Colegul meu Mircea Badea, realizatorul emisiunii In Gura Presei la Antena 3, un tip intransigent si care nu menajeaza pe nimeni, si-a spus opinia despre participarea mea la dezbaterea organizata de Klaus Iohannis si intrebarile pe care le-am pus. Ii multumesc lui Mircea pentru cuvintele sale (timecode de la 10,42)

 

Iata intrebarile puse de mine aseara lui Klaus Iohannis si raspunsurile presedintelui :

Bună seara, domnule Președinte. Radu Tudor, realizator Antena 3. Sunteți un
politician de factură liberală, ați fost membru al Partidului Național Liberal și candidați din partea Partidului Național Liberal. Am considerat întotdeauna ca jurnalist că datoria unui liberal este, din punct de vedere doctrinar, să apere drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor. În mod indiscutabil, în mandatul dumneavoastră, din această perspectivă aerul a devenit mai respirabil în România, dar în același timp, tot în anii mandatului dumneavoastră, primul dumneavoastră mandat, Înalta Curte de Casație și Justiție, Curtea Constituțională, CSM, Inspecția Judiciară au scris negru pe alb despre încălcări ale legii, ale Constituției și abuzuri săvârșite de anumiți magistrați. Dumneavoastră ați avut un discurs primit cu foarte multă căldură în ianuarie 2015, la sediul CSM, și o să vă întreb de ce atât de puține sancționări ale abuzurilor din partea dumneavoastră? De ce nu ieșiți mai des în  calitate de politician și om de stat cu viziune liberală să apărați drepturile și libertățile fundamentale? De ce o diferență atât de radicală între discursul din ianuarie 2015 de la CSM și ce a urmat în anii următori?

Președintele României, Klaus Iohannis: Aici ați atins o chestiune foarte sensibilă și cred că este foarte bine să discutăm despre această chestiune. Este vorba evident de independența justiției. Sigur, aș fi putut să merg în CSM și să încerc să impun un anumit punct de vedere. Aș fi putut să fac presiuni publice asupra sistemului de justiție, dar eu cred, chiar cred în independența justiției și în nevoia independenței justiției și m-am abținut de la toate aceste lucruri. Dacă în anumite abordări instituționale, în interiorul sistemului de justiție au existat abateri de orice fel, atunci aceste chestiuni trebuie lămurite acolo unde spune Constituția că se lămuresc, în CSM, fără Președintele României. Faptul că eu am dreptul să merg acolo și să
iau parte nu înseamnă că am drept de vot și cred că dacă reclam de la toți politicienii să nu se amestece în actul de justiție să nu se atingă de independența justiției, atunci acest lucru trebuie să fie cu atât mai valabil pentru Președintele României și, din acest motiv, mă exprim și sunt de-a dreptul un fan al independenței justiției și las entitățile care constituțional au dreptul să se ocupă de aceste chestiuni să se ocupe.

Radu Tudor: O scurtă chestiune, dumneavoastră spre deosebire de alți politicieni aveți alte atribuții constituționale. În Legea fundamentală se scrie clar: vegheați la respectarea Constituției. Aveți și această calitate de a numi procurori și judecători și evident că nu mi-am dorit niciodată să intrați în justiție sau să aveți imixtiuni, așa cum au făcut din păcate alții. Mă gândesc însă la exemplul public pe care puteți să îl dați și la continuarea discursului, în sensul protejării drepturilor și libertăților fundamentale și a unor, să spunem, mecanisme judiciare corecte de tip european.

Președintele României, Klaus Iohannis: Da, cred că trebuie să fim foarte corecți aici. Nu putem să punem în balanță drepturile omului contra independenței justiției. Și unele, și celelalte trebuie apărate cu tot ce avem la dispoziție în Constituție.


Stirea www.antena3.ro 

https://www.antena3.ro/actualitate/mircea-badea-radu-tudor-a-fost-absolut-ok-cu-intrebarile-pe-care-le-a-pus-in-conventia-respectiva-546806.html

Mircea Badea a apreciat prestația jurnalistului Radu Tudor, la dezbaterea lui Klaus Iohannis cu formatorii de opinie, arătând că a avut „un moment de geniu” atunci când l-a expus pe premierul Ludovic Orban și i-a cerut să-i adreseze o întrebare dificilă lui Klaus Iohannis.

”Radu Tudor a fost absolut în regulă, plus momentul genial cu Ludovic Orban, unde practic l-a dezbracat pe Ludovic Orban. E important Ludovic Orban, e prim-ministrul României. Nu vreți să știți cum reacționează spontan prim-ministrul României, într-o situație? Am văzut, superb”, a spus Mircea Badea.

Badea a atins si episodul privind întrebarea lui Radu Tudor despre abuzurile din Justiție și spune că, în contextul dat, nu putea să scoată mai mult de la președintele Iohannis.

”A pus întrebarea cu abuzurile. A fundamentat-o bine. Și i-a adus aminte foarte bine despre începutul mandatului domnului Iohannis, cand avea un cu totul și cu totul alt discurs. Pe care l-a schimbat fără niciun fel de greață. (…) Sigur, că dacă ar fi fost în paradigma Dăncilă, și acolo s-ar fi dezbătut subiectul abuzurilor din Justiție și felul în care nu a reacționat niciodata Iohannis altfel decât apărându-i pe abuzatori, acolo ieșea cu harmalaie. Dar nu era cazul în ecuatia respectivă”, a spus Mircea Badea.

”Și, sigur că l-a întrebat de ce v-ați schimbat discursul. Ca Iohannis nu a răspuns, de fapt, la această întrebare….ok, acuma să se fi apucat acolo Radu Tudor, repet, în acea ecuație cu care ai fost de acord, să zică: domnule, stați puțin că nu ați răspuns la întrebare! Nu era contextul..” a concluzionat Mircea Badea.


Președintele României, Klaus Iohannis: Numai o clipă, permiteți-mi să aflăm de la cineva dacă televiziunile au intrat în publicitate, ca să nu vă punem în situația total neplăcută să vorbim peste publicitate. Avem o info? Suntem live. Domnule Tudor, sunteți live. V-aș ruga să îmi dați un semn – ne oprim și continuăm. Este evident că mai continuăm un pic și după calupul publicitar, dacă mai aveți răbdare. Mai aveți? Domnule Tudor!

Radu Tudor: Domnule Președinte, mulțumesc! Aș vrea să vă întreb – dumneavoastră cât faceți până la Sibiu?

Președintele României, Klaus Iohannis: Cât fac cu ce?

Radu Tudor: În general cu ce putem să mergem și noi, pământenii, că elicoptere nu s-au dat în programul „primul elicopter”, de exemplu, să putem ajunge mai repede. Vă întreb cu un scop cât se poate de precis, cu mașina cât faceți?

Președintele României, Klaus Iohannis: Cu mașina cam patru ore.

Radu Tudor: Am venit, în calitate de jurnalist, la Summitul de la Sibiu, mi-a plăcut foarte mult cum arată orașul. Sunt încântat de fiecare dată când pot să merg în regiunile istorice ale României, de aici din București, și v-aș ruga dacă se poate să mă ajutați și pe mine să ajung mai repede la Sibiu, în sensul că, dacă se poate, să fiți mai puțin indulgent cu guvernul condus de domnul Ludovic Orban, pe care îl văd acolo zâmbind, și îl salut, și cred că e bine că e prezent aici.
După șapte ani de promisiuni neonorate, cred că infrastructura rutieră, feroviară, chiar și cea medicală românească, reprezintă un domeniu de eșec rușinos. Nu se poate să avem cea mai mică viteză a trenului din Europa. Nu se poate să facem cinci ore 270 de km. Și asta vorbesc de Sibiu. Astăzi am fost la Deveselu și am făcut trei ore și jumătate 180 de km. Sunt chestiuni de civilizație europeană și vă rog, domnule Președinte, ca după 24 noiembrie, dacă se poate și dacă considerați necesar, să puneți un pic în planul doi războiul cu PSD și să punem în planul întâi, împreună, războiul împotriva incompetenței, împotriva leneșilor și a
indolenților care după 30 de ani nu au fost în stare să dea țării un spital și o autostradă completă. Și vreau să ajung și la Sibiu, și la Timișoara, și în alte locuri, și vreau ca regiunile istorice să fie legate între ele. Prin puterea dumneavoastră și prin ceea ce puteți genera în societate, că am văzut ce curente se nasc în urma inițiativelor și declarațiilor lui Klaus Iohannis, cred că putem stimula și scoate din lâncezeală acest domeniu strategic al infrastructurii.

Președintele României, Klaus Iohannis: Păi, să vă spun ceva, eu sunt ferm hotărât să facem lucrurile acestea și sper că nu am fost înțeles greșit. Acum, după 30 de ani de tranziție și dispute profunde între diferitele formațiuni, este cazul să ajungem în situația în care un Președinte care știe ce trebuie făcut și cum trebuie făcut, împreună cu un guvern care dorește să rezolve aceste mari probleme, să ajungă în situația să se apuce de treabă. Și am spus de mai multe ori că am o colaborare deja acuma foarte bună cu Guvernul, că discutăm, că abordăm împreună aceste chestiuni. Însă, o spun aici de față cu toți, nu vreau să fiu înțeles greșit. Eu voi fi forte ferm, ca să nu zic chiar intransigent. Aceste discuții trebuie să producă rezultate.
Și aceasta va fi abordare a mea, și nu am nici eu, nici românii, nu avem timp să ne pierdem în discuții de complezență între Președinte și Guvern. Ceea ce discutăm vreau, și o să am grijă să se întâmple, să ducă la rezultate practice.
Că vorbim despre infrastructură, aceste chestiuni au fost discutate într-o primă rundă, este vorba despre autostrada promisă de mult, coridorul care trebuie să se închidă între Sibiu și Pitești. Este vorba de drumul expres între Craiova și Pitești, promis marilor constructori de automobile. Este vorba de autostrada Moldova. Este vorba de a lega Ploieștiul de Brașov, prin Valea Prahovei, pentru a ajunge odată și odată să avem legături real folosibile și fezabile între provinciile istorice. Aceste lucruri nu vreau să le promit, că de promis au promis toți, eu vreau să le facem.

Radu Tudor: Și încă o chestiune, domnule Președinte, pe un subiect care îmi este foarte apropiat. Mi-aș dori foarte mult ca, în cazul în care obțineți al doilea mandat, să vă implicați mai mult pe lângă comunicarea publică, pe care o regretați ca fiind deficitară în primul mandat, în a transmite evaluări publicului în legătură cu amenințările la adresa apărării și securității României.
Trăim într-un mediul din ce în ce mai complicat, foarte puțină lume conștientizează ce mare pericol vine de la Est, care se manifestă prin manipulări, prin fake news, printr-un război hibrid, prin atacuri cibernetice, printr-o formă de manipulare a maselor, care sunt stimulate în mod fals către un patriotism, să spunem, nereal, către curente suveraniste și fals naționaliste, care de fapt maschează niște sentimente antieuropene și antioccidentale. Eu consider că aceste curente sunt extrem de periculoase pentru România și că vocea Președintelui trebuie să aducă în spațiul public aceste subiecte mai des, având în vedere autoritatea sa de șef nemijlocit al politicii externe, dar și de Președinte al Consiliului Suprem
de Apărare a Țării.

Președintele României, Klaus Iohannis: Da, pot să vă spun că împreună cu autoritățile, cu instituțiile din domeniul securității naționale, lucrăm la aceste chestiuni și lucrăm foarte serios. Evident, partea de Armată se vede cel mai bine, fiindcă pentru Apărare am pus la dispoziție 2%, care include mari proiecte de dotări, dar și instruire. Și apropo de dotări, noi suntem dintre țările care alocă din banii puși la dispoziție pentru Apărare o cotă foarte mare pentru dotare. Deci, nu prăjim banii, cum se spune, ci îi folosim pentru a moderniza real și dotarea Armatei, dar, împreună și cu celelalte instituții din domeniul securității naționale, lucrăm foarte aplicat și cu rezultate foarte bune pe această zonă. Multe dintre aceste chestiuni nu pot fi făcute publice, din motive lesne de înțeles, dar aici pot să vă spun, în măsura în care această comunicare ajută – se va face

 

27 COMMENTS

  1. Un adevarat jurnalist il intreba pe johannis daca atunci cand a cerut public demisia procurorului sef DIICOT corespunde cu raspunsul dat.Dar unde nu-i, vorba lui Cristoiu, nu-i. Poate altadata se duc jurnalisti adevarati la suiete cu presedintele”moderator”. Sau cand vrei intrebari te sfatuiesti cu Liviu Plesoianu.Cat despre Badea ce ai fi vrut sa te faca praf? Sau Ciuvica in emisiunea de aseara a lui Gadea la care ai participat si tu? Am vazut ca nu ai spus nimic dupa interventia lui Cristoiu si criticile lui. Asta spune multe.

    • m-ai cum sa multumesti toti talibanii psd. sfaturi pt presa dau jurnalistii, nu politicienii. lui cristoiu nu i-0am dat niciodata vreo replica, nici macar atunci cand ataca Antena 3. restul, fiecare cat poate, cat il duce capul

    • Când ești jurnalist și totodată posesor de bun simț, nu poți întinde coarda, întodeauna vei avea un „hold on” pentru că asta ține de structura umană a ta și la urma urmei, de respectul pe care-l afișezi și cel pe care-l aștepți în schimb. Radu Tudor nu putea sub nici o formă să înceapă acolo un circ de prost gust, de aceea a acționat subtil și extrem de fin, sarcasmul și „circul” putând fi perceput doar de un segment inteligent al audienței. În altă ordine de idei, formatul seratei a fost de așa natură stabilit încât să nu-l poți deranja pe președinte direct, așa cum făceau jurnaliștii la conferința de presă a doamnei Dăncilă, și chiar dacă ai fi încercat să-l deranjezi, cum de altfel Radu Tudor a făcut-o clar adresând întrebarea referitoare la abuzurile în justiție, nu aveai cum să obți un răspuns real, președintele ar fi ocolit orice răspuns ferm la astfel de întrebări.

      Radu Tudor e capabil sa pună întrebări incomode mai mult de 24 ore în continuu, și nu doar președintelui, oricărui politician din țara asta, dar nu o face de cele mai multe ori atunci când știe că nu are sens, deoarece răspunsurile nu se ridică la calitatea întrebării, sunt generale și lipsite de substanță. Urmărește-l pe Radu Tudor în emisiunea sa și o să observi de multe ori cum pune întrebări importante invitaților, primește răspunsuri mizerabile și fiind dezamăgit, uneori chiar scârbit de felul în care invitatul tratează atît gazda cât și telespectatorul, schimbă foarte subtil toată direcția dialogului, am văzut asta de foarte multe ori. Eu înțeleg perfect de ce face acest lucru, cine nu înțelege să se uite în oglindă și în jurul său, să se întrebe dacă merită cei din jur și reflecția din oglindă, să facă altceva.

      Radu Tudor a demonstrat aseară pentru toți cei care-l urmăresc și înțeleg, că va pune întodeauna cariera în fața oricărui alt interes, și asta nu e puțin lucru în ziua de azi când 90% din presa româneasca este de fapt un organ de propagandă infectă al regimului, cu tot ce înseamnă el.

      • Multumesc pentru precizari. Din pacate, apetenta pentru circ, injuratura, suduiala si punerea la pamant a interlocutorului este dominanta in poftele publicului putin educat

        • Cu plăcere, însă nu aveți de ce să-mi mulțumiți, eu trebuie să vă mulțumesc că stați pe metereze de zeci de ani. E inadmisibil așa ceva, simt că trebuie să lovesc cu cuvinte și să forțez cât pot culturalizarea, indiferent de mediu. Am observat zilele astea cum se vorbește despre „deficitul de democrație”, iar acum observ cu tristețe cum sar unii la gâtul unui jurnalist extrem de echilibrat și profesionist. Mulți au falsa impresie că jurnaliștii, care sunt câinii de pază ai democrației, trebuie să și sară la gâtul politicienilor, să înșface cu putere și să rupă. Se întâmplă acest lucru pentru că după 30 de ani de la căderea socialismului, marea majoritate a cetățenilor din această țară nu au înțeles absolut nimic din democrație, nici din felul în care acesta trebuie să funcționeze. Este grav totuși să nu înțelegi rolul jurnalistului, acela de a identifica derapaje democratice și de a le transmite publicului larg, atât. În urma acestui proces, este de datoria cetățeanului să reacționeze în consecință, tot prin mijloace democratice, începând cu votul și terminând cu protestul, și absolut orice alt mijloc admis ca fiind democratic între cele două. Acum imaginați-vă toți, cum se simte jurnalistul care își face corect meseria, dar nu constată nici un răspuns din partea celora între care faciliteaza fluxul de informație (mediu politic – public). Eu aș fi renunțat demult, dacă eram jurnalist, dar întotdeauna voi avea un respect deosebit pentru jurnaliștii care nu renunță și continuă să lupte, chiar și atunci când au impresia că luptă cu morile de vânt. În această categorie intrați domnule Radu Tudor, un jurnalist care va lupta până în ultima clipă pentru idealul democratic în care credeți și pe care ați ales să-l serviți practicând jurnalismul la cel mai înalt nivel cu putință. Cred că va trebui să afișați în emisiuni principii democratice, să trepanați publicul și să le sădiți în capul celor care trăiesc dincolo de gardul care delimiteaza democrația și societatea democratică, deși nu e rolul presei să facă educație, se prezumă că publicul e într-un proces continuu auto-educațional… Extrem de trist!

        • …dar in schimb, la dvs., injuratura, pentru cei care va critica, nu este tot dominanta si va satisface niste ”pofte” greu de inteles? Intrebarile au fost de Gâgă, culmea e ca ma si asteptam la ceva insignifiant, pentru ca nu aveti curaj si santeti aservit! Curajul dvs se reduce la noi care postam ceva ce va enerveaza, la unii invitati din emisiune si la cei pe care ii catalogati aiurea ”cu rusii”! De ce nu l-ati intrebat pe Johannis despre contractele semnate in SUA cu Maior, despre miliardele de euro pe care guvernul liberal le va directiona catre armata americana si catre NATO? Sau macar despre Schweighofer …, ca de-asta vin ursii in localitati, pentru ca padurile sant suprimate iar ocolul silvic nu le mai pune mancare in foisoare, asa cum se obisnuia inainte de 1989! Dar probabil astea sant chestiuni pro-ruse sau de la ”talibani psd-isti” care va ataca!

  2. 1. “Aș fi putut să fac presiuni publice asupra sistemului de justiție, dar eu cred, chiar cred în independența justiției și în nevoia independenței justiției și m-am abținut de la toate aceste lucruri. ”
    Asa cum a facut imediat apel la parchet sa ancheteze Jandarmeria dupa 10 august. Ati tacut! Ba mai mult cand a fost atins subiectul ati lasat impresia ca ii dati dreptate.
    2. “pentru Apărare am pus la dispoziție 2%” De unde? Din bugetul tarii!!! Platit de noi! Daca taia din bugetul de vacante intelegeam sa se laude. In cel mai rau caz 2% a dat guvernul PSD. Nu el!
    Ati tacut
    3. Nu e normal ca intrebarea sa fie mai lunga decat raspunsul. Cu o singura conditie: intrebarea sa nu fie asa pentru a ridica mingea la fileu. Pentru a permite sa se agate de orice idee din intrebare pentru a da un raspuns.
    Pacat!
    Ce primiti? Un post de ambasador? Va urmaresc de ani de zile dar acum m-ati dezamagit.
    Sa zic si ceva de bine: fata de colega de la Romania TV (C. Sincai) ati fost un adevarat leu! A terminat C. Sincai doctoratul la ANI?

  3. Well, ca una ce n-a avut timpul necesar pentru a urmări in direct așa zisa dezbatere finala dintre candidații Johannis și Dancila—ma aflu la șapte ore distanță de România—voi comenta dublul eveniment electoral precum și prestatia fiecăruia dintre candidații respectivi in fata presei pe baza extraselor prezentate la “Sinteza Zilei“. Johannis a fost egal cu el însuși, adică aceeasi caricatura de intelectual și om de stat pe care o vedem de cinci ani încoace iar Dancila și-a depasit imaginea fabricata de adversari comportandu-se precum caporalul cel dârz rămas pe metereze după moartea ofițerilor superiori. Vedeta absoluta: presa, care s-a comportat, la randul ei, conform așteptărilor, cea invitata de Johannis făcându-și meseria cum s-a putut și s-a priceput in condițiile date, cea strânsă, ca la meci, in jurul lui Dancila dându-se peste cap sa arate cât mai neprofesionista posibil. Evident, deci, ca cea mai buna prestație jurnalistica a aparținut unui amator, recte, studentului anonim care l-a tratat de impostor pe Johannis, gazda evenimentului de la BCU, rarii profesioniști prezenți pe teren- ca Radu Tudor, de pilda- fiind nevoiți sa joace după, dar și împotriva regulilor impuse de gazda, adică sa susțină onoarea breslei in condițiile de impostura generalizată impuse de organizator. Concluzie: vai de capul cui va încerca sa-și facă meseria, oricare ar fi acesta, dar, in special, meseria de jurnalist, in următorul cincinal! La treizeci de ani de la revoluție am ajuns de unde-am plecat, cu un șef de stat “academician” fără educație elementara (șapte ani de-acasă), plutoane de reeducare “in munți”, publicitate deghizată in presa de informație și studenți gata s-o ia la picior spre țări “normale” unde sa-și poată face, la naiba, meseria pentru care s-au pregătit in școlile românești. Trăiască iubitul conducator!

  4. Domule Radu Tudor in loc sa admiteti faptul ca puteati sa aveti o prezenta mai combativa,dovedind ” impartialitate”aveti obraznicia de a vorbi urit cu cei multi care va critica.Va credeti un guru al televiziunilor si al problematicii militare,va inselati,prezenta dv. tine de cu tot altceva.Referitor la emisiunea de astazi,gluma de pe net este despre prestatia dv jalnica.Un adevarat roman asa cum am mai spus este proroman nu proamerican cum va declarati dv.
    Fara nici un pic de respect

      • Domnule Tudor, chiar nu conștientizați că v-ați dezbătut în cerc la BCU? Invocarea Rusiei sau a pro-rusismului e tot ce puteți în materie de argumentare? Vorbiți de influența Moscovei în condițiile în care dvs. ați spus că aerul a devenit mai respirabil de când e Iohannis președinte? Deși nu cred că este cazul României de azi, o dictatură așa începe – cu lipsa de spirit critic a presei și cu obediența jurnaliștilor (din diverse motive – de la oportunism la frică). Abia apoi intervin procurorii și serviciile, după ce se creează cadrul. Nu toți cei care nu vor să lustruiască ghete americane sunt pro-ruși. Nu puteți ieși din paradigma asta, e evident, dar nu încercați să demonstrați că ceea ce ați făcut acolo, la bibliotecă, a fost un act democratic. Mă refer aici la toți cei selectați să participați și să puneți întrebări. Singura întrebare validă în contextul campaniei electorale a fost cea pusă de acel student, întrebare care v-a de-validat pe toți ceilalți. Ieri, unii căței ai democrației au „lătrat” la un candidat, în timp ce alții s-au gudurat pe lângă celălalt.

        • vad postari ca ale dvs generate probabil de un deranj vizibil legat de intrebarea pusa despre abuzurile din justitie. stiu ca va doreati evitarea acestui subiect de fata cu iohannis. asta e, s-a intamplat, nu a iesit cum credeati dvs. despre restul “evaluarilor”, Dumnezeu cu mila lui…

          • Adevărul e că l-ați făcut praf cu întrebarea despre abuzurile în justiție. Ce credeați că o să răspundă? De altfel, candidatul își exprimase deja, cu câteva zile în urmă, părerea pe acest subiect. De ce nu l-ați întrebat, de exemplu, de ce nu mai avem o lege offset, dacă tot se pompează miliarde din bugetul țării către industria de apărare a SUA..Printr-o lege offset se mai întorceau niște bani. Sau poate îi cereați să infirme cele scrise aici: https://www.catavencii.ro/prea-pe-fata/

      • Revin cu o precizare,asta pentru ca nu intelegeti si va purtati ca un taliban.Sunteti un sablonist si in ceea ce faceti copiati comportamentul americanilor care daca nu le convine gindirea altora ii acuza de comunism.Nu astept nici o recompensa de la rusi,eu sunt roman si lucrul acesta este suficient pentru mine!Am avut ocazia sa-i cunosc .org americani bine.Sa stiti ca nu au nici un respect fata de tradatori.
        Nu mai jigniti si nu mai fiti asa plin de sine, nu exista acoperire!

        • nu la gandire ma refeream, ci la absenta ei din partea celor care jignesc si sunt nesimtiti. e simplu. cat despre elucubratiile cu “americanii|, fiecare cu nivelul sau cultural…. sanatate !

      • .. probabil ca dvs v-a dat deja un premiu USA si NATO! In afara de leafa! Iar eu in postare, tocmai asta am semnalat: ce au semnat Maior si Johannis in SUA, fara sa aiba competente si fara sa ii intrebe cineva ceva! La ce au angajat tara?

  5. Nu combat reactia “telespectatorilo”. In proportie de 95% sunt decenti si echilibrati. 5% sunt probabil primitivi si adulatori de fake news, asa ca dvs. drept pt care apartineti locului numit spam

  6. Domnule Radu Tudor, va rog sa ne comunicați ce post vizează soția dumneavoastră în cadrul Ministerului de Externe al guvernului Orban I-ul.
    Cu din ce in ce mai puțin respect,
    Un ofițer MApN in rezerva

Leave a Reply