Mircea Badea a postat pe blogul sau un text cu titlul :

“In sfarsit, Ponta a fost destept !”

Si a refuzat sa dea declaratii procurorilor. Este un drept! Ca martor esti obligat sa dai declaratii. Ca urmarit penal e dreptul tau sa taci.

Am mai spus-o de o mie de ori: aceasta este calea INTELIGENTA. Prostalaii si pampalaii se vor duce ca oile la taiere pentru ca vor “sa-i convinga pe procurori de nevinovatia lor”. E gresit!! Mereu procurorii vor profita de afirmatiile inculpatului, le vor trunchia, le vor interpreta tendentios, vor face toate ticalosiile de care sunt capabili folosind materialul clientului.

Noima refuzului de a declara este urmatoarea: procurorule, esti profesionist, ai dovezi, trimite-ma in judecata! Eu nu te voi ajuta cu nimic.

 

19 COMMENTS

 1. Da,e o strategie si asta sa nu declari nimic pt ca ar putea sa se intoarca impotriva ta dar asta nu inseamna automat ca procurorii nu au dovezi asta dorind sa insinueze de fapt domnul Badea.Asta este procedura,cel inculpat este intrebat daca doreste sa dea declaratii in favoarea sa.Nu inteleg de unde aceasta incrancenare impotriva procurorilor isi fac meseria,doar hotii ar trebui sa aiba aceasta mentalitate.Ca mai raspund la comenzi politice…asta e o alta discutie dar nu trebuie amestecate lucrurile.Aproape totul e politizat azi inclusiv posturile TV.

 2. Vad ca vi se pare normal ca un penal sa conduca Romania! Romania nu va progresa cu oameni dinastia in fruntea tarii! Ce repere mai are societatea? Ce exemple de urmat au copiii nostri? PROMOVATII ! Promovati ideea ca daca esti in partidul de guvernamant poti fura linistit ca o sa fi spalat si aparat atat de majoritate cat si de televiziunile de casa!

  • Asa e, oliviule. Nu ni se pare normal ca unul cu 6 case, bugetar fiind, unul care a vandut copii, unul care vrea guvernul lui, sa conduca Romania.

   • pe povesti de babe auzite la televiziuni nu se acuza oamenii! Tu nu ai aflat inca la cei 14 ani ai tai ca justitia nu se face la televiziuni si in piata de muraturi ci in institutiile abilitate prin lege!

    • Sigur, sigur. Pacat ca institutiile abilitate prin lege precum dna, nu au nici o treaba cu basaul si restul gastii sale.

     • Din ticalosiile pe care le fac acum basisto-iohannistii si justitia confiscata de ei nu va iesi ninic bun pentru populatie si cand or sa inceapa sa curga consecintele nasoale pentru toata lumea va veni oricum ziua platii pentru toate astea.Caci in viata cine seamana vant,negresit culege furtuna.Si nu cred ca slugile ticalosilor de acum vor mai scapa ca atunci ,dupa revolutie,cum au scapat slugile lui ceausescu.

    • Ai perfecta dreptate, justitia nu se face la televizor ,ci anume in institutiile abilitate. A fost Ponta judecat cumva si nu stiu eu ? Stiam amandoi raspunsul, NU, atunci de ce ii pui eticheta de penal? parca justitia este infaptuita in urma unei sentinte finale a unei institutii abilitate cum ai zis chiar tu

     • atat au IQ-ul. Daca esti acuzat de ceva esti penal!
      Penal esti in momentul in care ai trecut printr-un proces si condamnat.
      Dar………….. melteni!

 3. Ar fi fost chiar culmea ca un fost procuror sa nu stie macar acest lucru elementar. Atunci chiar ca trebuia sa scoata Ponta din CV si anii de procuror cum a renuntat la doctorat!

 4. Dar totusi, se poate aplica aceasta tactica si in fata judecatorului? Nu de alta dar si judecatorul pune intrebari si oricum ajungi in fata lui. Poti sa taci si acolo si sa ii spui aluia sa te condamne daca are el dovezi solide? Tare imi este teama ca nu asa ca aceasta tactica ce pare absolut normala la prima vedere are si riscurile ei.

  • D-le Mihail, tocmai asta este ideia,ca inculpatul vine cu apararea si documente care sa combata rechizitorul facut de DNA in fata instantei,si nu cu declaratii si alte documente depuse la parchet la care se mai poate audauga o virgula sau un alt… dar dosarul merge la instanta cu documentele parchetului….

 5. păi repetă de 10 ani aceslaşi lucru că românii pricep uşor! mostră mai clară ca oncle leo nu se putea. la toţi care declară chiar dacă sunt în funcţii care ar trebui să inducă încrederea populaţiei în justiţie, că au încredere în justiţie, să aibă parte de ea aşa cum au avut toţi cei care au declarat la fel şi acum zac la răcoare. succes!

 6. „Victoria Nuland: În România, avem un parteneriat prin care pregătim procurorii să identifice, să investigheze şi să trimită în judecată cazurile de corupţie. ‪Coruptia‬ rămâne o problemă în această regiune. Slăbeşte democraţiile, creşte şomajul şi tulburările civile. Deschide vulnerabilităţi pe care autocraţii, statele petrolifere şi extremiştii violenţi le exploatează, deschizând uşi prin care cumpără politicieni, subminează guvernarea democratică şi statul de drept. Pentru a limita acţiunea forţelor anti-democratice, SUA este partener cu Europa Centrala şi de Est în Emerging Donor Challenge Fund”

 7. Iesiti in strada si spuneti astea…nu inrositi firele internetului…vocea muta nu rezolva nimic 😉

Leave a Reply