Spre Puligny Montrachet si Chasagne Montrachet, tinutul celor mai spectaculoase vinuri albe frantuzesti. Din miile de soiuri care imbogatesc Franta de secole…
Bune, bune si vinurile frantuzesti, fine si rafinate dar nu mai bine am vorbi de vinurile alese romanesti de Cotnari, Murfatlar, Tarnave, Recas, Tohani, Samburesti, Segarcea, etc ?
…”Din miile de soiuri care imbogatesc Franta de secole…”
Domnule Tudor, eu sunt de acord cu dumneavoastra. Chiar daca ati fi scris :”Din miile de soiuri care imbogatesc Franta (si Romania) de secole…”, nu ati fi gresit de loc… 🙂 🙂
Aveti dreptate, domnule Tudor ! Cand am scris randurile de mai sus, ma gandeam la perioada in care – dupa atacul de filoxera care a distrus o mare parte din soiurile autohtone – din sudul Frantei au sosit la noi specialisti francezi, care au ajutat la refacerea podgoriilor si soiurilor noastre cu ajutorul “know-how”- ului 🙂 pe care il aveau ei in acea perioada.
Bune, bune si vinurile frantuzesti, fine si rafinate dar nu mai bine am vorbi de vinurile alese romanesti de Cotnari, Murfatlar, Tarnave, Recas, Tohani, Samburesti, Segarcea, etc ?
Normal este sa vorbim despre toate, in ordinea valorii lor
ce înseamnă reclama! întâmplător unii care le-au degustat,francezi,au spus că vinul lui taică-meu e mai bun,şi ăsta era dintr-o curte oltenească!
…”Din miile de soiuri care imbogatesc Franta de secole…”
Domnule Tudor, eu sunt de acord cu dumneavoastra. Chiar daca ati fi scris :”Din miile de soiuri care imbogatesc Franta (si Romania) de secole…”, nu ati fi gresit de loc… 🙂 🙂
cunoscand subiectul, din pacate traditia numelor grele din romania nu e atat de veche precum in franta
Aveti dreptate, domnule Tudor ! Cand am scris randurile de mai sus, ma gandeam la perioada in care – dupa atacul de filoxera care a distrus o mare parte din soiurile autohtone – din sudul Frantei au sosit la noi specialisti francezi, care au ajutat la refacerea podgoriilor si soiurilor noastre cu ajutorul “know-how”- ului 🙂 pe care il aveau ei in acea perioada.