Preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a reluat tema aderării României la Spaţiul Schengen, într-o declaraţie făcută, miercuri, alături de premierul Viorica Dăncilă la Palatul Victoria, în urma unei întâlniri pe care cei doi au avut-o. Antonio Tajani consideră că procesul de aderare trebuie accelerat, pentru că odată cu intrarea în Schengen a ţărilor aflate în aşteptare, s-ar garanta mai bine frontierele şi securitatea zonei.

”Cred că a venit momentul să accelerăm aderarea României la zona Schengen, deoarece pentru a garanta mai bine frontierele noastre şi securitatea noastră, anumite ţări care încă sunt în aşteptare trebuie să intre cât mai repede în Schengen”, a spus preşedintele Parlamentului European.

Antonio Tajani a reluat această temă după ce, într-un editorial pentru cotidianul „Adevărul“, el a cerut statelor membre să nu mai blocheze procesul de aderare a României la Schengen.

“Principiul solidarităţii prevalează şi în cazul susţinerii aderării României la Schengen. România a îndeplinit de mai mulţi ani toate criteriile tehnice de aderare. Parlamentul European a fost şi va fi întotdeauna susţinătorul României în acest proces. Lansez acum un apel statelor membre care blochează procesul de aderare a României la spaţiul Schengen, să renunţe la această împotrivire”, a scris Tajani.

Antonio Tajani şi-a început miercuri dimineaţă vizita la Bucureşti, fiind primit la Palatul Victoria de premierul Viorica Dăncilă. Ulterior, a fost primit la Palatul Cotroceni de cătr epreşedintele Klaus Iohannis.

7 COMMENTS

 1. Da, dar nu vor olandezii. Pierd prea multi bani. Si cat timp din intrarea romaniei in Schengen olanda va pierde bani, aceasta nu va accepta.

 2. Tajani este un bun prieten al Romaniei ca de altfel a tuturor oficialilor italieni dar ce sa accelerezi cand ai doua viteze?!Mai au putine luni din mandat si cei care ne-au blocat intrarea nu vor ceda,cu preluarea ar fi ceva fiind mai toti aici in tara!Oricum capitolul asta pentru mine e incheiat,acum astept eu invitatie de intrare!

 3. Stiti ce e rusinos? Ca alesul se poarta ca un dusman, ca un apatrid cu noi, Romania.

  Germanii dupa razboi au fost crescuti/educati cu o ideologie de deficit de nationalism. La adunarile electorale Merkel e filmata indepartand drapelul german de pe scena pe care se afla. Ce au obtinut Aliatii din WW2 a fost o populatie germana docila si gata sa fie insamantata cu ideologia globalismului.

  Ca urmare Merkel considera ca insulta pe cineva daca il numeste patriot:
  https://uk.reuters.com/article/uk-germany-merkel-migrants/merkel-brands-opponents-of-u-n-migrant-pact-nationalists-idUKKCN1NQ1I1
  Merkel defended a United Nations agreement on migration in a passionate speech to parliament [on Nov.21], accusing its opponents of “nationalism in its purest form”.

  Tragedia este ca guvernul german a ajuns din nou sa conduca Europa, prin UE.
  Iar presedintele se poarta ca si cum ar fi luat ordine de la guvernul german sa ne calce in picioare sentimentul national.

  In felul asta, ne-a stricat Anul nostru Centenar, ceea ce face e resimtit ca lipsit de pietate fata de natia care i-a adapostit familia si neamul de veacuri, deci profund dusmanos. Ce rusine.

 4. Am vazut emisiunea ta de ieri si discutia ta cu Razvan Chireac despre Schengen.
  Am ramas total uimit cum omu ala iti explica clar (nu clar, f clar) ca daca o sa fim in Schengen, ruta migrantilor spre Europa o sa se mute pe la noi pt ca de la noi pana oriunde in Europa Schengen-ului nu vor mai exista granite, Pieleanu il aproba iar tu fara niciun argument logic ba chiar cu temarcibpenibile si pe langa subiect ii spuneai ca nu are dreptate. Imi aduc aminte de emisiunile cu Dana Grecu si de timpul cand vb mai putin in emisiuni si m-a cuprins aleanul;))
  Faptul ca emisiunea ta e pe trend descendent (cei care cumosc macar ceva marketing imi vor da dreptate) este aratat chiar si de la calupurile de publicitate din timpul emisiunii tale si diferenta fata de cele imediat dupa emisiunea ta.
  Ale tale sunt mai mici si 80% reclame cu medicamente, cele care sunt imediat DUPA emisiunea ta (cand se presupune ca lumea se aduna la tv ca sa irmareasca emisiunea urmatoare) sunt duble ca durata si mai variate ca produse.
  Desigur, daca p’aia cu Schengenu’ n-ai prins-o, n-am pretentii la asta cu reclamele:))
  Da’ asa explicatii si comentarii penibile ca ieri date celor doi invitati care spuneau asa o chestie de bun simt (iar pe Pieleanu chiar nu-l apreciez) mai rar am vazut!

 5. UE vrea sa ne trimita cu forta migranti arabi si africani, asta e singura miza si acum au nevoie sa-i mai mute de la ei pe aia care ei ii resping….

  Iar mamelucii de la conducerea tarii, din frica, slugarnicie si ignoranta, nu au nici o replica. Nici un plan, decit sa se poata lauda ca “au bagat Romania in Schengen”. Ar fi in stare sa vinda orice pentru o lauda… pentru acceptare…. il exclud pe Iohannis dintre mameluci, ca el demult a fost pentru migranti… stiti doar indemnul lui: “sa faca ce i se spune!” Probabil ca el e primul care “face ce i se spune”…
  Si nimeni nu are curajul sa spuna clar citi migranti au venit, pe unde sunt si citi se mai pregatesc sa vina. Cumva, alte cote obligatorii decise de nemti?

  Pregatirea psihologica a inceput: “oamenii de afaceri”, multinationalele, nu mai au muncitori, trebuie sa-i aduca din Vietnam… dati ba salarii si o sa aveti si muncitori!
  Cerere si oferta, ba capitalistilor, nu naturalizarea a zeci si sute de mii de alogeni care au alta cultura, alta religie, nu stiu limba, n-au educatie, sunt neintegrabili si nici nu vor sa se integreze si multi din ei sunt deja sau sunt potentiali infractori …. doar ca sa va faceti voi “planul de afaceri”… de fapt, e planul de conducere globala prin exacerbarea si crearea de “minoritati” in paralel cu noua doctrina de “dictatura a minoritatii”

Leave a Reply