Mai avem la dispozitie maxim 10 zile de luat masuri ferme. Potrivit specialistilor, in 10 zile vine valul contagiunii generat de sutele de mii de romani care au venit din Italia si Spania.  La ei se vor adauga peste 3 saptamani cei care vin de Paste. Vor aparea decese, iar spitalele vor fi sufocate de nevoi si probleme. Am decis sa lansez 10 propuneri publice catre autoritati.

Ieri v-am prezentat prima propunere. Azi, a doua :

Amanarea pana la 31 decembrie a programelor PNDL 1, 2 si a investitiilor CNI (impreuna, aproape 6 miliarde de euro) și înființarea cu aceste fonduri a Programului pentru Situatii de Urgenta pentru spitale centrale si locale, achizitii de echipamente si tehnica medicala. Economia va ramane sa fie stimulata de consum masiv (shopping online, delivery,  retail/hypermarket, industria farma, industria de echipamente medicale, etc) si de o agricultura bine valorizata in supermarketuri cu vanzari ametitoare.

Problema paturilor de Terapie Intensiva si a ventilatoarelor de plamani e dramatica (Avem 2100 locuri de Terapie Intensiva ocupate 90% si ZERO ventilatoare pe stoc).

Intr-o prima etapa urgenta, e nevoie de 1000 de paturi ATI cu 1000 de ventilatoare. Stocul UNIFARM trebuie sa fie de 4-5 ori mai mare pentru medicatie corona si pentru bolile cronice cu medicatie prin CNAS.

 

 

1 COMMENT

  1. In lumina caror competente economico – financiar – bancare va permiteti sa dati aceste indicatii pretioase? De unde stiti ca aceste valoroase sfaturi nu vor duce economia direct in moarte clinica? Exista desigur domenii care ar putea elibera fonduri uriase in vederea depasirii momentelor de virf ale crizei medicale, fara sa afecteze economia. Cum ar fi cei 2% alocati apararii.. Stiu ca nu indrazniti nici macar sa va ginditi, daramite sa si rostiti / scrieti,

Leave a Reply