PSD si Pro Romania, care controleaza noua majoritate in Parlament, l-au desemnat pe rectorul SNSPA Remus Pricopie pentru functia de premier.

“Vom merge cu 233 de semnaturi la Cotroceni, ca sa fie clara majoritatea care il sustine pe Remus Pricopie”, a declarat Victor Ponta, presedinte Pro Romania.

Remus Pricopie (n. CeahlăuNeamțRomânia) este un universitar și politician român, care a fost ministrul educației în guvernarea Victor Ponta din decembrie 2012 până în decembrie 2014. Este căsătorit și are doi copii.

Cariera sa guvernamentală este legată de domeniul educației. Remus Pricopie și-a început activitatea în cadrul Ministerului Educației Naționale din România în 1996, ca Expert la Departamentul pentru Învățământ Superior și Cercetare.
Ulterior, în baza expertizei și a experienței acumulate, a deținut funcții precum Purtător de cuvânt (1997; 2001), Secretar General (2001), Consilier (decembrie 2001 – iunie 2003; ianuarie – octombrie 2009) și Secretar de Stat în Ministerul Educației și Cercetării (2007 – 2008). Cunoștințele și experiența managerială, precum și viziunea de ansamblu pe care a dobândit-o asupra sistemului educațional l-au propulsat în funcția de Ministru al Educației (decembrie 2012 – decembrie 2014).

Remus Pricopie este Rector al Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), București (martie – decembrie 2012; decembrie 2014 – prezent) și profesor la Facultatea de Comunicare și Relații Publice din cadrul SNSPA.

În perioada decembrie 2005 – noiembrie 2007 și decembrie 2008 – martie 2014 a deținut funcția de Decan al Facultății de Comunicare și Relații Publice, SNSPA.

 

1 COMMENT

  1. Si renunta la postul de rector la academia muncitoreasca pentru postul de maimuta la piata victoriei? Nu i-a ajuns placinta cu dovleac a lui cumpanasu? Dupa atata prostime la conducere promovata de comunistii psd,pnl….udmr acum sar in alta extrema. Daca ii baga pe gat ministrii de paie il vor compromite total si este pacat ca la academia muncitoreasca putea sa doboare un record mondial demn de cartea recordurilor ,o tara intreaga sa fie absolventa de snspa

Leave a Reply