O imagine pe care multe persoane nu o vedeau posibila : Gabriel Oprea, omul sistemului, la DNA !

Iata comunicatul :

În completarea comunicatului nr. 54/VIII/3 din 25 ianuarie 2016, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

Luând cunoștință de rezultatele supunerii la vot, de către plenul Senatului, la data de 3 februarie 2016, a cererii transmise de D.N.A (cerere de încuviințare a urmării penale), procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus efectuarea urmăririi penale față de OPREA GABRIEL, în prezent senator în Parlamentul României, care a îndeplinit funcțiile de viceprim-ministru pentru Securitate Națională și ministru al Afacerilor Interne, pentru infracțiunile de:
– abuz în serviciu constând în folosirea resurselor umane și materiale ale Ministerului Afacerilor Interne pentru a asigura, în mod nelegal, însoțirea deplasărilor efectuate de ministru cu echipaje ale poliției rutiere
– abuz în serviciu constând în încheierea unui protocol în baza căruia procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a beneficiat, în mod nelegal, de însoțirea deplasărilor efectuate cu echipaje ale poliției rutiere

Detalii referitoare la starea de fapt se regăsesc în comunicatul nr. 54/VIII/3 din data de 25 ianuarie 2016.

Suspectului OPREA GABRIEL i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

14 COMMENTS

 1. Nea Gabi la DNA, circ.
  Omul sistemului ? Poate nici n-a fost iar, daca este n-ar fi prima oara cand sistemul isi devoreaza propri “copii”.

 2. Pai, parca ziceau ca e interzis comunicarea numelui, a datelor personale . Si mai vreau sa stiu daca E abuz in serviciu folosirea ( base) a elicopterului SRI pentru deplasarea in vacanta.

 3. Paranoia de patru stele e pe faras…
  Ancheta de abuz in serviciuar trebui sa se extinda pentru sutele de grade de colonel, pentru zecile de doctorate, pentru propunerile de medaliere a unor persoane care in cel mai bun isi indeplineau niste sarcini de serviciu si pentru lucruri pe care noi nu le stim, dar sigur sunt cunoscute.
  Ancheta pentru folosirea abuziva a unei coloane oficiale, doar ca sa vada prostimea ca trece vice-regele, e subtire. Mult prea subtire.

 4. Înainte cînd era Iliescu ne deranja gîjîitul lui. Acum vedeţi modul de comunicare a aroganţilor: pauze multe în fraze, înghiţitul în sec, se îneacă cu saliva proprie, ăsta se uită la stele cînd vorbeşte incoerent, aberează sau ocolesc subiectul, vorbesc cu precipitaţii, îşi aprind ţigările în faţa microfonului şi a camerelor de luat vederi şi-s destule. Cum să crezi şi să ai încredere în asemenea comportamente că ei sînt nevinovaţi? :))))) credem statisticile pixuite cu sîrg! :)))))

 5. “Afacerea Girofarul” e un circ. Sunt in tara asta lucruri gravissime de care DNA nici nu se deranjeaza.

  • Ar fi fost un circ daca din cauza acestei afaceri cu girofaruri nu murea un om datorita incalcarii legilor. Nu stiu daca era militian sau politist dar era totusi om.

   • nenea, nu esti cumva sotul Moroielei?aia cu middle name Stultitia, frustratul ala de la fspub? ce ne facem cu 2 deplasari aiurea, una chiar inainte de turul 2, cand erati siguri ca o sa castige ponta? cand Moriuela insira tot ce vorbeam in casa si la telefon.Moroiela isi invitase si prietenele pe avion, isi pusese blana etc. Domnia dumitale faci vorbire de abuzuri si musamalizari? Las-o, baaaaa!Amenintari si intimdare, si il faci praf si pe vosganian, frustratule! incalci drepturi fundamentale, intri cu bocancii in intimitatea oamenilor, vrei sa mai dezvolt?ati dat like-uri moroielei pe calificative profesori? la 9 ati incercat, ba?

    • Drum bun spre 9! Nu de alta dar habar nu am despre ce aberezi aici. Cred ca ai intrat in sevraj de fapt!

    • Drum bun la 9! Nu dw alta dar habar nu am despre ce aberezi aici. Cred ca erai in sevraj cand ai inceput sa scrii!

     • Nu te-am filmat la Biarritz pe plaja (rau am facut!) in w-e de mai 8, 2015 “elle s´est inscrite aux sciences po “, la Pont-Aven ti-ai trimis emisarii, ti-ai activat reteaua in Paris si in toata Franta, pe rue de maine mirosea a… la fel si in bois de l´amour aproape de pont-aven. Ce faci, ba? Daca spun adevarul sunt drogata, alcoolica, nebuna? Vezi ca ti-a scazut penisul cu 10cm de cand nu mai esti in functie. Ti-au mai ramas 2 ( moroiela stie!) Mai era unul de la medicina dentara, Toparu, Tevaru, Teparu sau asa ceva. M-a urmarit prin tot Parisul ca n-am recunoscut ca el e specialistul, mai tare in google fight decat Prof. Lung de la Cluj.

 6. E clar ca afacerea Girofarul e o făcătură nici măcar cusuta cu ața albă, pur si simplu o tâmpenie de tipul struțului din dosarul judecătorului Grebla (mai e puțin si-o sa creadă Big Brother-ul de serviciu ca vorbesc codificat, altfel ce-ar cauta girofare si struti in aceeași fraza?) însă se pune întrebarea cui prodest? După cum arăta de devastat la ședinta in care i s-a luat imunitatea, era evident ca Oprea nu înțelegeau nimic din ce i se întâmpla, ceea ce dovedește ca lucrătura nu numai ca nu-l privea dar mai primise si asigurarea ca nu i se va întâmpla nimic, ca totul e aranjat ca absurditatea poveștii sa iasă la suprafața si el însuși sa nu fie afectat. S-ar putea chiar sa fi fost convins de vreunul din provocatorii de serviciu/din servicii ca totul se va potoli odată cu debarcarea lui Nițu, ca dosarul e jenant, dar necesar pentru a scăpa de procurorul general așa ca a zbierat puțin pe chestiunea cu victima colaterală si a venit la ședinta îmbărbătat. Acu’ nu zic ba, o fi fost ținta Nițu (bine ca nu l-au săltat din trafic, m-a-ntreb ce i-a reținut pe lacheii lui Koveși) dar cineva a profitat, cu siguranța, de ocazie pentru a-l scoate pe Oprea din scena si asta e amuzant: sa fie oare doctoranzii pe care i-a păstorit la Academia de informații care sa-i fi jucat farsa din pricina unor hâre din timpul “studenției”? I-o fi pus oare sa facă de jurna la corvezile domestice (s-o ducă pe Doamna la coafor sau sa ude grădina, ca ordonanțele de pe vremuri) in schimbul facilitării fraudelor intelectuale? La câți a scos pe banda cred ca e plin SRI-ul si, dacă nu ma-nsel, si unii de prin guvernul “tehno” i-au trecut prin mâini, scolastic vorbind; totuși, nu cred ca s-au dat peste cap instituțiile statului de drept doar așa, ca sa se răzbune niște “discipoli” pe maestrul lor. Aici e de reflectat.

 7. Pe aceiasi filiera de protectie oficiala, imi inchipui ca asa cum Nitu a beneficiat de coloana oficiala la fel si Kovesi beneficiaza de coloana si protectie oficiala insa nu din partea MAI ci din partea SRI si cu multa discretie se foloseste o echipa. Coldea a fost “santajat” de Basescu sa-i fie lasata protejata si prietena ei in pace daca nu vrea sa-i faca praf imaginea protejatei sale Kovesi.
  Nu vi se pare ciudat ca toti membrii guvernului Boc nu au fost puricati de DNA in timp de cei din guvernul Ponta au fost paducheati? Cu guvernul Ciolos se intampla la fel, nimeni nu-i atinge toti sunt “sfinti”. DNA este versiunea moderna a inchizitiei! Iar cei din parlament nu fac nimic cu toate ca au toate instrumentele pentru a crea un sistem de a opri abuzurile si hartuirea sistematica a acestor institutii.

Leave a Reply