Primarul anti-Antena 3 din Navodari a fost condamnat la inchisoare cu executare.
In octombrie anul trecut, Antena 3 relata cazul incredibil din Năvodari. Primarul de acolo ar fi dat ordin să se taie cablul TV pentru ca oamenii să nu vadă ancheta colegilor noştri de la “În Premieră” despre cum tabăra din Năvodari a ajuns o ruină şi o ţintă pentru rechinii imobiliari.

http://www.antena3.ro/actualitate/primarul-din-navodari-acuzat-ca-a-taiat-cablul-tv-din-oras-edilul-nu-ar-fi-vrut-ca-oamenii-sa-vada-319398.html

Contactat de Antena 3, primarul din Năvodari a închis iniţial telefonul, când a auzit despre ce este vorba.

Alex Nedea, jurnalistul Antena 3 care a realizat ancheta despre tabăra Năvodari, a explicat: “Noi avem emisiunea la 9 seara. La 7, am primit un telefon din Năvodari şi mi s-a spus că, din surse sigure, primarul urmează să taie cablul în tot oraşul. Părea o glumă. Nu credeam că există o mică Coreea de Nord în România. Adică să fie cineva în stare să taie cablul într-un oraş întreg. Nu am crezut, dar la ora 9 fără 10 oamenii m-au sunat din nou disperaţi că nu pot să vadă emisia în Năvodari. Şi am început să sun şi eu mai mai multe persoane diferite care nu aveau legătură unul cu celălalt, care erau la companii de cablu diferite, şi toţi spuneau “da, domnule, nu mai văd nimic la televizor, sunt purici sau un ceas. Atunci bănuiala mea a început să prindă contur, că cineva chiar a tăiat cablul în Năvodari”.

===============
Mandatul de primar al oraşului Năvodari al lui Nicolae Matei, condamnat definitiv în urma unei decizii a magistraţilor Curţii de Apel Constanţa, a încetat prin ordinul prefectului judeţului Constanţa, Constantin Ion, transmite corespondentul MEDIAFAX.
“Prefectul judeţului Constanţa, Constantin Ion, a emis Ordinul nr.105/2016 prin care s-a constatat încetarea înainte de termen a mandatului primarului oraşului Năvodari, Nicolae Matei”, se precizează în ordinul prefectului.
Ordinul i-a fost comunicat lui Nicolae Matei, Consiliului Local Năvodari şi secretarului Primăriei Năvodari.
Conform legii, în caz de vacantare a postului de primar, atribuţiile ce îi sunt conferite prin lege vor fi exercitate de drept de viceprimar sau, după caz, de unul dintre viceprimari, desemnat de consiliul local cu votul secret al majorităţii consilierilor locali în funcţie.
În această situa?ie, consiliul local poate delega, prin hotărâre, din rândul membrilor săi, un consilier local care va îndeplini temporar atribuţiile viceprimarului.
Primarul oraşului Năvodari, Nicolae Matei, a fost condamnat, vineri, de Curtea de Apel Constanţa, la un an şi jumătate de închisoare, cu executare, pentru dare de mită, decizia instanţei fiind definitivă.
Magistraţii Curţii de Apel Constanţa au desfiinţat în parte sentinţa penală pronunţată de Tribunalul Constanţa în aprilie 2014, care îl condamnase pe edilul din Năvodari la trei ani şi şase luni de închisoare şi, rejudecând, au dispus reducerea cuantumului pedepsei aplicate lui Nicolae Matei pentru comiterea infracţiunii de dare de mită la un an şi şase luni de închisoare, cu executare.
Potrivit procurorilor DNA, în perioada iunie – octombrie 2012, Nicolae Matei i-ar fi solicitat unui ofiţer de poliţie judiciară cu funcţie de conducere(denunţător în cauză) să-i ofere protecţie în anchetele penale care-l vizau şi să intervină în aceste anchete pe care primarul le considera abuzive, nejustificate şi motivate politic. În schimb, la 18 octombrie 2012, edilul i-ar fi promis ofiţerului de poliţie două loturi de teren situate în Năvodari, cu o valoare de piaţă de 46.160 de euro, pe care i le-ar fi dat la 25 octombrie 2012.
Nicolae Matei era primar al oraşului Năvodari din anul 2008.

4 COMMENTS

  1. O ia pe diminuare şi apoi pe direcţia ”suspendare” cu anumite clauze, avocaţii ştiu ce au de făcut, uşor uşor că doar litera legii nu e bătută-n cuie. Se va îmbolnăvi precum Becali şi alţii încît îi vom vedea iar rîzîndu-ne în faţă!
    Sunt prea multe cazuri în ţară ca să mai cred ceva în legătură cu dreptatea reală prin lege.
    Asta e. Aşa se întîmplă cînd ani la rînd eşti călcat în picioare de sfînta hotărîre judecătorească irevocabilă care-ţi impune ”deposedează” deşi ai dreptul!

  2. Judecind dupa o asemenea masura, este de inteles ca investigatii jurnalistice care au adus atingere intereselor unor asa-zisi alesi locali, fie au fost impiedicate de la difuzare fie au adus represalii la adresa celor ce le-au desfasurat. Fac referire acum doar la ceea ce in memoria colectiva este inca proaspat… si anume politistul din Brasov care trage ponoasele din pricina falptului ca si-a facut datoria.
    Societatea este, din pacate, patrunsa de putreziciune pina in strafunduri!

  3. Treaba este foarte simpla .Cheta publica . Din 10 Milioane de telespectatori este imposibil ca cel putin 2 Milioane sa nu doneze macar 5 Euro , suma pe care o puteti folosi la mutare si redotare . si astfel inchideti gura chiar si martafoiului de ambasador ! Dupa care ar putea urma aroganta maxima posibila . si anume , angajarea unei renumite firme de consultanta si cotarea Grupului Intact la Bursa ! Asa, toti trepanatii intergalactici si securistii jegosi se vor ascunde in gaurile lor de vierme si va vor lasa in pace !

Leave a Reply