Copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu s-a declarat solidar, sâmbătă, cu propunerea lansată de președintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, către toate partidele politice pentru susținerea unui proiect de reconstrucție națională, argumentând că acum România este “într-o stare de bălăceală în mocirlă”.

“Mă bucură mult că în sfârșit cineva rezonează la ideea pe care am lansat-o înainte de alegerile prezidențiale, și anume nevoia unui proiect național pentru România. (…) Cred că România are nevoie de un proiect pe termen lung pentru că, după ce a realizat cele două proiecte majore — aderarea la NATO și la Uniunea Europeană—, acum țara se află așa într-o stare de bălăceală în mocirlă cauzată și de fostul președinte, care avea o propensiune pentru subiecte de scandal și subiecte minore. Și România, din păcate, așa este caracterizată astăzi, ca o țară care nu are un țel, nu are un proiect național. Ne lăsăm cu toții antrenați în aceste mici certuri, dispute și mă uit câteodată la liderii partidului de opoziție care au preluat stilul și limbajul fostului președinte, nu vin cu nicio idee consistentă. Totul este gol de conținut la orice nivel și la orice intervenție”, a susținut Tăriceanu, prezent la Școala de vară a Tineretului Alianței Liberalilor și Democraților (TLDE), de la Mamaia.

Liderul ALDE a subliniat că factorul coagulant al unui astfel de proiect de țară ar trebui să-l constitue chiar șeful statului, pentru a obține unanimitatea forțelor politice.

“Rolul primordial l-ar avea președintele țării, care se presupune că este echidistant față de partide. Am speranțe, dar și îndoieli că acest proiect s-ar putea realiza fără un partid liberal puternic care să promoveze și să apere drepturile și libertățile fundamentale”, a adăugat copreședintele ALDE.

8 COMMENTS

 1. Am sa-l citez pe domnul Ponta de fiecare data cand aud declaratii de acest gen: “Avem majoritate comfortabila !”. Ce nevoie au de opozitie ?

  Nu suntem in stare sa terminam un plan de transporturi, sa atragem si sa cheltuim fonduri europene, sa ne inscriem in limitele bugetare si economice pentru a adera la moneda euro in 2020 ! Ce proiect de tara ne trebuie ? Care ar fi tinta dupa NATO si UE ? Sa facem parte din G20 ? G8 ?

  Romania se impiedica de proiecte din astea mai mici, gen “cum sa facem sa nu ne mai plece medicii ?” !

 2. Totul pana la anticoruptie…..Acolo se rupe “proiectul pentru tara”…Acolo domnul Tariceanu sare in barca infractorilor si-i protejeaza ca pe copiii dansului ceea ce ne spune ca pe undeva are el o musca pe caciula de care-si aduce aminte din cand in cand.

 3. Avem hoti multi .procurori corupti,judecatoti corupti, o intelegere si o afacere cu toti impreuna, bani tari trec prin maiinele lor si chiar dupa judecare sau cercetare bani raman tot la ei.Acest system judiciar a legalizat toate hotiile din Romania a contribuit la distrugerea tari.Nu s=a pus piciorul in prag sa se stopeze balaceala in mocirla si hotia politica . Este necesar un Program National pe o perioada mai indelungata si in consens politic si acesta sa inceapa cu reorganizarea institutiilor statului reasezare pe baze noi similar cu tarile UE si evitat specificul romanesc de balmajeala.

 4. De proiecte de tara am mai auzit, s-a incercat si-n trecut un asemenea proiect si din pacate a esuat. Nu cred ca cei de la PDL, pardon PNL vor depune un efort in acest sens.
  Romania este foarte dezbinata la aceasta ora la toate nivelurile iar, acum acest efort mi se pare imposibil.
  Sa dea Domnul sa reuseasca si sa ma fi inselat.

 5. **Totul este gol de conținut la orice nivel și la orice intervenție”.Ne lăsăm cu toții antrenați în aceste mici certuri, dispute și mă uit câteodată la liderii partidului de opoziție care au preluat stilul și limbajul fostului președinte, nu vin cu nicio idee consistentă.Cred că România are nevoie de un proiect pe termen lung pentru că, după ce a realizat cele două proiecte majore — aderarea la NATO și la Uniunea Europeană—, acum țara se află așa într-o stare de bălăceală în mocirlă cauzată și de fostul președinte, care avea o propensiune pentru subiecte de scandal și subiecte minore.** spune Tăriceanu!
  Să fim obiectivi şi realişti pentru cei 25 de ani de zile pierduţi doar din cauza imbecililor:
  1. Doar Băsescu a fost cel care a încasat veniturile fără muncă ?
  2. Doar Băsescu a fost cel care a ocupat funcţia şi scaunul ?
  3. Doar Băsescu a făcut şi aprobat legi împotriva propriului popor?
  4. Doar Băsescu a numit oameni în funcţii cheie ?
  5. Doar Băsescu a fost cel cu scandalurile permanent ?
  6. Doar Băsescu a fost cel care a folosit fabricile de acte pentru propria-i familie ?
  7. Doar Băsescu a fost singurul care a semnat legi făcute doar de el ?
  Sunt multe întrebări obiective la care mulţi plîngăcioşi (şi Tăriceanu face parte din această tagmă alături de toţi politicienii nu contează partidul sau numirea)care au ocupat funcţii în guvern şi care au încasat venituri grase fără muncă(legi trecute tacit, sau votate laolaltă, ori acceptate fără să ştie despre ce este vorba în lege) ! Vorbeşti nea Tăriceanu de parcă abia ai prmit funcţia de începător ! Cîtă vechime ai în muţenie ? Abia acum ai început să scoţi sunete ? Toţi aveţi acelaşi instructor pentru scandaluri şi gargară mincinoasă ! Acum toţi săriţi cu gura cînd simţiţi că dispăreţi din ochii alegătorilor ! Faptele au vorbit de ani de zile din partea voastră/toţi ca politicieni de 25 de ani de zile ! Din cauza voastră România şi românii au ajuns în halul în care este după 25 de ani de zile de politică proastă făcută doar de voi ! Toţi aveţi afaceri ascunse în braţele altor’’afini’’ şi tot vă plîngeţi că nu vă ajunge ! De asta românul nu mai este interesat de politică şi politicieni !
  – NU AM VĂZUT NICIUN POLITICIAN AGRESAT FIZIC(cu semne) DE BĂSESCU CĂ A FĂCUT ALTFEL FAŢĂ DE CUM I SE ORDONASE !
  – E TOT DIN CAUZA VOASTRĂ’’NEMERNICILOR, CĂ DE 25 DE ANI DE ZILE MINŢIŢI ŞI FURAŢI CU LEGEA-N MÎNĂ !
  – ÎNTÎI PUNEŢI ÎN PRACTICĂ APOI FACEŢI LEGEA !
  – MI-E SCÎRBĂ ŞI CHIAR MI SE FACE GREAŢĂ CÎND VĂ AUD SAU VĂD PE MICILE ECRANE ! E VORBA DE TOŢI MILOGII ŞI CERŞETORII, ORI LENEŞII POLITICIENI ŞI NUMIŢI !
  – OARE NU VĂ E RUŞINE SAU SILĂ, ORI SCÎRBĂ DE VOI ŞI CU VOI ? (e vorba de absolut toţi politicienii aleşi sau votaţi ori numiţi)
  DISPĂREŢI NAIBII DE PE MICILE ECRANE(cu curvetele voastre) CA SĂ REVENIM LA VIAŢA NORMALĂ A MICILOR ECRANE EDUCATIVE!
  Nici televiziunile nu mai au audienţă din cauza voastră leneşilor plîngăcioşi !

 6. Cel mai bun proiect national ar putea fi INTERZICEREA DESPADURIRILOR si o campanie intensiva de IMPADURIRI.
  Cine va avea peste decenii apa si paduri vor fi lideri mondiali pe aceasta planeta(vor fi feriti de nenumaratele distrugeri si catastrofe ce se vor ivi).Dar cine sa gandeasca corect pentru romani si ROMANIA :dnul Ponta ? dnul Iohannis ?.DOAMNE FERESTE,ei nu au timp pentru asa ceva fiindca gandurile lor sunt numai si numai la PUTERE/AVERE/CASE/MOSII/BANI.

Leave a Reply