Aproape toți francezii sunt de acord cu măsurile anunțate de François Hollande după atentatele de la 13 noiembrie și au încredere în forțele de ordine pentru a lupta împotriva terorismului, potrivit unui sondaj BVA-Orange-iTELE, dat publicității sâmbătă, citat de AFP si preluat de Agerpres.

Conform acestui studiu, 94% dintre francezii chestionați declară că au încredere în forțele de poliție și de jandarmerie pentru a lupta împotriva terorismului (+7 puncte față de aprilie), dintre care 60% “încredere deplină”, iar 93% au încredere în armata franceză (+5 puncte), care de altfel cunoaște un aflux de candidaturi după atentate.

În plus, 87% dintre francezi au încredere în serviciile franceze de informații (+4 puncte).

Guvernul a obținut rezultate mai puțin favorabile: mai puțin de un francez din doi (49%) îi acordă încredere în lupta antiteroristă. În ce îl privește pe șeful statului, în pofida unei creșteri de șapte puncte din aprilie, numai 46% au încredere în el.

Persoanele chestionate aprobă, totuși, în număr foarte ridicat măsurile anunțate de președintele François Hollande. Mai mult de nouă francezi din zece sunt de acord cu crearea mai multor mii de posturi în poliție, jandarmerie, servicii vamale și justiție, precum și cu retragerea cetățeniei binaționalilor născuți în Franța în cazul condamnării lor pentru acte de terorism și cu introducerea unei vize și a arestului la domiciliu pentru francezii care se întorc din Siria.

Retragerea cetățeniei este măsura aprobată de cei mai mulți francezi (97% dintre simpatizanții dreptei și 83% dintre simpatizanții stângii).

Peste opt persoane din zece (82%) sunt de acord cu intervenția militară a Franței în Siria contra organizației jihadiste Statul Islamic, cu 27 de puncte în plus față de luna mai.

Francezii sunt mai puțin unanimi în a aproba reforma constituțională vizând instaurarea unui “regim civil de criză” cu scopul de a acționa “împotriva terorismului de război”, dar 78% dintre ei se declară totuși favorabili.

Ipoteza reintroducerii serviciului militar obligatoriu arată un clivaj în rândul societății: 60% dintre persoanele chestionate sunt de acord, dar 70% dintre simpatizanții dreptei aprobă această idee, față de numai 45% dintre simpatizanții stângii.

Pentru francezi, prioritățile guvernului trebuie să fie lupta împotriva propagandei jihadiste și a radicalizării, securitatea internă și lupta contra terorismului internațional.

Ancheta a fost realizată pe un eșantion reprezentativ de 1.088 de francezi recrutați telefonic și apoi chestionați pe internet la 18 și 19 noiembrie 2015.

17 COMMENTS

 1. ca sa-ti dai seama cine sta in spatele atentatelor impotriva populatiei trebuie sa vezi cine are de castigat pe urma… deci cine cistiga din nou la fel ca in toate celelalte atentate teroriste incepand cu 9/11?! EXACT: SERVICIILE SECRETE si MONOPOLURILE CORPORATISTE

 2. 95% dintre nemti aveau incredere in SS la inceputul celui de-al doilea razboi mondial in fata “criminalilor si mafiotilor” evrei ce aveau rolul de “teroristi” in propaganda vremurilor

 3. Ca sa treci puntea te faci frate si cu dracul. Deasemenea mai e si un proverb chinezesc : Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa ti se indeplineasca. Iar odata ce l-ai bagat pe dracul in casa, nici sfintii nu te mai scapa !

 4. E ca și cum ar afirma că cel mai bun leac pentru cancer e moartea purtătorului de cancer.Serviciile de informații sunt de vină cel puțin 50% și alte 50% sunt recomandate de serviciile de informații americană!

 5. – De ce ne înjosiţi să intrăm în biserica împodobită cu icoane vopsite cu coloranţi de cea mai proastă calitate şi exces de imoralitate gen: Merkel, Obama, Kery, Asad, Hollande, FMI, CE, NATO,(vesticii şi marele est) Putin şi alţii, dacă nu au nimic în comun cu naţiunea românească?
  – De ce ne obliaţi la impunităţi şi impuneri care nu au nicio legătră cu gena latino-românească?
  – De ce ne aruncaţi în mizeriile altora atîta timp cît românii nu au nicio legătură cu interesele celor mai sus menţionaţi privind controlul total şi distrugerea a orice pentru propriile interese?
  – De ce acceptaţi manipularea omului de orice rasă sau naţie complicînd viaţa tuturor celor care vor să trăiască şi încă mai ştiu ce vor de la viaţă?
  – Oare cît de tembel să fii ca să nu observi tot ce s-a întîmplat în ultimii 25 de ani de zile şi mai ales din luna Mai anul acesta cînd ”invitaţia orală” a fost directă şi cu bătaie lungă pentru a ucide în masă bipezii din anumite zone?
  – De ce vă lăsaţi manipulaţi de mai sus sfinţii menţionaţi şi de aşazisele ”sancţiuni” contra Rusiei(el criminal, declarat de Putin cu guriţa lui despre el) dacă totul e tacit între ei?
  – De ce acceptaţi manipularea privind distrugerile şi uciderile în masă dacă sînteţi conştienţi că liderii europeni urlă-n ura mare că i-au invadat refugiaţii şi nu vedeţi că tocmai liderii europeni sînt cei care contribuie la distrugerea unor naţiuni şi ţări în care au interese?
  -Nu v-aţi gîndit că e totul în circiut închis în care ne-aţi băgat forţat şi pe noi poporul român care nu are efectiv nicio legătură cu manifestările sfinţilor vopsiţi din biserica în care ne impuneţi să ne închinăm?
  – De ce atîta inconştienţă dacă se ştie de sfinţii vopsiţi că Siria era o țară destul de bogată, iar sirienii nu sunt chiar nomazi. Totuși, când vorbim de un război ce durează de mai bine de 4 ani, și asta pentru că americanii vor să elimine ultima bază militară rusă cu ieșire la mare din Orientul Mijlociu- cea din Siria, nu trebuie să ne mirăm de ,,invazie” in Europa. Ce să vezi? Europa care azi reclamă numărul imigranților e partener și co-participant la masacrul sirian?
  Întrebări la care nimeni din sfinţii vopsiţi sau dintre ai noştrii nu vor răspunde live în faţa camerelor de luat vederi însoţite de microfoane NICIODATĂ!
  Aveţi aici destule materiale pentru a vă convinge!
  https://www.youtube.com/watch?v=YU3phBxJ1Zc

 6. Completare la comentariul deja pus:
  Îmi cer scuze pentru comentariul scris mai sus dar e realitate! Nimic din ce este în comentariu nu are legătură cu propaganda sau cu manipularea ori jicnirea sfinţilor! Este un simplu comentariu care pune pe gînduri şi trebuie analizate toate efectele acestor imprudenţe ale sfinţilor pentru a nu ne mai tîrî în noroiul altora şi pentru a nu ne impune să facem mătănii prin faţa icoanelor vopsite cu imaginea ”multului bine pentru orice popor”!

 7. daca dupa 3 actiuni teroriste in mai putin de un an mai au incredere in serviciile de informatii,isi cam merita soarta.din ce stiu eu notiunea de serviciu de informatii presupune in primul rand prevenirea unor actiuni teroriste si identificarea persoanelor potential periculoase.la atacul redactiei charlie au fost amenintari anterioare clare dar au fost luati prin surprinndere.apoi la cateva zile in plina vanatoare de teroristi au reusit sa actioneze inarmati in mijlocul zilei.iar acum sa detonezi bombe la cateva zeci de metri de seful statului si zeci de mii de oameni e rasu-plansu.oricum serviciile secrete franceze au fost inutile in toata istoria lor moderna.de la atacul de cascadorii rasului impotriva ambarcatiunii green peace acum cateva zeci de ani au reusit sa se faca de cacao tot timpul.asa cum am zis francezii isi merita soarta.

 8. Daca se poate numi noroc, cu ocazia acestor tragice evenimente au inceput si francezii sa capete simpatie si incredere pentru institutiile de forta. In privinta interventiilor militare in tari de peste mari este una neavenita, iar retragerea cetateniei unor “francezi” cu apucaturi mai mult sau mai putin dubioase ar fi o masura binevenita.
  Dintotdeauna cetatenii au fost separati in privinta reintroducerii serviciului militar obligatoriu.
  In continuare cred ca tinerii de azi ar trebui sa satisfaca serviciul militar (obligatoriu sau nu), unii se pot alege cu o meserie, altii cu o experienta de viata si stiinta manuirii armelor si a strategiei militare care si asta poate deveni la un moment dat meserie.

 9. O alta abordare. Daca se intimpla la noi, toti demnitarii si politicienii ar fi fost vinovati, eventual si patriarhul !

 10. Absolut normala reactia, dar cu o nuanta: francezii au incredere in bratul INARMAT al politiilor secrete si nesecrete pe care statul le-a pus in slujba cetateanului cu ocazia ultimelor atentate. Lumea are incredere in oamenii cu casti, pusti, scuturi si tot ce arata ca o armata regulata pusa sa lupte in locul cetateanului obisnuit laolalta cu armata (asediul cladirii din SaintDenis cuprindea si unitati militare regulate) impotriva asasinilor din interior/de nationalitate franceza care trebuiau combatuti pe aceeasi cale pe care o alesera ei insisi in relatia cu ceilalti francezi. Cu alte cuvinte, francezii au incredere in raspunsul armat la un atac armat-altfel, spionii vietii particulare, cenzorii vietii publice si aceleasi trupe armate (chiar si fara munitie de razboi) lansati impotriva cetateanului NEINARMAT prin intarirea legii Big Brother nimeni nu-si pune problema sa tolereze agresiunea acestor fortze in numele “Sigurantei”. Vecinii mei francezi (parizieni aflati in vacanta la rudele din Quebec) deja vorbesc de imposibilittatea de a trai in teama perpetua fatza de teroristi si de prelungirea peste masura a starii de urgenta (nu e bine pt moral, trebuie ca viata sa se intoarca la normalitate, fara armate pe strada si patrule care-ti cer cartea de identitate la fiecare colt de strada), rudele si prietenii de la Paris sunt de aceeasi parere si da, guvernul socialist e cam “slab”dar de data asta si-a facut treaba, nici Hollande n-a mai stat la ordinele Berlinului cand a fost sa ia o hotarare. Si, iarasi, e foarte bine sa se ia cetatenia celor care nu stiu s-o onoreze, ba chiar insulta ideea de apartenenta la natiunea franceza prin actele lor de violenta, dar pentru asta nu trebuie sa ne transformam noi, francezii, in vigilantes (asta-i viziunea americana, primitiva, in esenta) nici statul francez in stat politienesc (facho-communiste).
  Nefiind casa de sondaje, n-am chestionat decat vreo 25 de persoane dar tind sa-i cred pe cuvant ca nu-si vor vinde libertatea pe cateva clipe de siguranta.

 11. După tragedia de la Paris , francezii au simțit nevoia să strângă rândurile ,să-si sustină conducătorii ,să dea un mesaj de încredere în serviciile de informatii.Nu au cerut demisii ,nu au hulit clasa politică ,nu au cerut “să plece toti”.La noi ,tragedia de la Colectiv a fost folosita pentru denigrarea clasei politice ,a partidelor ,mai nou a unui serviciu de urgentă .”A fost nevoie să moară oameni”cum zicea presedintele ca să aflăm că partidele sunt formate numai din corupti ,că parlamentul e “ilegitim” adică noi românii nu stim să alegem corect.De ce să mai facem alegeri când tehnocrati sunt pe toate drumurile? Francezii au strigat solidaritate ,noi ,demisia unui guvern care-si facuse treaba si care reacționase exemplar în momentul tragediei.Ei au strâns rândurile ,noi am ridicat pumnul.Văd că de câteva zile domnul Arafat este denigrat constant de Tolontan.Se pregătește si aici un tehnocrat? “Să plece toti”a strigat strada,dar unul se incapataneaza să rămână.Pentru noi.Cât l-or mai lăsa.

 12. dupa inca doua atentate, increderea se va dubla, va ajunge la 174%
  Cu plus sau minus – ramine de vazut…

 13. Oameni buni, astea sint manipulari ordinare, pe care le intelege si un copil.
  Va sa zica, in aprilie francezii aveau incredere in servicii 83%. Si ce sa vezi? Miracol!! Au loc atentatele, si increderea populatiei in serviciile care aveau ca obiect de activitate PREVENIREA SI DEJUCAREA ATENTATELOR (!!!!), ce sa vezi, CRESTE!!!
  Asa ceva??

 14. « C’est très bien qu’il y ait des Français jaunes, des Français noirs, des Français bruns.
  Ils montrent que la France est ouverte à toutes les races et qu’elle a une vocation universelle. Mais à condition qu’ils restent une petite minorité. Sinon, la France ne serait plus la France . Nous sommes quand même avant tout un peuple européen de race blanche, de culture grecque et latine et de religion chrétienne.
  Qu’on ne se raconte pas d’histoire ! Les musulmans, vous êtes allés les voir ? Vous les avez regardés avec leurs turbans et leurs djellabas ? Vous voyez bien que ce ne sont pas des Français. Ceux qui prônent l’intégration ont une cervelle de colibri, même s’ils sont très savants. Essayez d’intégrer de l’huile et du vinaigre. Agitez la bouteille. Au bout d’un moment, ils se sépareront de nouveau. Les Arabes sont des Arabes, les Français sont des Français. Vous croyez que le corps français peut absorber dix millions de musulmans, qui demain seront vingt millions et après-demain quarante ? Si nous faisions l’intégration, si tous les Arabes et les Berbères d’Algérie étaient considérés comme Français, comment les empêcherez-vous de venir s’installer en métropole, alors que le niveau de vie y est tellement plus élevé ? Mon village ne s’appellerait plus Colombey-les-Deux-Églises, mais Colombey-les-Deux-Mosquées..
  CHARLES DE GAULLE

  „E foarte bine ca exista francezi galbeni, negri sau tuciurii. Arata ca Franta e deschisa tuturor raselor si ca are o vocatie universala.Dar, cu conditia ca ei sa ramina o mica minoritate.Daca nu, Franta nu va mai fi Franta. Suntem totusi, inainte de toate un popor european de rasa alba, de cultura greco-latina si de religie crestina.
  Sa nu veniti sa povestiti basme. Musulmanii?V-ati dus sa-i vedeti?
  I=ati privit cu turbanele si djelada-urile lor?Vedeti bine ca nu sunt francezi.Cei care propovaduiesc integrarea au un creier de colibri, chiar daca sunt foarte savanti. Incercati sa integrati uleiul si otetul, agitati sticla si dupa o vreme se vor separa din nou.Arabii sunt arabi, francezii-francezi.credeti ca populatia Frantei ar putea absorbi 10 milioane de musulmani care miine vor fi 20 si poimiine 40? Daca noi facem integrarea(Franta cu Algeria) daca toti arabii si berberii din algeria vor fi considerati francezi, cum ii vom impiedica noi sa nu vina in Franta continentala cind nivelul vietii e mult mai elevat?
  Satul in care m-am nascut eu nu se va mai chema Colombey-doua biserici ci Colombey doua moschei”

Leave a Reply