In timp ce Romania se confrunta cu o revenire in forta a pandemiei, cu cifre ingrijoratoare la infectari, decese si internati la terapie intensiva, Klaus Iohannis si PSD n-au gasit alta cale mai buna decat cea a unui razboi politic in public.

Preşedintele interimar al PSD Marcel Ciolacu a reacționat, marţi, după declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis. Ciolacu a scris pe pagina sa de socializare că parlamentarii formaţiunii nu vor ceda şantajului şi nu vor permite încălcarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor.

‘Nu ne şantajaţi cu pandemia ca să omorâţi democraţia! Preşedintele Iohannis susţine încălcarea drepturilor şi libertăţilor românilor dorită de Guvernul PNL şi şantajează Parlamentul. Vrea să ascundă astfel că Executivul a pierdut total controlul asupra pandemiei din cauza propriilor prostii. E doar vina Guvernului Orban că a încălcat drepturi şi libertăţi prin ordin de ministru. Aşa a ajuns să provoace o criză în care pacienţii infectaţi să plece din spitale. Este revoltător şi cinic să arunci în spatele Parlamentului tâmpeniile Cabinetului Orban”, a scris, marţi, pe Facebook, Marcel Ciolacu.

Social democratul susține că ”dacă există români care contestă existenţa virusului o fac, din păcate, folosind chiar cuvintele preşedintelui Iohannis din martie când spunea că virusul e o «simplă răceală»”.

”Dezastrul în care se află astăzi România, recunoscut astăzi inclusiv de Preşedinte, aparţine în integralitate Guvernului Său! Aţi avut toate pârghiile necesare gestionării eficiente a pandemiei. Dar aţi scăpat situaţia de sub control! NU mai încercaţi să găsiţi vinovaţi! Aţi trimis în Parlament, pe ultima sută de metri, ca de fiecare dată, o lege proastă, care încalcă flagrant drepturile şi libertăţile cetăţeneşti! Proiectul a trecut deja prin Camera Deputaţilor şi este dezbătut la Senat în comisiile de specialitate. Nu vom ceda şantajului şi nu vom permite încălcarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor. Soluţia este o lege clară, aplicabilă şi care să nu permită abuzuri. Asta vom şi face!”, a mai scris Ciolacu.

 

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat marţi alte 637 de cazuri noi de COVID-19 confirmate în ultimele 24 de ore, astfel că totalul a ajuns la 33.585.

30 de persoane au decedat, bilanţul deceselor ridicându-se la 1.931.

Numărul pacienţilor cu test pozitiv care au fost externaţi la cerere a ajuns la 658. Suceava înregistrează 4.188 de cazuri de îmbolnăvire, Bucureşti – 3.918, Braşov – 2.076, Argeş – 1.483, Galaţi – 1.316, Vrancea – 1.265, Iaşi – 1.084, Botoşani – 1.081, Neamţ – 1.006. Judeţele cu cele mai puţine cazuri sunt Satu Mare – 82 de cazuri şi Sălaj – 123 de cazuri.

La ATI, în acest moment, sunt internaţi 234 de pacienţi.

Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 868.478 de teste.

1 COMMENT

  1. Azi la voi, l-am auzit pe av.Cuculis sau cum se numeste, a spus ca exista lege pentru pandemie (lg 51 sau 53), dar daca ei habar nu au ce voteaza tacit sau nu, mai ales trantorul principal inconjurat de hahalere care spun ca au pregatire juridica, nu trebuia sa se ajunga la scandaluri si santaj la psd sa incalce obligatoriu constitutia, sa il faca pe trantor, marele mandru capcaun!

Leave a Reply