Aeronavele multirol F-16 vor fi principala noutate cu care Armata Română va veni la parada militară de 1 Decembrie, ce urmează a avea loc anul acesta la Arcul de Triumf după o pauză de doi ani, timp în care a fost organizată în Piața Constituției.
Potrivit Ministerului Apărării Naționale, dincolo de cele șase avioane F-16 Fighting Falcon, la defilare mai poate fi admirată noua ținută de luptă a Armatei Române care va intra în dotare în anul 2017.
De asemenea, vor fi putea fi văzute în premieră la parada de 1 Decembrie vehiculele de evacuare medicală ale Forțelor terestre, construite pe platforma MLI-84.
Defilarea de anul acesta va fi oferi ocazia Forțelor pentru Operații Speciale (FOS) de a-și prezenta noile motociclete Enduro MT 230 intrate de curând în dotare. Aceste motociclete sunt folosite pentru misiuni specifice ce presupun un mare grad de mobilitate.
Tot în 2016 au intrat în dotarea FOS și vehiculele Rangers Polaris 6×6, folosite pentru acțiuni de căutare, salvare, evacuare și cercetare în teren accidentat. Și ele vor putea admirate de 1 Decembrie, la Arcul de Triumf.
De ce escadrila F-16 Fighting Falcon poartă denumirea de
Escadrila 53 Vânătoare?
Escadrila 53 Vânătoare, înzestrată cu cele mai performante avioane, făcea parte din elita aviației române de vânătoare, iar pe timpul Campaniei din 1941, a reușit performanța de a doborî 52 de aparate sovietice raportată la o singură înfrângere aeriană.
La 1 iunie 1940, în cadrul Flotilei 1 Vânătoare de la București-Pipera a fost activat Grupul 7 Vânătoare, format din Escadrilele 53 (înzestrată cu aparate Hawker Hurricane) și 57 (înzestrată cu aparate Messerschmitt Me-109).
Grupul 7 reprezenta, în acel moment, unitatea aeriană a României care dispunea de cele mai performante avioane. Comandant al Grupului 7 Vânătoare a fost lt.cdor Alexandru Popișteanu, iar primul comandant al Escadrilei 53 cpt. Ioan Roșescu.
În anii 1941-1944, Escadrila 53 a luat parte atât la luptele de pe Frontul de Est, cât și la cele pentru apărarea teritoriului sudic al României, expus bombardamentelor aviației anglo-americane.
Ziua de glorie a Escadrilei 53 a fost 30 iunie 1941 unde, la finalul zilei, escadrila a înregistrat zece victorii și nicio pierdere. Numărul victoriilor Escadrilei 53 Vânătoare a ajuns, la finalul campaniei, la 52 de aparate sovietice doborâte.
Din cadrul escadrilei au făcut parte mulți dintre așii aviației de vânătoare, numele lor regasindu-se azi ca nume strazi importante din Bucuresti. Emblema Escadrilei 53 Vânătoare era Mickey Mouse – perioada de glorie a desenelor animate Disney.
la cat au costat aceste third-hand-uri ar fi fost culmea sa nu le prezinte.
Astea ne vor ucide pe toţi care nu avem venituri pentru a părăsi ţara să scăpăm cu zile! Debutul genocidului s-a întâmplat în epoca băsesciană.
Şi ăsta e doar începutul achiziţionării de ”minuni” de la americani ! Afacerile lor trebuiesc să funcţioneze din plin în ţările unde au interese şi unde sunt sărăcite de propriile guverne! Istoria ultimilor 20-25 de ani nu se poate uita!
haules….
La Multi Ani !
Tuturor romanilor indiferent de sex, studii, varsta, religie sau simpatii politice.
Astazi de ziua Romaniei, Dumnezeu si-a intors fata catre noi. Am avut parte si avem parte de o sarbatoare linistita, soare cu dinti si o parada militara superba si rasplatita eforturilor tuturor celor peste 3000 de militari, o zi de 1 Decembrie binecuvantata de Dumnezeu. Ca tot am facut vorbire de Dumnezeu, nu l-am zarit pe Preafericitul Părinte Daniel la aceasta sarbatoare.
Vreau sa adaug ca Piratu’ asa cu toate relele sale, deloc simpatic a luat in piept toate criticile (si zuiduielile), actualul un tip slab dar orgolios a oprit masina unde trebuie pentru a face o “baie de multime”. Jalnica punere in scena.
p.s. Se intra greu pe site-ul Bvs.