Veniturile totale au crescut în primul trimestru al acestui an cu peste 7%, investițiile străine au crescut cu 45% și, tot în acest an, avem fonduri europene cu 899% mai multe, a spus președintele PSD, Liviu Dragnea, joi, la Antena 3, unde a făcut un bilanț al primelor 100 de zile de guvernare.

”În ianuarie 2017, veniturile totale au fost de minus 5,7% față de anul trecut, în februarie de plus 4,5%, iar în martie, de 22.1%. Astfel, pe primul trimestru, media veniturilor totale este de plus 7,2%”, a spus președintele PSD, Liviu Dragnea, joi, la emisiunea Punctul de întâlnire, de la Antena 3.

În ceea ce privește fondurile europene, pe trimestrul întâi al anului 2017 am avut 2.977 milioane de lei, comparativ cu 298 milioane de lei, în aceeași perioadă din 2016, ”ceea ce înseamnă o creștere cu 899%. Este cea mai mare creștere. Vorbim de date, nu prognoze. Euro intrați în România. Plus 899% în 2017”, a precizat Dragnea.

Dragnea, a afirmat si că ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, trebuie trebuie să comunice mai bine, menţionând totodată că “este un ministru bun”.

“Florian Bodog trebuie să comunice mai bine. Este un ministru bun, dar are o mare problemă de comunicare. Şi nu numai el”, a spus Dragnea, la Antena 3.

În legătură cu afirmaţia moderatorului potrivit căreia Bodog ar trata cu superficialitate subiectul deceselor generate de rujeolă, Dragnea a precizat: “Nu, nu cu superficialitate”.

Întrebat despre pericolul ca lipsa vaccinurilor să facă din România un exportator al rujeolei în toată Europa, preşedintele PSD a susţinut că acest fapt este cauzat de lipsa bugetelor multianuale pentru achiziţionarea de vaccinuri.

“Da, ăsta este efectul faptului că, în ultimii ani, nimeni n-a realizat că trebuie să se bugeteze multianual achiziţia de vaccinuri. (…) Pentru faptul că nu se făceau bugetări multianuale, nu se puteau face achiziţii pentru vaccinuri pentru mai mulţi ani. În fiecare an aveam problemă cu vaccinul”, a spus Dragnea.

El a menţionat că în prezent există bugete multianuale pentru vaccinuri, fiind deja alocată, pentru 2017, suma de 770 milioane de lei.

Dragnea, a mai declarat joi că SRI nu trebuie să avizeze numirile pe care le face premierul în Guvern.

“Eu sper ca premierul Grindeanu să ceară de la SRI informaţii despre persoane pe care intenţionează să le numească în funcţie, nu avize. Decizia de numire în funcţie trebuie să şi-o păstreze prim-ministrul, să ţină cont de acele informaţii, pentru că nu cred că SRI trebuie să avizeze numiri pe care le face un premier în Guvern sau în structurile guvernamentale. Sper ca decizia finală să rămână a prim-ministrului, e vorba de echipa pe care şi-o face, nu să fie influenţat de o instituţie care nici nu cred că urmăreşte asta”, a spus Dragnea la Antena 3, întrebat dacă este adevărat că premierul Grindeanu, ca şi fostul premier Victor Ponta, cere avizul SRI pentru orice numire pe care o face în aparatul guvernamental.

Liderul PSD a menţionat că premierul este cel care trebuie să decidă atunci când numeşte persoane în funcţii.

“Pot veni informaţii despre o anumită persoană că a spart un geam la grădiniţă, aia nu cred că trebuie să influenţeze o anumită decizie”, a spus el.

 

Președintele PSD a mai spus la Antena 3, că Legea salarizării nu a fost amânată de trei ori, așa cum s-a scris în presă, motivând că de Paște nu a lucrat nimeni.

Întrebat”de ce Legea salarizării a fost amânată de trei ori, de ce nu este în Parlament”, așa cum a promis, Dragnea a răspuns:

”Nu e amânată. Categoric o depunem luni. De Paște, nu era nici femeia de serviciu”, a spus Liviu Dragnea, joi, la emisiunea Punctul de întâlnire, de la Antena 3.

 

17 COMMENTS

 1. Dragnea e purtatorul de cuvant al lui Grindeanu? Parca o angajasera pe dna de la A3, Alina Petrecu. Ii ia painea de la gura???

 2. Vremea de zilele astea vor da peste cap planurile lui Dragnea si ale PSD.

  Ce spunea ministrul de finante la dvs sapatama trecuta: “Ministrul român al Finanțelor, Viorel Ștefan, arăta, în 12 aprilie, că România ar putea înregistra în 2017 o creștere economică mai mare decât cea estimată, de 5,2% din PIB, o contribuție importantă la acest lucru urmând să aibă agricultura.”

  Scuzati-mi limbajul, dar cred ca s-a dus naibii agricultura dupa iarna asta din aprilie !

 3. L-am vazut pe dl. Dragnea la Punctul de Intalnire. Mi-a facut capul mare. Tare as fi vrut sa-i cateva intrebari. Om care circul toata ziua printre alti oameni am o cu totul alta perceptie a faptelor. Mi-as dori cat mai multi politicieni in strada. Astia sunt rupti de realitate iar daca nu, inseamna sa sunt cu totii rau intentionati.

 4. Cei 899% sunt, de fapt, subventiile pentru agricultura. Si ne mai miram ca ninge la sfarsitul lui aprilie, fix cand se intoarce dragnea si vorbeste(minte) pe antena 3…:))))

 5. Dle Tudor, dragnea si ai lui traiesc intr-o lume paralela. Si de cand face dragnea bilantul guvernului? Inca o data, se vede, ca grindeanu este doar o marioneta! In rest, ca de obicei, l-ati tinut in brate si pupat in frunte, mai aveati putin si va pupati pe buze cu dragnea :))))

   • Dle Tudor, fara suparare, poate dvstra nu va dati seama, dar asa se vede la tv. Pentru mine, dragnea este cel mai mare mafiot din politica, il intrece pe basescu in tupeu si nesimtire, asta este perceptia mea, iar dvstra va purtati cu el de parca ar fi papa de la roma. Nici macar o intrebare incomoda…

   • Da chiar ce are Dragnea cu guvernul? Ati uitat cand l-ati demonizat pe Boc ca este marioneta lui Basescu? Trebuia invitat Grindeanu sa se laude nu alt ghita! Pupincurism totusi desantat fata da infractorii pesedisti!

 6. eu inca astepta EVALUAREA TA, aia pe care ne-ai promis-o singur, la instalarea lui Grindeanu. Aia pe care ziceai ca o sa o faci la 100 de zile de la inscaunare.
  Si inca astept(am)

 7. rezultatele ar fi fost mult mai bune daca ati fi abrogat art IIIdin HG 927/2016 privind preschimbarea certificatelor de handicapvalabile permanentsant judete in care au aparut deja noile formulare de certificat care insa incazul handicapatilor pensionati dejade limita de varsta au inscrise ca teme legali al pensionariilegea 263/2010 desi oamenii sau pensionat inainte de 2010iar legea nu retroactiveaza!!Jenant si trist pentruca dl senator PSD TUTUIANu ia cerut in scris,la solicitarea comisiei de expertiza Dambovita,domnei ministru Olguta Vasilescu sa se abroge aberatia legislativa a tehnocratilor dar surpriza doamna a refuzat invocand drepturile omului,daca in procesul penal s-ar fi invocat aberatiile legislative ale lui GH>GHeoeghiu-DEJintelegea si doamna ca legea ,nicia pensiilor si nicia criteriilor de handicap n,u retroaciveaza??!! si ca nu poate o comisie judeteana de expertisa sa rescrie in 2017 un Certificat emis de forul ierarhic superior deci de Comisia Superioara dela Bucurestiin 2009 !!??,solutia corecta era cae propusa de dl senator PSD, TUTUIANu respectiv abrogarea art IIIdin HG 927/2016si mentinerea certificatelor anteriare,valabile permanent,mai ales in cazul celor 200.000 oersoanecu handicap care au impinit varstalegalade pensie[ care este 50 de ani la handicap grav si 55 anila h accentuat!!! poate aguvernul se sezizeaza si abroga aberatia tehnocratilor??!!

  • Un act juridiin general in speta ,certificatul de incadrare ingrad de handivap,cu termenul de valabilitate permanent esteunul administrative,fiind guvernat de legeain vigoare la data emiterii sale,mai ales cadindata emiterii sipanain present candare loc asazisa inlocuire el a produs efectejuridicepe multipleplanuri,majoritatea titulrilor sau si pensionat dejafolosind deci certificatul au beneficiated oseriede beneficiisociale din mai multe acte normative

Leave a Reply