Mintea cea de pe urma a PNL. Au refuzat (cu greu, dupa dezbateri aprinse) ca un basist notoriu si un abuziv sa devina candidat al partidului istoric national liberal. PNL si-a retras astfel perechea de palme pregatita pentru cei 7,4 milioane de romani care au votat la referendumul pentru demiterea lui Basescu in 2012. Si-o fi adus aminte PNL ca atunci era de partea celor 7,4 milioane, mai stii?

————————–

Partidul Național Liberal îl refuză pe Augustin Zegrean pentru parlamentare, relatează Antena3. Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, şi-a manifestat intenţia de a candida pentru o funcţie de senator din partea PNL Bistriţa-Năsăud.

Astfel, “amaratul” de Zegrean va ramane acasa pensionar, cu “umilul” venit de peste 140 milioane lei vechi (3000 euro) ca pensie.

16 COMMENTS

 1. Nascut in ’78 am invatat la scoala o poveste ce ar trebui sa ii reaminteasca PNL pardon PDL in blana de PNL aceasta poveste citita de mine in anii copilariei.
  Un tata avea un fiu lenes ce nu facea nimik, si de cate ori fiul refuza sau facea ceva rau batea un cui in usa casei. Trecand vremea usa s-a umplut de cuie si fiul nepasator , mirat a intrebat tatal de ce bate cuie si a aflat raspunsul. Intelegand ca este cauza acestor cuie a intrebat cum s-a intrepte si sa scoata cuiele , raspunsul fiind prin fapte bune si cinste.
  Trece timpul baiatul s-a indreptat si la fiecare fapta buna scotea cate un cui.
  Tatal pe moarte fiind , fiul alearca mandru cu ultimul cui mandru ca aispravit .
  Tatal il mangaie bland si parinteste pe cap sii raspunde:
  – Dar GAURIILE? dragul tatei.
  Morala trasa de mine a fost ca orice fapta gresita chiar reparata lasaa urme care nu pot fi sterse la fel ca referendumul furat de CCR si erata …si toata cloaca de a aruncat votul nostru la gunoi.
  Draga Zegrean si daca te speli k ariel nu te albesti !!!!
  Multumesc pentru sansa sa scriu aceste randuri

 2. Mai putem vorbi de 7,4 ? Cand Drganea a primit o condamnare definitiva pentru fraudarea acelui referendum? NU! Sa nu uitam de vara neagra a acelui an cand lumea intreaga s-a oripilat de atentatul la democratie in Romania realizat de conducatorii USL: ponta, voiculescu si antonescu. Pentru asta ponta a primit o mustrare usturatoare din partea SUA si UE primind si lista faimoasa cu 10 puncte de a readuce democratia in Romania. Mai jos este motivarea instantei judecatoresti care explica extrem de clar fraudarea referendumului.
  “În drept, fapta inculpatului Dragnea Nicolae-Liviu, care, cu ocazia campaniei electorale pentru demiterea președintelui, pe care o coordona, precum și în ziua votului, și-a exercitat influența și autoritatea provenind din funcția de conducere deținută în cadrul PSD, în scopul de a obține succesul demersului electoral (validarea referendumului) prin utilizarea de mijloace interzise de lege (solicitarea adresată reprezentanților PSD din teritoriu de a organiza, în ziua votului, tombole și concursuri cu premii condiționate de dovada prezentării alegătorilor la vot, solicitarea adresată reprezentanților PSD din secțiile de votare de a întocmi liste cu numele și adresele persoanelor care nu participaseră la vot, pentru ca pe baza acestora militanții de partid să se deplaseze la domiciliile lor și să-i determine să participe la referendum), întrunește elementele constitutive ale infracțiunii prevăzute de art. 13 din Legea nr.78/2000”, se arată în motivare.
  Art. 54 din Legea nr. 3/2000 incriminează infracțiunea constând în “promisiunea, oferirea sau darea de bani ori de alte foloase în scopul de a determina alegătorul să voteze sau să nu voteze în cadrul referendumului”, pedeapsa prevăzută fiind închisoarea de la 6 luni la 5 ani.
  “În consecință, folosirea influenței și a autorității sale în partid pentru a determina organizațiile teritoriale să inițieze astfel de acțiuni menite să stimuleze prezența la vot s-a făcut de către inculpatul Dragnea Nicolae-Liviu cu încălcarea dispozițiilor legale arătate mai sus. Caracterul de autoritate al acestei adrese reiese, cu evidență, din modul de concepere a frazei de debut, precum și a celei finale care folosesc forma verbală imperativă: ‘vă solicit, cer ca în cel mai scurt timp să ne comunicați măsurile pe care le-ați dispus în acest sens’ “, se arată în motivarea instanței.
  “Deși prin declarațiile martorilor se încearcă exonerarea de răspundere a oricărei persoane și se conturează imaginea unei activități dezordonate, chiar haotice, necontrolate ierarhic a staff-ului de campanie al PSD, sugerându-se ideea că orice persoană care deținea parola și username-ul ar fi putut interveni în procesul de luare a unor măsuri foarte importante pentru mersul campaniei electorale, Înalta Curte reține că răspunderea asupra conceperii și transmiterii adresei nr.687/SG/ 13 iulie 2012 îi revine inculpatului. Este total exclus a se accepta ideea că un astfel de document, prin care se trasează sarcini amănunțite pentru activele de partid de la nivelul întregii țări, să fi fost inițiat și transmis de către o persoană necunoscută, un voluntar sau un simplu membru de partid, aflat în secretariat, cu acces nelimitat la calculator, fără ca acesta să informeze persoana care conducea staff-ul campaniei electorale, adică însuși inculpatul Dragnea Nicolae-Liviu. Astfel de inițiative ce priveau strategia națională de campanie electorală, în mod logic, nu puteau aparține decât coordonatorului sau nu puteau fi luate decât cu cunoștința acestuia”, mai spun judecătorii.
  “Înalta Curte constată că nu se poate reține vreo ilegalitate în utilizarea unui atare sistem informatic de colectare, pe parcursul zilei referendumului, a datelor privind prezența la vot și de comunicare a rezultatelor scrutinului electoral înregistrate la nivelul fiecărei secții, în condițiile în care acest sistem nu interfera în niciun fel cu programul informatic ce asigura numărătoarea oficială a voturilor la nivel local sau național. (…) Împrejurarea că inculpatul Dragnea Nicolae-Liviu a folosit ulterior aceste informații pentru a solicita luarea de măsuri care nu erau permise de lege în vederea asigurării unei prezențe mai ridicate la vot (astfel cum se va arăta ulterior) nu poate conduce și la concluzia că, în sine, utilizarea unui asemenea program încalcă vreo dispoziție legală”, explică judecătorii.
  “Reținerea unei situații de fapt contrară probelor administrate în cursul urmăririi penale obliga procurorul la o prezentare a argumentelor care au condus la înlăturarea lor, or, în cauză acestea lipsesc total. Dacă Parchetul avea cea mai mică îndoială cu privire la realitatea afirmațiilor martorilor sau a concluziilor raportului de constatare întocmit de propriul specialist, este de neînțeles de ce nu a audiat nici măcar o singură persoană dintre semnatarii acestor mesaje (pentru a verifica dacă și cum a fost posibilă cunoașterea modului în care s-a votat), de ce nu a investigat în niciun fel această faptă care reprezintă cea mai gravă dintre acuzațiile aduse inculpatului Dragnea Nicolae-Liviu, întrucât presupune desigilarea urnelor de mai multe ori pe parcursul zilei pentru numărarea voturilor (faptă ce constituie infracțiunea prev. de art. 57 din Legea nr. 3/2000), sau nedepunerea buletinelor de vot în urne, neputând fi imaginate alte modalități în care în mod obiectiv să fie posibil ca asemenea fapte să se petreacă”, se mai spune în motivare.O altă acuzație adusă lui Dragnea este că PSD a folosit, separat de sistemul informatic, o aplicație ce punea la dispoziție o interfață, folosită în mod curent de către Partidul Social Democrat pentru comunicarea în teritoriu către membrii săi de mesaje dintre cele mai diverse (ex. împrejurarea că un lider era invitatul unei emisiuni TV, atenționări privind anumite fenomene meteorologice), nefiind utilizată exclusiv în perioada campaniei electorale.
  Procurorii au identificat 20 de mesaje tip SMS transmise în ziua de 29 iulie 2012 către coordonatorii din teritoriu ai campaniei electorale a PSD.
  Înalta Curte a reținut că, din totalul celor 20 de mesaje transmise în ziua aceea, 12 sunt semnate Liviu Dragnea, 2 sunt semnate PSD — SG, unul este semnat SG, iar celelalte sunt nesemnate.
  În opinia judecătorilor, aceste mesaje reprezentau măsuri menite să conducă la creșterea numărului de alegători, unele reprezentând activități interzise de lege.
  “Concluzia logică ce se desprinde din întregul material probator este aceea că inculpatul Liviu Dragnea, în calitatea sa de coordonator al campaniei electorale, a fost cel care a dispus trimiterea mesajelor către coordonatorii județeni, acestea reprezentând solicitări de acțiuni efective de natură a îmbunătăți procentul de prezență la vot. De asemenea, și modul imperativ de formulare a mesajului exclude varianta ca el să fi provenit de la o altă persoană: ‘Veți primi imediat 7 mesaje foarte importante. Vă rog să urmați cu strictețe instrucțiunile’. Împrejurarea că unele dintre mesaje au fost semnate ‘PSD-SG’ sau ‘SG’ nu prezintă relevanță, în condițiile în care acestea reiau conținutul celor semnate Liviu Dragnea”, mai spun judecătorii.
  Concluzia magistraților este că aceste mesaje conțin solicitarea ca reprezentanții din birourile electorale ale secțiilor de votare să întocmească liste cu persoanele care nu își exercitaseră dreptul la vot, pe care trebuiau să le comunice militanților PSD și PNL, aceștia urmând a se deplasa acasă la cetățeni pentru a-i determina să participe la vot.
  Or, aceasta presupunea prelucrarea datelor cu caracter personal ale cetățenilor înscriși pe listele electorale și care, în conformitate cu dispozițiile art.5 al.1 din Legea nr.677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, poate fi efectuată numai dacă persoana vizată și-a dat consimțământul în mod expres pentru acea prelucrare.În contextul dat, solicitarea adresată de Liviu Dragnea de a se colecta, extrage, utiliza și dezvălui către alte persoane, în mod ilegal, datele cu caracter personal ale cetățenilor înscriși pe listele de votare și care nu-și exercitaseră dreptul la vot “constituie un mod de exercitare a influenței și autorității sale în scopul de a se obține participarea la procesul electoral a alegătorilor care nu votaseră până atunci”.
  “În același timp, folosirea unor astfel de liste pentru a fi identificate persoanele și adresele lor și pe baza cărora activiștii de partid PSD și PNL să îi caute la domiciliu pentru a-i aduce la vot constituie implicit o formă de presiune asupra cetățeanului care înțelege că terțe persoane îi cunosc conduita avută până la acel moment în legătură cu procesul electoral. Mai ales în comunitățile mici, în special în cele din mediul rural, unde legătura dintre autorități și cetățeni este mult mai strânsă, o astfel de imixtiune în viața privată a membrilor comunității este resimțită mult mai puternic și este de natură să inducă o formă de presiune psihică”, se mai precizează în motivare.
  “Înalta Curte constată că rezultatul infracțiunii de folosire a influenței sau a autorității în vederea obținerii unui folos necuvenit pentru sine sau pentru altul s-a produs în momentul transmiterii acestor mesaje, nefiind necesară și întocmirea efectivă a listelor cu date personale, nicidecum a deplasării în teren, la domiciliul cetățenilor, pentru a se constata consumarea efectivă a infracțiunii”, afirmă judecătorii.
  Magistrații susțin că Liviu Dragnea ”și-a folosit influența și autoritatea impusă de funcția deținută, solicitând în diverse forme (adresă, mesaje SMS) luarea unor măsuri interzise de lege, în scopul mobilizării cetățenilor la vot pentru asigurarea succesului demersului inițiat de USL, constând în validarea rezultatelor referendumului prin folosirea de mijloace nelegale”.

  • No, dară vezi nu te ambala tare şi nu mai fi aşa de duşmănos cu PSD-ul, că numa ţ-or creşte hemoroizii de atât frustare politică…Înţeleg bine că l-ai iubit mult pe “suspendatu”, mâncător de fasole şi băutor de flote şi vi s-o zdruncinat tare creierii în cap ca să săvârşiţi “erata” salvatoare…Bată-vă norocu’ că cinstiţi mai puteţi fi!

 3. In fruntea CCR a facut mult rau Romaniei, tara care il plateste regeste, si dorea sa fie parlamentar ca sa castige si mai mult. Pacat !

 4. de cateva zile, pe homepage-ul acestui blog (cat si acum pe pagina unde scriu) este un Banner publicitar care are link catre site-ul oficial al partidului PRU si in care banner sta scris: PRU impreuna cu Victo Ponta”
  Domnule RT, aveti publiitate platita de PRU? daca puteti sa detaliati si eventual sa ne spuneti de ce este si alaturarea Victor Ponta – pRU pe un link care duce doar la site-ul oficial PRU
  Nerci

 5. pdl<pnl un partid care isi neglijeaza membri , cauta in alta parte oameni pentru functii politice ,ceace duce la neincredere si chiar la parasirea partidului iar simpatizanti sunt dezamagiti Doctrina liberala a fost parasita ia luat loc galceava , ura , incompetenta politica si nemernicia cuvintelor .

Leave a Reply