Noapte de luni spre marti a fost primul moment de incetare a focului in razboiul devastator din Siria. Acest fapt a fost posibil in urma unui acord istoric ruso-american.

Doua consecinte cu efect strategic ar putea urma dupa acest document de importanta deosebita : infrangerea ISIS si stoparea fluxului masiv de imigranti spre Europa.

Dezastrul din Siria are dimensiuni apocaliptice : sute de mii de morti, lipsa totala de control a teritoriului, orase rase de pe fata pamantului, site-uri istorice din perioada romana si chiar mai vechi distruse pentru totdeauna.

Vedeti imaginile dintr-o tara aflata parca pe alta planeta :

http://www.agerpres.ro/externe/2016/09/13/statele-unite-confirma-ca-l-au-eliminat-pe-numarul-doi-al-si-al-adnani-responsabil-militar–01-06-53

http://www.defense.gov/News/Special-Reports/0814_Inherent-Resolve

 

7 COMMENTS

 1. incetarea focului este datorita intelegerii Rusia – SUA. Dar la fel de adevarat este ca INCEPEREA focului este din cauza neintelegerilor Rusia – SUA. si acum ce? sa le multumim?!?!

 2. Oare cui trebuie sa multumim pentru aceste grozavii ? Siria ca de altfel Egiptul si mai toate tarile primaverii arabe, erau tari bine asezate din punct de vedere economic si cu un nivel de trai spre mediu. Acum peste tot este doar ruina, razboi si o suferinta imensa.

  • Amerlocii e fruntea motatilor din fundul gradinilor de la tara iar tot haosul din Orientul Mijlociu li se datoreaza cu varf si indesat. Si asta pentru ca amerlocii au atacat rand pe rand toate tarile care nu aveau relatii bune cu Israelul: Iraq, Afganistan, Libia si aum Siria pirn intermediari. Le-a scapat Iranul o nuca foarte tare si mare chiar si pentru dintii lor de hiene turbate. Rusi e porc.

 3. Globalizarea si Crimnalii planetari! Cumplit, evolutia tehnologica din pacate nu modifica instinctul de crimnal din gena umana, nu mai ajung arenele sportive sau orice alta competitie, vor distrugere, sange, morti…ruine!Structurile secrete ne asigura regia si montajul…cu sau fara voia noastra!

 4. Globalizarea si Criminalii planetari! Cumplit, evolutia tehnologica din pacate nu modifica instinctul de criminal din gena umana, nu mai ajung arenele sportive sau orice alta competitie, vor distrugere, sange, morti…ruine!Structurile secrete ne asigura regia si montajul…cu sau fara voia noastra!

 5. Unde si-au bagat americanii coada numai praf si pulbere si SANGE, stapanul lumii care trebuie sa faca el ordine cand vrea, unde vrea cu forta!.
  De fapt haos si dezordine, caci din asta se hraneste si isi creste industria armamentului an dupa an.
  Mizerabil! doar Interese MATERIALE, toate castigate cu vieti omenesti distruse fara mila. Culmea, toti arata cu degetul la America, dar ea se simte/vede Fecioara Maria neprihanita. Sau mai exact putin ii pasa! Politica celui : eu fac si desfac in lume, eu sunt the Boss. Tocmai de asta multi in lume nici nu ii mai agreeaza si nici nu se mai inchina la Marea America.
  Iluzia unei Americi de vis….. iluzia atat, dezbracata de poleiala sclipitoare,arata clar lipsa unei umanitati -a ceea ce inseamna cu adevarat umanitate = respectul pentru orice viata nevinovata.

  • Statele unite dunt singurul stat creat din interese financiare. Razboiul (lor) de independenta a inceput de la refuzul de a accepta taxa pe ceai perceputa de Anglia pt colonia din America. Deci asa au inceput, asa continua, normal…

Leave a Reply