Şedinţa plenului reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a început miercuri după-amiază, premierul desemnat, Sorin Grindeanu, urmând să solicite votul de încredere al Parlamentului pentru lista miniştrilor şi programul de guvernare. Grindeanu şi-a început discursul din plenul reunit al Parlamentului în care cere votul de încredere mulţumind PSD pentru propunere şi afirmând că Sevil Shhaideh ar fi fost o variantă “excelentă” de premier. El a mai spus că obiectivul Cabinetului său este ”România normală”, care să cuprindă toate ţintele guvernărilor anterioare la un loc şi a promis că angajamentele făcute de PSD în campanie vor fi respectate, scrie news.ro.

Premierul desemnat, Sorin Grindeanu, a afirmat că Guvernul pe care îl va conduce va ”forţa” autorităţile statului să accepte plata online a taxelor şi impozitelor, iar acele dări care nu vor putea fi plătite online până la 1 ianuarie 2018 vor fi desfiinţate automat.

“Într-o ţară normală cetăţenii nu stau la cozi interminabile pentru a plăti nenumărate taxe şi dări la stat. Nu! Aşa ceva nu se întâmplă într-o ţară normală”, a spus Sorin Grindeanu, elogiind Parlamentul pentru adoptarea rapidă a Legii PSD privind eliminarea a 102 taxe nefiscale.

El a spus însă că această măsură nu este suficientă şi “trebuie să mergem mai departe”.

“Să forţăm autorităţile de stat să implementeze plata online a taxelor, astfel încât până la 1 ianuarie 2018 toate taxele care nu pot fi plătite online să fie automat desfiinţate”, a afirmat Grindeanu.

Premierul desemnat, Sorin Grindeanu, a afirmat, miercuri, în discursul său din Parlament, că obiectivul Guvernului său este ”România normală”, care să cuprindă toate ţintele guvernărilor anterioare la un loc, promiţând că toate angajamentele făcute de PSD în campanie vor fi respectate.

“S-a vorbit despre România puternică, despre România prosperă sau despre România corectă, despre România fără birocraţie sau despre România eficientă. Eu vă propun astăzi, însă, o altă ţintă, care în opinia mea le include pe toate celelalte menţionate anterior. Eu vă propun România normală”, a spus Grindeanu, în discursul său.

El s-a angajat ca la finalul mandatului Executivului România să devină ”o ţară normală”, în care oamenii “să trăiască bine” şi să se bucure de aceleaşi drepturi şi libertăţi de care se bucură şi majoritatea cetăţenilor europeni.

“Îmi doresc o ţară normală, în care lucrurile să fie aşa cum e normal să fie. Îmi doresc o ţară în care anormalul să fie o excepţie, şi nu o regulă, cum pare a fi astăzi în foarte multe domenii de activitate. Primul semn de normalitate este ca politicienii aleşi în funcţii publice să respecte ce au spus în campania electorală”, a spus Grindeanu.

Premierul desemnat a promis că Guvernul său va pune în practică “toate măsurile prezentate de PSD”.

“Este normal să existe o răspundere politică a partidelor câştigătoare în alegeri şi este la fel de normal ca această răspundere să se reflecte în programul de guvernare susţinut de aceste partide”, a afirmat el.

Sorin Grindeanu a enumerat mai multe componente ale programului de guvernare al PSD, afirmând că aplicarea măsurilor vor reprezenta “normalitatea”, precum creşterea economică, debirocratizarea şi justiţia socială.

Drept raspuns, Raluca Turcan, presedintele PNL a declarat de la tribuna Parlamentului ca acest guvern este o palma data romanilor, ca PSD este un partid anti-occidental si ca echipa guvernamentala este doar o lista de subordonati a lui Dragnea.

Turcan a continuat cu un limbaj extrem de dur, atacand PSD si noul cabinet.

 

 

 

4 COMMENTS

  1. Zise si pdlista asta,turcan kil bill, care a stat 10 ani in mocirla lui basescu!Cata credibilitatate are asta stim,la piciorul broastei!Un gest onorabil al lui Grindeanu dar prostul pana nu-i fudul, nu-i prost destul,mama ei de educatie!

  2. Madam kilă pe bilă? Vă aşteptaţi la altceva de la kilă-bilă? Eu nu! Nu v-aţi dat seama că şi-a conturat definitiv vocabularul şi caracterul infect? Vă demonstrează kilă-bilă de fiecare dată 🙂 🙂

  3. Dar cum argumentezi d-na Turcan, ca PSD este un partid anti-occidental? Daca aduci asemenea epitete trebuie sa le si argumentezi. Unele occidentalisme chiar ar fi bine de evitat. Deci tu la ce anume si exact te referi cand zici “antioccidental”?

  4. Până nu se pupă liberalii cu dragnea sunt gretosi. Așa zic oamenii care ar trebui să fie impartiali de la o televiziune care ar trebui să INFORMEZE. Ce sa îți spun.

Leave a Reply