Un general român conduce dialogul militar NATO-Japonia

La 26 iunie 2024, NATO a găzduit discuții cu o delegație militară din Japonia, la sediul NATO din Bruxelles. Discuțiile s-au concentrat pe elementele de parteneriat, provocările de securitate, consolidarea rezilienței și oportunitățile viitoare de cooperare.

Întâlnirea a avut loc sub auspiciile Diviziei pentru Cooperare de Securitate a NATO.

Delegația de experți militari a NATO, condusă de generalul-maior Dacian-Tiberiu Șerban, directorul Diviziei pentru Cooperare de Securitate a NATO, s-a întâlnit cu omologii lor japonezi conduși de generalul-maior Nobutaka Minamikawa, director general al Departamentului Planificare și Politici de Apărare, Statul Major Întrunit al Forțelor Armate ale Japoniei.

Generalul Serban a subliniat că NATO și Japonia lucrează împreună pentru a apăra ordinea internațională bazată pe reguli. El a spus că, prin împărtășirea expertizei militare, NATO speră să sprijine reziliența și dezvoltarea capacităților Japoniei într-un sens mai larg.

„La fel, schimbul de cunoștințe va întări cu siguranță NATO. Japonia este considerată un partener apropiat și la nivel înalt, care împărtășește valorile și preocupările noastre”, a spus generalul Șerban.

#NATO
#Japonia

Generalul Dacian-Tiberiu Șerban a fost șeful Comandamentului Forțelor pentru Operații Speciale până în 2023, când a preluat înalta funcție militară în cadrul NATO.

https://www.nato.int/cps/en/natohq/who_is_who_211628.htm

 

1 COMMENT

Leave a Reply