am ascultat de marile puteri si am ocupat Budapesta pe 4 august 1919 unde am stat 3 luni de zile pana s-a instalat guvernul amiralului Horthy. Prin ocuparea Budapestei am impiedicat aparitia comunismului in centrul Europei timp de 20 si ceva de ani, asta intamplandu-se in timpul guvernarii Ionel Bratianu. Pe vremea aia eram respectati si recunoscuti, asa am infaptuit marea Unire, nu cu schimbarea taberei traditionale alaturi de care am luptat in primul razboi mondial. Aliandu-ne cu nemtii ati vazut toti ce ni s-a intamplat dupa razboiul al II-lea mondial, consecinte pe care le tragem pana in zilele noastre. Nebunilor ce sunteti, habar n-aveti de istorie, de nimic, habar n-aveti pe ce lume sunteti dar emiteti teorii, ca vreti sa va subordonati voi neaparat cuiva, sa aveti neaparat stapan, ca altfel nu va duce capul! Ati nenorocit tara asta cu mentalitatea voastra de slugi si de pupincuristi ce sunteti, numai la atat va duce capul! Basistilor opariti “de dreapta”…

 1. Să terminăm cu ”împotriva rusiei sau împotriva vestului” pentru totdeauna! Nu suntem avantajaţi dacă călcăm în picioare alianţele şi vecinii!
  Terminaţi odată cu ”ba ei…ba ei”!
  Ba noi românii, că suntem aiuriţi(să nu zic proşti) şi ne lăsăm manipulaţi prin minciuni de orice fel, în loc să citim, să ne informăm, sau să vedem cu ochii noştrii adevărul!
  Documentaţi-vă înainte de a arunca cu mizerii!
  Marile puteri sunt pe aceeaşi lungime de undă, dar, la vedere se faultează şi manipulează popoarele cu un succes uluitor!

   • Cu tot respectul, m-am documentat despre intelegerile “la nivel inalt” intre reprezentantii marilor cancelarii si ai decidentilor soartei planetei! S-a intamplat in istorie, dovezi fiind nenumarate! O sa se mai intample…

    – 26-27 noiembrie 1989: intalnire Gorbaciov cu Francois Mitterand, presedintele Frantei;
    – 1 decembrie 1989: Intalnire Gorbaciov cu Papa Ioan Paul al II-lea la Roma;
    – 2-3 decembrie 1989: intalnire Gorbaciov cu George W. Bush in insula Malta;
    – 4 decembrie 1989: Intalnirea la nivel inalt de la Moscova a statelor participante la Tratatul de la Varsovia pentru comunicarea rezultatelor de la Malta;
    – 4 decembrie 1989: Ultima intalnire bilaterala Ceausescu-Gorbaciov (stenograma discutiei se gaseste la link-ul din subsolul comentariului);

    – 25 decembrie 1989: Executia sotilor Ceausescu, in cazarma la UM antiaeriana din Targoviste.

    La intalnirile intre liderii marilor puteri se hotarase incetarea razboiului rece si dezafectarea unei mari parti din arsenalele nucleare existente si implementarea la nivelul statelor din Europa rasariteana a unor programe de liberalizare economica, cunoscute sub numele de “perestroika”.

    Ceausescu se opunea deciziilor de liberalizare si acordare de autonomie obiectivelor economice (intreprinderi etc.), deoarece spunea ca la noi s-a incercat in 1969, fapt care a condus la aparitia mandatarilor, respectiv a oamenilor foarte bogati, oprind acele programe dupa un an de zile. De asemenea, masura de acordarea de autonomie administrative intreprinderilor, spunea ca a condus la faptul ca acestea imediat s-au imprumutat luand credite si facand investitii neeconomice, fapt care a condus la o datorie a Romaniei de 10 miliarde de dolari in 1980, ceea ce pentru tara noastra era impovaratoare.

    Gorbaciov sustinea ca obiectivele economice trebuie lasate sa actioneze independent pe piata libera fara sa “mai fie impinse de la spate” si de asemenea se dorea trecerea la comertul liber chiar si intre statele din blocul comunist, care pana in acel nu practicasera decat schimburi de marfuri intre ele.

    Ceausescu numea multe dintre aceste decizii “amestec in treburile interne ale altor state”, fiind in dezacord cu multe din hotararile marilor puteri.

    Comanda executarii sotilor Ceausescu a fost data de la Moscova, cel mai probabil de Gorbaciov, de operatiune s-au ocupat asa cum spunea Ceausescu la proces, “agenturile straine” (cu referire la CIA si KGB).
    Scenariul Revolutiei a avut ca scop crearea sentimentului generalizat ca securitatea impreuna cu teroristii lupta pentru readucerea lui Ceausescu la conducere si reinstaurarea regimului totalitar si ca singura solutie ca sa nu se intample aceasta era ca sotii Ceausescu trebuie sa fie omorati. Practic nu se dorea decat omorarea lor, ce fusese comandata de la Moscova.

    Revolutia romana din decembrie 1989 a avut marca si s-a recunoscut mana caracteristica a lui Iliescu Ion, care impreuna cu Silviu Brucan, Gelu Voican Voiculescu, Dan Iosif, Dumitru Mazilu, gen. Militaru, Mihai Lupoi, toti pro-moscoviti aveau ca principal rol detronarea lui Ceausescu si instaurarea perestroikai, a programului de tranzitie catre “economia de piata” a Romaniei. Iliescu era adeptul metodelor brutale de control al maselor, bazate pe omoruri si pe crime, metode pe care le-a exercitat atat in Revolutia romana din decembrie 1989, cat si 6 luni mai tarziu, cand au inceput mineriadele pentru ca incepuse sa capete contur curentul cu Partidul National Taranesc si cu aducerea Regelui si instaurarea Monarhiei, fapt care ar fi deturnat proiectul de implementare a perestroikai, lucru care a condus din nou la interventii brutale organizate de securitate, la ordinul direct al lui Ion Iliescu, cel mai probabil dispozitie si directive primita de la Moscova.

    Evenimentele din ’89 au putut parea o rasturnare a regimului comunist pentru multi oameni, dar in fapt nu era vorba despre asa ceva, fiind mai mult vorba despre o tranzitie la un socialism modern, asa cum stabilisera in intalinrile la nivel inalt liderii marilor puteri mondiale de la ora aceea.

    La Revolutie, cei din armata au fost instigati sa se impuste intre ei, au fost manipulati, civilii au fost chemati sa apere televiziunea, alte obiective, tot in ideea de a exista actorii cu care sa se puna in practica scenariul “Revolutiei”, din care sa rezulte ca pentru a se reinstaura linistea dictatorul si sotia trebuiau lichidati, directiva ordonata de la Moscova. Oamenilor li s-au dat arme si au fost manipulati, facuti sa se impuste intre ei etc. Intamplarile sunt deja cunoscute.

    Privind peste timp, daca ne uitam ce a insemnat “perestroika” lui Gorbaciov si la ce a condus aceasta, ne dam seama ca nu a condus la intarirea si consolidarea obiectivelor economice, la stabilizarea si la dezvoltarea lor in piata libera. Masurile impuse si induse prin programele de asa zisa dezvoltare si modernizare a socialismului ale lui Gorbaciov, au condus la indatorarea statelor si angajarea de credite cu dobanda, foarte impovaratoare pentru multe state. De asemenea, economiile multor state din Europa rasariteana s-au prabusit, majoritatea acestora ajungand piete de desfacere pentru produsele statelor occidentale etc.

    Paaaa

  • E bine ca ai invatat si tu sa tragi apa pana la urma! Nu vreau sa ma gandesc cat de mult a durat pana ai invatat sa te stergi, ca de inchis la sireturi banuiesc ca aia a fost admiterea la Harvard pentru tine, acolo ai rupt pisica in freza de combinatii pe nod marinaresc!

   P.S. Nasule, sa nu uiti sa iti iei pastilele totusi, in calitatea ta de mare luptator pana la moarte cu comunistii, Ciuma Rosie, cu rusii, cu extraterestrii si Coreea de Nord! Sper sa invingi! La ataaaaaaaac!

   • se vede ca n-ai sanse de Harvard altfel nu ai prespune prostii. Ce sa stii tu acolo la coada vacii multilateral dezvoltate…

    • Du-te la munca nasule, nu mai sta si parazita societatea cu ragaielile tale basiste expirate “de dreapta” cu care ai imputit tot blogul! Du-te la munca si nu mai taia frunza la caini, ca n-are nimeni nicio datorie sa te tina pe tine pe mancare ca sa arzi gazul de pomana!

     P.S. Nu uita sa-ti iei pastilele! Altfel faci urat pe-aici, sifonarule ce esti!

  • Pe asta l-a lovit in cap soarele de primavara ? Nu mi-e clar cine-s tradatorii si cred ca nici el nu stie, o arunca doar asa la deruta.

   • Du-te la munca nasule, nu mai sta si parazita societatea cu ragaielile tale basiste expirate “de dreapta” cu care ai imputit tot blogul! Du-te la munca si nu mai taia frunza la caini, ca n-are nimeni nicio datorie sa te tina pe tine pe mancare ca sa arzi gazul de pomana!

    P.S. Nu uita sa-ti iei pastilele! Altfel faci urat pe-aici, devii agresiv…

   • Anonimule, scuza-ma, am gresit postarea. Era la ala de deasupra, la basistul ala expirat de foloseste D4n ca nickname. Bafta

 2. pai domne, cine e de vina ca i-a acceptat scrisorile de acreditare cand a venit ambasador, daca asa al dreaq e asta?!
  cred ca nu aia doi parlamentari PSD, nu?

 3. Oare cat timp ne vom mai lasa dusi de nas de nemti, francezi, englezi etc? Neamtul vinde in Rusia de zeci sau poate suta de miliarde de euro pe an, francezul se straduieste sa tina pasul, noi ne ferim sa le vindem ceva in timp ce vest-europenii se tin mortis sa ne tina departe de acea piata! Nu de alta, dar le-am deranja interesele economice uriase pe care le au in Rusia! Pana cand vom ramane atat de fraieri? Nu sunt prieten al Rusiei, dimpotriva, dar cand vad cum isi bat unii joc de noi ma apuca dracii!

Leave a Reply